آخرین وضعیت طرح مبارزه با توزیع پوشاک قاچاق در استان البرز / 18میلیارد تومان پوشاک قاچاق از یک تبعه خارجی شناسایی و ضبط شد


آخرین وضعیت طرح مبارزه با توزیع پوشاک قاچاق در استان البرز / 18میلیارد تومان پوشاک قاچاق از یک تبعه خارجی شناسایی و ضبط شد

رییس کلانتری تهرانسر از دستگیری سارقی خبر داد که پس از گذشت پنج روز از آزادی‌اش از زندان بار دیگر انجام سرقت‌های سریالی خود را آغاز کرده بود.مدیرکل تعزیرات حکومتی استان البرز با اشاره به آغاز مرحله دوم طرح برخورد با برند‌های محرز قاچاق گفت: تاکنون با 20 برند پوشاک قاچاق در این استان برخورد شده و در نتیجه این اقدامات توزیع پوشاک قاچاق توسط یکی از...

آخرین وضعیت طرح مبارزه با توزیع پوشاک قاچاق در استان البرز / 18میلیارد تومان پوشاک قاچاق از یک تبعه خارجی شناسایی و ضبط شد

گروه بازرگانی بازارنیوز: بازار مصرفی پوشاک در کشور به طور متوسط سالانه 8میلیارد دلار برآورد می‌شود که از این میزان، 5/5میلیارد دلار سهم تولید داخلی و 5/2 میلیارد دلار به پوشاک قاچاق اختصاص دارد. همچنین طبق برآورد‌های ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز قاچاق پوشاک در سال‌های اخیر در میان گروه‌های کالایی در رتبه نخست قرار گرفته است.

پس از سال‌ها بی‌توجهی به صنعت نساجی و اراده جدی برای مبارزه با قاچاق پوشاک، سرانجام در شهریورمته 1395 محمد شریعتمداری وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت ابلاغیه‌ای صادر کرد که بر اساس آن، ادامه فعالیت برند‌های خارجی پوشاک در کشور ملزم به ثبت نشان تجاری و دریافت مجوز‌های لازم شد.

همچنین در ادامه طرح مبارزه با عرضه پوشاک قاچاق، شش ماه بعد در اسفندماه 1395 کسب مجوز نمایندگی برای برند‌های پوشاک خارجی ملزم به ثبت سفارش کالا در سامانه جامع تجارت شد و در نهایت تمامی واردکنندگان برند‌های خارجی پوشاک در 31خرداد ۱۳۹۶ ملزم به دریافت و ثبت شناسه کالا شدند.

بعد از این اقدامات سلسله‌وار، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با همکاری دیگر دستگاه‌های نظارتی در ابتدا 114 واحد تجاری متخلف در شهر تهران را که دارای تابلو‌های نشان تجاری خارجی بودند شناسایی کرده و هشدار‌های لازم را به صورت کتبی و شفاهی به آنها منتقل کردند. بعد از آن بود که گروه‌های عملیاتی تشکیل شد و با فروشندگانی که در مدت تعیین شده تغییر رفتار ندادند برخورد صورت گرفت.

به گفته حمیدرضا دهقانی‌‎نیا، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ارزش تقریبی پرونده‌های این برند‌های محرز قاچاق نزدیک به 200میلیارد تومان است، به گفته وی پس از اجرایی شدن گام اول طرح مبارزه با پوشاک قاچاق بیش از 100میلیون دلار از میزان قاچاق این گروه کالایی کاسته شده است.

به گزارش بازار نیوز برای اطلاع بیشتر از روند طرح مبارزه با عرضه پوشاک قاچاق در یکی از استان‌های همجوار تهران به سراغ مدیرکل تعزیرات حکومتی استان البرز رفتیم. وی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما با اشاره به سابقه طرح مبارزه با عرضه پوشاک قاچاق گفت: از شهریورماه 1395 واردات و عرضه هر نوع پوشاک برند خارجی منوط به ثبت نمایندگی رسمی آن برند در کشور شد و از خردادماه 1396، واردکنندگان علاوه بر ثبت نمایندگی رسمی، ملزم به ارائه شناسه کالا برای واردات شدند.

