کورتاژ چیست ؟ همه چیز درباره ی مزایا و عوارض عمل کورتاژ


کورتاژ چیست ؟ همه چیز درباره ی مزایا و عوارض عمل کورتاژ همه چیز درباره ی مزایا و عوارض عمل کورتاژ معمولا اسم کورتاژ  زیاد به گوش خانوم ها میخورد و بسیاری از افراد گمان میکنند که کورتاژ فقط مخصوص سقط جنین است اما اینگونه نیست. ما کورتاژ تشخیصی هم داریم که در موارد پولیپ،آندومتریوز و خونریزی ها و … استفاده میشود. کورتاژ (D C) یک عمل جراحی کوتاه...

کورتاژ چیست ؟ همه چیز درباره ی مزایا و عوارض عمل کورتاژ

کورتاژ چیست ؟ همه چیز درباره ی مزایا و عوارض عمل کورتاژ

کورتاژ چیست ؟ همه چیز درباره ی مزایا و عوارض عمل کورتاژهمه چیز درباره ی مزایا و عوارض عمل کورتاژ

معمولا اسم کورتاژ زیاد به گوش خانوم ها میخورد و بسیاری از افراد گمان میکنند که کورتاژ فقط مخصوص سقط جنین است اما اینگونه نیست. ما کورتاژ تشخیصی هم داریم که در موارد پولیپ،آندومتریوز و خونریزی ها و … استفاده میشود.
کورتاژ (D C) یک عمل جراحی کوتاه است که در آن دهانه رحم گشاد می شود و یک وسیله خاص برای تراشیدن پوشش رحم استفاده می شود.

دیلاسیون و کورتاژ Dilation and curettage (که مخفف آن D C است) به معنی اتساع و بیرون کشیدن یک بافت از رحم است. در اصطلاح عمومی این عمل کورتاژ نامیده می شود. این عمل برای بیرون کشیدن یک بافت از داخل رحم استفاده می شود.

در عمل کورتاژ پزشک از ابزار کوچک یا دارو برای باز کردن (اتساع) دهانه رحم استفاده می کند. سپس با استفاده از ابزار جراحی به نام curette بافت را از داخل رحم خارج می کند. این باز یا نوک تیز است و یا کار ساکشن را انجام می دهد.

عمل کورتاژ دارای مزایا و معایبی است که ما در فراناز قصد داریم شما را با آن آشنا کنیم.

کورتاژ چیست ؟ همه چیز درباره ی مزایا و عوارض عمل کورتاژهمه چیز درباره ی مزایا و عوارض عمل کورتاژ

*مزایای عمل کورتاژ*

-تشخیص بیماری رحم:

پزشک ممکن است نوعی کورتاژ را تجویز کند که نمونه برداری اندومتر endometrial sampling نامیده می شود، این نوع کورتاژ در صورتی انجام می شود که دارای شرایط زیر باشید:

-خونریزی غیر طبیعی از رحم

-خونریزی بعد ز یائسگی

-کشف سلول های غیر طبیعی آندومتر در زمان انجام آزمایش سرطان رحم

*برای انجام آزمایش، پزشک نمونه ای از بافت را از غشا داخلی رحم جمع آوری کرده و نمونه را به آزمایشگاه ارسال می کند. این آزمایش برای بررسی موارد زیر انجام می شود:

-هیپرپلازی اندومتر Endometrial hyperplasia – شرایطی که قبل از سرطان بروز می کند و بر اثر آن غشا داخلی خیلی ضخیم می شود

-پولیپ رحم

-سرطان رحم

-درمان بیماری ها:

اگر کورتاژ برای درمان انجام شود، پزشک محتویات داخل رحم را خارج می کند، البته این محتویات یک نمونه بافت کوچک نیست. کورتاژ در فرایند درمان در موارد زیر انجام می شود:

-خارج کردن بافت هایی که بعد ااز سقط جنین در داخل رحم باقی مانده اند که برای پیشگیری از عفونت یا خونریزی سنگین انجام می شود.

-رفع حاملگی مولار یا حاملگی خارج از رحم molar pregnancy، در این شرایط به جای بارداری طبیعی، یک تومور تشکیل می شود.

