ادامه محاکمه مدیران اسبق بانک سرمایه/ فریب بانک مرکزی با 10 فقره خیانت


ادامه محاکمه مدیران اسبق بانک سرمایه/ فریب بانک مرکزی با 10 فقره خیانت

جلسه محاکمه محمدرضا خانی و 6 نفر دیگر از متهمان پرونده بانک سرمایه برگزار شد.

ادامه محاکمه مدیران اسبق بانک سرمایه/ فریب بانک مرکزی با 10 فقره خیانت
ادامه محاکمه محمدرضا خانی و ۶ نفر دیگر از متهمان پرونده بانک سرمایه به صورت علنی در شعبه سوم ویژه مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی مسعودی مقام آغاز شد.

متهمان محمدرضا خانی (مدیرعامل و عضو هیأت مدیره وقت بانک سرمایه)، خیراله بیرانوند (مدیرعامل و عضو هیأت مدیره وقت بانک سرمایه)، علیرضا حیدرآبادی پور (مدیرعامل و عضو هیأت مدیره وقت بانک سرمایه)، پرویز احمدی (سرپرست بانک و رئیس هیأت مدیره وقت بانک سرمایه)، بهمن خادم (عضو هیأت مدیره وقت بانک سرمایه)، مهرداد باقری (عضو هیأت مدیره وقت بانک سرمایه)، یاسر ضیایی شیرکلائی (قائم مقام وقت بانک سرمایه) به اتهام مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت محاکمه می‌شوند.

اتهام محمدرضا خانی اخلال در نظام اقتصادی از طریق مشارکت در ۱۳ فقره خیانت در امانت به مبلغ ۱۳ هزار میلیارد ریال، تحصیل منفعت از طریق دریافت فرش‌های نفیس از عظیم‌زاده به مبلغ ۳ میلیارد ریال، دریافت ۶۴۰ هزار یورو از داریوش امانی، یک میلیارد ریال از قاسم خلیلی جهت خرید خودرو بی ام و و ۲ میلیارد و هزار و ۶۰۰ میلیون ریال از شرکت سایه‌گستر اعلام شده است.

در ابتدای جلسه متهم احمدی یکی از متهمان این پرونده در جایگاه حاضر شد و گفت: وزیر آموزش و پرورش به نیت خدمت به معلمان بنده را انتخاب کرد و بنده حدود ۶ ماه در بانک سرمایه نبودم و از این مدت سه ماه هم سرپرست موقت بودم.

متهم افزود: در تصمیمات اجرایی دخالتی نداشتم و در اولین نشست آقای جهانبانی و هدایتی صورتجلسه شد. بنده ۲۴ مورد در جهت جلوگیری از تخلف در بانک اقدام کردم که اخراج کلهر و قطع پای غندالی از بانک از جمله آن‌ها است.

وی با بیان اینکه ۲۲ مورد نیز اقدامات تحولی انجام شده گفت: یکی از بدهکاران بانک سرمایه گفته بود آقای نعیمایی قبلاً روحانی و رئیس انجمن موسیقی ایران بود و از بدهکاران بانک هم بوده که به محض ورود به بانک اطلاع دادم که نعیمایی می‌خواهد به بانک بیاید باید در جریان باشم و تا بدهی‌هایش را به بانک نداده اینجا نیاید. البته الان هم در زندان اوین است.

احمدی افزود: زمان کوتاهی داشتم تا سیستم‌ها و تشکیلات را در بانک کشف کنم و این در حالی بود که امضای بنده هم تأثیر چندانی نداشت.

وی تصریح کرد: ۷۰ درصد اعتبارات در بانک‌ها تا سطح کمیته اعتبارات داده می‌شود و تعداد کمی به هیأت مدیره ارجاع می‌شود.

در این لحظه قهرمانی نماینده دادستان تهران با حضور در جایگاه نسبت به اظهارات متهم خادم که روز گذشته صحبت کرده بود، گفت: در سال ۹۵ هیأت مدیره مصوبه‌ای تحت عنوان موافقت اصولی داشته و از طریق آن مبالغی به شرکت پایدار قشم ریخته و در مصوبه‌ای دیگر ۸۰۰ میلیارد به ریخته‌گران داده می‌شود.

قهرمانی تصریح کرد: برای بنده به عنوان مدعی‌العموم دشوار است که بپذیرم خادم از اینکه وجوه به پایدار قشم منتقل شود و در آنجا حیف شود بی‌اطلاع بوده، چون وی در شرکت سایه‌گستر منفعت داشته هر چند هنوز مستندات آن را ندیدم.

نماینده دادستان گفت: اظهارات آقای احمدی در رابطه با حواشی بانک درست است و تیم متشکل از بخشایش و کاظمی وقتی با ممنوعیت در ارائه تسهیلات مواجه می‌شوند قانون را دور می‌زنند و راه دیگری انتخاب می‌کنند.

قهرمانی ادامه داد: با صدور ضمانت‌نامه به نوعی بانک مرکزی را فریب می‌دهند و اعلام می‌کنند وقتی ضمانت‌نامه صادر کردیم ۱۰ درصد آن را وصول می‌کنیم اگر چه سیستم نقدی بانک افزایش می‌یابد، اما ضمانت‌نامه‌ها در بستر قانونی صادر نمی‌شود.

وی با بیان اینکه گفته شده غندالی در برخی جلسات دستور صدور برخی ضمانت‌نامه‌ها را می‌داده است گفت: بر چه اساس این‌ها اجرا می‌شده است.

اگر برای صندوق ذخیره فرهنگیان هم بوده چرا گزارش اعتباری نداشته است سؤال من این است که شما چطور آن‌ها را امضا کردید؟

متهم احمدی در ادامه دفاعیات خود گفت: در مورد نحوه مصرف تسهیلات من نمی‌توانم کنترل کنم وقتی شرکت دولتی طرف حساب باشد نمی‌شود فکر کرد که شرکت دولتی مشکل‌دار است.

در این هنگام قاضی مسعودی مقام در واکنش به سخنان متهم گفت: پول‌ها و گوشت‌ها برده شده رضوی هم هیچ پرداختی نداشته است آن وقت شما این طور می‌گویید.

نماینده دادستان هم در واکنش به سخنان قاضی گفت: روی هر ملک رضوی که دست می‌گذاریم می‌بینیم در رهن بانک‌های دیگر است.

احمدی پاسخ داد: یک روز آقای سیف به من زنگ زد و من ماجرا را برای ایشان تعریف کردم او هم وقتی اوضاع بانک را شنید گفت: پای غندالی را از بانک سرمایه قطع کن.

متهم افزود: نیت من خدمت به معلمان بود حتی ۴۰۰ میلیون تومان از معوقات و طلب معلمان را به زور پرداخت کردیم نزد نوبخت و حتی بانک مرکزی رفتیم آن‌ها گفتند نمی‌توانیم پرداخت کنیم در نهایت نزد همتی بانک ملی رفتم و در نهایت بخشی از معوقات پرداخت شد.

قاضی پرسید: یعنی وقتی پول بانک به شرکت دولتی می‌رود بانک ضرر نمی‌کند؟

متهم پاسخ داد: راحت‌تر می‌توانند پس بگیرند.

قاضی از وکیل متهم پرویز احمدی خواست در جایگاه حاضر شده و آخرین دفاعیات خود را بگوید.



ادامه دارد...

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اجتماعی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود همه آهنگ های ارسان ار