همه چیز درباره برنج وحشی + خواص و مضرات


همه چیز درباره برنج وحشی + خواص و مضرات شاید تا حالا اسم برنج وحشی رو نشنیده باشید.به گزارش فراناز برنج وحشی برخلاف نام آن به خانواده برنج ها تعلق ندارد بلکه در واقع دانه نوعی گیاه آبزی است که اغلب در باتلاق های کم عمق آب شیرین و سواحل رودخانه ها و دریاچه ها رشد کرده و به دلیل شباهت دانه های آن به برنج و شیوه پخت آن به این نام مشهور شده است. از...

همه چیز درباره برنج وحشی + خواص و مضرات

همه چیز درباره برنج وحشی + خواص و مضرات

شاید تا حالا اسم برنج وحشی رو نشنیده باشید.به گزارش فراناز برنج وحشی برخلاف نام آن به خانواده برنج ها تعلق ندارد بلکه در واقع دانه نوعی گیاه آبزی است که اغلب در باتلاق های کم عمق آب شیرین و سواحل رودخانه ها و دریاچه ها رشد کرده و به دلیل شباهت دانه های آن به برنج و شیوه پخت آن به این نام مشهور شده است.

از جمله خواص برنج وحشی می توان به حفظ سلامت قلب، تقویت استخوان ها، پیشگیری از سرطان و دیابت نوع 2، بهبود هضم و افزایش انرژی اشاره کرد. این ماده غذایی برای گیاهخواران، بدنسازان و افراد مبتلا به سلیاک نیز مفید است.

برنج وحشی نسبت به برنج معمولی عطر و طعم قوی تری داشته و گران تر است.

چهار گونه مختلف برنج وحشی در دنیا وجود دارد، یک نوع آن بومی آسیا است که به عنوان سبزی برداشت می شود و سه گونه دیگر آن بومی آمریکای شمالی به خصوص نواحی دریاچه ای می باشند که از دانه های آن در غذا استفاده می شود.
برنج وحشی اولین بار توسط بومیان آمریکایی کشت و برداشت شده و صدها سال از این دانه به عنوان یکی از مواد غذایی اصلی خود استفاده می کرده اند.

برنج وحشی بعد از پختن حدود 3 تا 4 برابر اندازه اصلی اش بزرگ می شود.

این دانه ها درست مانند پاپ کورن می ترکند، کافیست آن را داخل روغن داغ بریزید و تکان دهید.همه چیز درباره برنج وحشی + خواص و مضرات

همه چیز درباره برنج وحشی + خواص و مضرات

*آیا میدانید برنج وحشی چه خواصی دارد؟با ما در فراناز همراه باشید تا به اطلاعاتتان اضافه شود.

– پروتئین

پروتئین موجود در برنج وحشی نسبت به برنج معمولی و بسیاری غلات دیگر بیشتر است و با این که از مواد غذایی سرشار از پروتئین به شمار نمی رود اما حاوی هر 9 اسید آمینه ضروری بدن بوده و مصرف آن به خصوص برای بدنسازان و گیاهخواران مفید است.

سطح پروتئین موجود در برنج وحشی حدود 2 برابر بیشتر از برنج قهوه ای و برنج سفید است.

– پیشگیری از سرطان

برنج وحشی سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی است که برای سلامت بدن ضروری بوده، از پیری زودرس جلوگیری می کنند و خطر ابتلا به بیماری های مزمن از جمله سرطان، بیماری های قلبی عروقی و سکته را کاهش می دهند.

خاصیت آنتی اکسیدانی برنج وحشی 30 برابر بیشتر از برنج سفید است.

– بهبود عمل هضم

برنج وحشی به دلیل فیبر فراوان موجود در آن به بهبود هضم غذا کمک می کند و برای درمان نفخ مفید است. فیبر موجود در این دانه ها با فیبر برنج قهوه ای برابری می کند.

– سلامت قلب

اگرچه تحقیقات کافی روی خواص برنج وحشی برای قلب انجام نشده اما از آن جا که برنج وحشی نوعی غلات کامل محسوب می شود مصرف آن خطر ابتلا به بیماری های قلبی از جمله حمله قلبی را کاهش داده و از تشکیل پلاک در شریان ها جلوگیری می کند.

نتایج مطالعات حیوانی حاکی از آن است که مصرف برنج وحشی کلسترول بدن خون را کاهش می دهد.

-پیشگیری از دیابت نوع 2

رژیم های غذایی حاوی غلات کامل و سبوس دار مانند برنج وحشی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را بین 20 تا 30 درصد کاهش می دهند زیرا این دانه ها حاوی ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و ترکیبات گیاهی فراوانی هستند که همگی برای پیشگیری از دیابت نوع 2 مفید هستند.

مطالعات حیوانی نیز نشان داده مصرف برنج وحشی به کنترل قند خون و کاهش مقاومت به انسولین کمک می کند.

محققان توصیه کرده اند برای جلوگیری از دیابت نوع 2 روزانه حداقل 2 وعده غلات کامل مصرف کنید.