-درمان خونریزی بیش از حد بعد از زایمان که با خارج کردن باقیمانده جفت از رحم انجام می شود.

-رفع پولیپ رحم یا دهانه رحم که معمولا غیر سرطانی یا خوش خیم است.

کورتاژ ممکن است با فرایند دیگری به نام هیسترکتوپی انجام شود که در آن از یک تلسکوپ بسیار کوچک استفاده میشود . هیستروسکوپی hysteroscopy در واقع به این شکل انجام می شود که یک وسیله باریک به همراه یک دوربین و یک چراغ وارد واژن شده و از طریق دهانه رحم به داخل رحم هدایت می شود.

به این شکل پزشک می تواند غشا داخلی رحم را روی صفحه نمایش کامپیوتر مشاهده کند و نقاطی که غیر طبیعی به نظر می رسند را بررسی کند، پولیپ ها را کشف کرده و در صورت نیاز نمونه برداری کند. به وسیله هیستروسکوپی پولیپ های رحم و تومورهای فیبروئید نیز برداشته می شوند.

کورتاژ چیست ؟ همه چیز درباره ی مزایا و عوارض عمل کورتاژهمه چیز درباره ی مزایا و عوارض عمل کورتاژ

*عوارض کورتاژ*

کورتاژ معمولا خیلی بی خطر است و به ندرت با عارضه و پیامد همراه است. با این حال این عمل نیز مانند تمام جراحی ها با عورضی همراه است که عبارتند از :

-سوراخ شدن رحم:

سوراخ شدن رحم زمانی رخ می دهد که وسیله مورد استفاده در زمان کورتاژ سوراخی در دیواره رحم ایجاد کند. این اتفاق معمولا در زنانی رخ می دهد که اخیرا باردار بوده یا به تازگی یائسه شده اند.

اکثر این سوراخ ها به خودی خود بهبود پیدا می کنند. با این حال اگر عروق خونی یا سایر اندام های داخلی آسیب ببینند، برای رفع مشکل یک عمل کورتاژ دیگر لازم است.

-آسیب به دهانه رحم:

اگر دهانه رحم در زمان کورتاژ آسیب ببیند، پزشک از وارد کردن فشار یا دارو برای متوقف کردن خونریزی استفاده می کند یا زخم را با بخیه می بندد.

-بروز بافت اسکار یا زخم در دیواره رحم:

به ندرت عمل کورتاژ باعث بروز زخم در دیواره رحم می شود، شرایطی که سندروم آشرمن Asherman’s syndrome نامیده می شود. سندروم آشر من اغلب زمانی رخ می دهد که کورتاژ بعد از سقط جنین یا زایمان انجام شود.

سندروم آشرمن منجر به قاعدگی های نامنظم یا دردناک می شود و حتی ممکن است سقط های بیشتر و ناباروری را در پی داشته باشد.

-عفونت:

بعد از کورتاژ امکان عفونت وجود دارد، اما به ندرت رخ می دهد.در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر بعد از کورتاژ بلافاصله به پزشک مراجعه کنید:

-خونریزی شدید که لازم است به طور مرتب پد بهداشتی خود را عوض کنید.

-تب

-گرفتگی های عضلات که بیشتر از 48 ساعت طول می کشد.

-دردی که به جای بهبود پیدا کردن بدتر می شود.

-ترشح بدبو از واژن

*مراقبت های بعد از انجام عمل کورتاژ*

اولین توصیه پس از انجام این عمل این است که تا دو هفته پس از آن، رابطه جنسی نداشته باشید. دردهای شکمی ممکن است به مدت یک روز در شما مشاهده و ادامه پیدا کند. در صورت ادامه پیدا کردن دردها و مشاهده خونریزی تا دو هفته پس از انجام عمل، حتما با پزشک خود مشورت نمائید. معمولا چند ساعت پس از عمل می‌توانید فعالیت‌های روزانه خود را از سر بگیرید.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سلامت

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


تصادف خونین اتوبوس مسافربری با تریلی در جاده مهریز + وضعیت مصدومان