مختاری در ادامه گفت: در این مدت برخی از برند‌‌های خارجی موفق به ثبت نمایندگی خود در کشور شدند و پوشاک خود را به صورت قانونی و وارد کردند اما متاسفانه اکثر برند‌های نام‌آشنای خارجی واردات خود را به صورت غیر رسمی ادامه دادند.

وی با اشاره به اینکه ‌پیش از آغاز اجرای طرح مبارزه با توزیع پوشاک نیز در چندین نوبت هشدار‌های لازم به دارندگان برندهای خارجی داده شد، بیان کرد: از تیرماه 1395 دستورالعمل‌های مربوطه به واحد‌های صنفی و توزیع کننده پوشاک ابلاغ شد و در عمل فرصت کافی برای فروش کالاهای موجود و تغییر رویه برای عدم واردات کالای خارجی به آنها داده شد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان البرز به اشاره به اینکه مرحله اول طرح مبارزه با توزیع پوشاک در بهمن سال 1397 در شهر تهران اجرا شد، گفت: بعد از اتمام مرحله اول، تصمیم به شروع مرحله دوم این طرح در 8 استان دیگر کشور شد و استان البرز از اولین استان‌هایی بود که در اردیبهشت ماه سال جاری عملیات مقابله‌ای با توزیع کنندگان پوشاک برند محرز قاچاق را آغاز کرد.

* نتایج اجرای طرح مبارزه با پوشاک قاچاق در استان البرز

وی با اشاره به نتایج اجرای طرح مبارزه با توزیع و عرضه برند‌های محرز پوشاک قاچاق در استان البرز گفت: در مرحله اول مبارزه با توزیع پوشاک قاچاق در استان البرز 12پرونده قضایی تشکیل شده که ارزش این پرونده‌ها حدود 10میلیارد تومان برآورد می‌شود. همچنین در مرحله دوم تاکنون با 20 برند محرز پوشاک قاچاق در این استان برخورد جدی صورت گرفته است که این روند تا رسیدن به نتیجه مطلوب ادامه خواهد یافت.

وی اضافه کرد: همچنین در این رابطه دو پرونده سنگین دیگر نیز در استان تشکیل شده که یکی از آنها مربوط به توزیع پوشاک قاچاق توسط یکی از اتباع خارجی می‌شود که ارزش این پرونده 18میلیارد تومان است.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان البرز در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به افزایش توان تولیدی واحد‌های صنعتی پوشاک گفت: به دنبال اجرای طرح مبارزه با پوشاک قاچاق، روند جذب نیروی جدید در این واحد‌ها سرعت گرفته و به زودی نرخ اشتغال در صنعت پوشاک استان البرز افزایش چشمگیری خواهد یافت.

وی با تاکید بر اهمیت استمرار طرح مبارزه با توزیع پوشاک قاچاق گفت: مرحله دوم این طرح که از اواسط مردادماه سالجاری با مشارکت نهاد‌های نظارتی استان آغاز شده و تاکنون از 36برند محرز قاچاق شناسایی شده، 12برند در مرحله اول و 7برند در مرحله فعلی مورد برخورد قانونی قرار گرفتند که در مرحله بررسی و صدور حکم قرار دارند.

این مقام مسئول در پایان گفت: خوشبختانه عرضه برند‌های محرز قاچاق کاهش محسوسی داشته چراکه در مرحله دوم طرح بسیاری از فروشندگان تغییر رفتار داده و کالاهای قاچاق خود را جمع‌آوری کرده‌اند اما به هر حال انتظار می‌رود واحد‌های صنفی بیش از گذشته با نهاد‌های مربوطه همکاری کرده و به سمت فروش و توزیع کالای تولید ملی حرکت کنند.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه تجارت

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


تهران رکورددار چند قلوزایی