– بارداری

برنج وحشی منبع خوب فولات است که برای رشد و تکثیر سریع سلول ها ضروری بوده و مصرف آن در دوران بارداری اهمیت زیادی دارد زیرا بدن زنان باردار دو برابر بیشتر از دیگران به فولات نیاز داشته و کمبود این ماده به مشکلات سلامتی همچون کم خونی منجر می شود و خطر بروز نقایص نخاعی و مغزی هنگام تولد را افزایش می دهد.

برای تامین فولات بهتر است از مکمل های طبیعی استفاده شود.

– تقویت کننده استخوان ها

برنج وحشی سرشار از فسفر است، ماده معدنی که از تضعیف استخوان ها جلوگیری کرده، خطر شکستگی را کاهش می دهد و به سلامت و تقویت استخوان ها کمک می کند.

-انرژی بخش

برنج وحشی حاوی منیزیم است که با فعال کردن آدنوزین تری فسفات به تولید انرژی در بدن کمک کرده و مصرف آن خستگی ناشی از فعالیت های روزمره و ورزشی را کاهش می دهد.

مطالعات نشان داده افراد ورزشکاری که سطح منیزیم پایین تری دارند حجم عضلانی کمتری نسبت به سایر ورزشکاران داشته و زودتر خسته می شوند.

– گلوتن ندارد

برنج وحشی نیز مانند برنج قهوه ای فاقد گلوتن است و گزینه عالی برای افرادی که از بیماری سلیاک یا عدم تحمل گلوتن رنج می برند محسوب می شود.

– مفید برای پوست و مو

برنج وحشی به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی قوی از آسیب پوست ناشی از رادیکال های آزاد و پیری پوست جلوگیری کرده و به جوان سازی آن کمک می کند.

پروتئین، ویتامین ها و سایر ترکیبات مغذی موجود در برنج وحشی فولیکول های مو را تقویت کرده و تاثیر خوبی در افزایش رشد مو دارد.همه چیز درباره برنج وحشی + خواص و مضرات

همه چیز درباره برنج وحشی + خواص و مضرات

* برنج وحشی با برنج سیاه چه تفاوتی دارد؟

برنج وحشی و برنج سیاه از نظر ظاهر شباهت زیادی به هم داشته، هر دو سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند و جزو غلات فاقد گلوتن به شمار می روند.

با این وجود همان طور که قبلا اشاره شد برنج وحشی برنج نیست بلکه غلاتی است که بیشتر در آمریکا رشد می کند، طعم و بافت آجیلی دارد و به دلیل قیمت بالای آن معمولا هنگام پخت با انواع برنج ترکیب می شود.

در حالی که برنج سیاه یکی از انواع برنج است که بیشتر در کشور چین رشد کرده و طعم کمی شیرین و بافت آجیلی دارد.

* طریقه مصرف برنج وحشی

برنج وحشی طعم آجیلی و خاکی داشته و جایگزین عالی برای سیب زمینی، ماکارونی و برنج معمولی محسوب می شود.

برخی افراد آن را به تنهایی پخته و مصرف می کنند و برخی دیگر قبل از پخت با برنج یا غلات دیگر ترکیب می کنند.

برنج وحشی را می توان به غذاهای مختلف از جمله سالادها، سوپ و دسر اضافه کرد.

-روش تهیه برنج وحشی را در ادامه فراناز مطالعه کنید.

موادی که برای تهیه برنج وحشی لازم دارید:

1 فنجان برنج وحشی

3 فنجان آب

نصف قاشق چای خوری نمک

مراحل:

ابتدا برنج را داخل آب سرد خیسانده، سپس داخل قابلمه بریزید و پس از اضافه کردن آب و نمک آن را روی حرارت بالا بگذارید تا به جوش بیاید.

سپس حرارت را کم کرده و درب آن را بگذارید و به مدت 40 تا 60 دقیقه منتظر بمانید تا آب برنج کاملا بکشد و دانه های آن بزرگ و شکافته شود، سپس برنج را صاف کرده و سرو کنید.

ارزش غذایی موجود در برنج وحشی

مواد مغذی موجود در 100 گرم برنج وحشی پخته به صورت ذیل است:

کالری: 101

کربوهیدرات: 21 گرم

پروتئین: 4 گرم

فیبر: 2 گرم

چربی: 0.3 گرم

عوارض جانبی و مضرات برنج وحشی

برنج وحشی معمولا عوارض جانبی خاصی ندارد اما گاهی اوقات دانه های آن با قارچ سمی به نام ارگوت که برای سلامتی خطرناک است آلوده می شود، از جمله مضرات ارگوت می توان به حالت تهوع، استفراغ، اسهال، سردرد، سرگیجه، تشنج و اختلالات روانی اشاره کرد.

غلات آلوده به ارگوت معمولا دارای لکه های صورتی یا بنفش هستند که با چشم قابل دیدن است.

مثل برنج معمولی برنج وحشی نیز ممکن است حاوی فلزات سنگین باشد که به مرور زمان در بدن جمع شده و باعث بروز مشکلاتی در سلامتی می شوند.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سبک زندگی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


شعر لطف حق به صورت داستان + متن شعر