پژوهشگاه به پایشگاه ملی در حوزه‌های فرهنگی اجتماعی تبدیل شود


پژوهشگاه به پایشگاه ملی در حوزه‌های فرهنگی اجتماعی تبدیل شود

تهران - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر تقویت جایگاه پژوهشگاه فرهنگ،‌هنر و ارتباطات به عنوان مرکز اصلی رصد و پایش فرهنگی اجتماعی کشور، گفت: پژوهشگاه به پایشگاه ملی در حوزه‌های فرهنگی اجتماعی تبدیل شود.

سیدعباس صالحی روز شنبه در نشست هیات امنای پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات افزود: در زمینه تبدیل پژوهشگاه به پایشگاه ملی در حوزه های فرهنگی اجتماعی، پژوهش های مختلفی از جمله هویت ایرانیان، سبک زندگی، سواد رسانه ای، ارزش ها و نگرش ها و ... صورت گرفته است.

صالحی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه پژوهشی دارای نیازهایی است و از آنجا که معاونت پژوهشی ندارد، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات می تواند این نقش را برای آن ایفا کند. این وزارتخانه در کارهای پژوهشی خود باید پشتوانه علمی و پژوهشی داشته باشد و این انتظاری است که از پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات می رود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: انتظار دیگری که از پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات می رود این است که به استان ها توجه بیشتری داشته باشد. خیلی وقت ها پروژه ها و طرح های ما تهرانی است و در تحلیل های عمیق کمتر وارد مناطق استانی شده ایم و پژوهشگاه باید به این نکته توجه داشته باشد.

وی ادامه داد: هیات امنای پژوهشگاه باید به رویکردهای این پژوهشگاه توجه داشته و آن را دنبال کند و پژوهشگاه در حوزه منابع و مسئولیت هایش جدی تر عمل کند تا با همکاری یکدیگر بتوانیم کارکردهای خوب پژوهشگاه را تکمیل تر کنیم.

تاکید بر توجه ماموریت های مندرج در اساسنامه پژوهشگاه

درادامه این نشست رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با اشاره به رویکردهای جدید این پژوهشگاه گفت: پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در دوره های قبل بر فعالیت ها و نیازهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تمرکز نداشت و علائق ستادی داشت و ارتباط کمتری با استان ها داشت.

محمد سلگی تصریح کرد: در ٢ سال گذشته تلاش کردیم به ماموریت های مندرج در اساسنامه پژوهشگاه توجه بیشتری داشته باشیم. در حال انجام و تکمیل طرح ها و پژوهش های قدیمی نیز هستیم و قریب به ١٠ طرح ملی دیگر مانند هویت ایرانیان، سبک زندگی ایرانیان و ... نیز در حال انجام است.

وی ادامه داد: در حال بازآرایی ترکیب نیروی انسانی در بخش پژوهش هستیم و در ارتباط با استان ها هم فعالیت هایی را آغاز کرده ایم. در حوزه ترجمه و تالیف کتاب نیز اقداماتی را داشته ایم و تالیفات را افزایش داده ایم.

در ادامه این جلسه گزارشی از عملکرد پژوهشی سال های ٩٦ و ٩٧ پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ارائه شد.

تاکید بر رونق پژوهش در کشور

در بخش دیگری از این نشست عضو هیات امنای پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات گفت: توجه پژوهشگاه به استان ها موضوع مهم و لازمی است به ویژه اینکه در حال حاضر ظرفیت استان ها خیلی شکوفا شده است.

احمد مسجد جامعی با تاکید بر ضرورت رونق پژوهش در کشور ادامه داد: از طریق سیاستگذاری باید شرایط و بستر این رونق را فراهم کنیم. به عنوان مثال سیاستگذاری کنیم که برای شرایط امروز جامعه چه کتاب هایی لازم است و سپس ناشران را ترغیب به انتشار آن کتاب ها کنیم.

نباید از مسائل جامعه بی اطلاع باشیم

در ادامه این نشست نیز دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: با توجه به اینکه دغدغه فرهنگ عمومی را داریم باید از مسائل جامعه بی اطلاع نباشیم و با پژوهشی در ابتدای سال آن ها را شناسایی کنیم.

حجت الاسلام سعید رضا عاملی با اشاره به آمارهای مربوط به وضعیت اعتماد ملی در جامعه و بررسی مواردی همچون بی تفاوتی اجتماعی، بی حوصلگی اجتماعی، تنهایی و طلاق و ... افزود: باید بعد فرهنگی مطالعات و پژوهش ها افزایش یابد.

این مدرس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت توجه به شاخص های لازم در حوزه پژوهش های فرهنگی تاکید کرد و گفت: در حوزه علم و فناوری شاخص هایی شکل گرفته ولی در حوزه فرهنگ مقداری از شاخص های کشورهای دیگر استفاده کرده ایم که در این زمینه نیازمند بومی سازی بیشتری هستیم.

تاکید بر فعال بودن بخش پژوهش سازمان‌ها

در پایان این نشست معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اینکه فعالیت های پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات باید متناسب با اهداف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد، موضوع مهم و درستی است.

عبدالهادی فقهی زاده افزود: باید بخش پژوهشی معاونت ها و سازمان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعال باشد و در سال دو کار پژوهشی تعریف کنند تا برخی نیازهای آن ها را پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات تامین کند.

فقهی زاده ادامه داد: توجه پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات باید به مطالعات آینده پژوهی و تحقیقات مفهومی نیز در کنار دیگر فعالیت هایش توجه داشته باشد و مطالعات بر دایره پژوهش ها به نفع تقویت محتوایی و زمینه سازی برای رونق پژوهش های مرتبط با ماموریت ها کاسته شود.

وی گفت: باید فکری هم برای توزیع و زمینه سازی برای خریداری آثار پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات کرد.

بر اساس اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این نشست با سه دستور کار گزارش حسابرسی هیات امناء، تصحیح اصلاحیه بودجه تفصیلی سال های ٩٤، ٩٥ و ٩٦ و ارائه گزارش عملکرد پژوهشی پژوهشگاه در سال های ٩٦ و ٩٧ برگزار شد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه علمی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


ببینید | تصاویر تازه از رزمایش نیروی هوایی جمهوری آذربایجان در منطقه نخجوان