ضربه‌گیر آینده نوسان دلار چیست؟


در پنجمین روز هفته، دلار و سکه روز کم نوسانی داشتند؛ اولی تنها با 10 تومان افزایش به بهای 11 هزار و 660 تومان و دومی با رشد 10 هزار تومانی به بهای 4 میلیون و 160 هزار تومان رسید.

به گزارش بنکر (Banker)، سوالی که اکنون برای بیشتر معامله‌گران اهمیت دارد این است که آیا این روند کم نوسان ادامه پیدا خواهد کرد؟ برای پاسخ به این سوال، در ابتدا باید به این پرسش جواب داد که چرا قیمت دلار در ۱۰۰ روز اخیر در برابر نوسانات افزایشی ایمن شد؟

دسته‌ای از فعالان باور دارند، عامل اصلی کاهش قیمت دلار در ۱۰۰ روز گذشته، کاهش تقاضا بوده است و باور دارند دلیل آن خریدهای پرشماری بوده است که در سال ۹۷ در بازار صورت گرفت. بر اساس دیدگاه این گروه، اشباع شدن تقاضا موجب می‌شود که در ادامه سال انتظار نداشته باشیم قیمت دلار نوسانات شدیدی را تجربه کند.
گروه دوم معتقدند، جدا از کاهش تقاضا، عامل مهم‌تری در افت قیمتی دلار موثر بوده و آن گشایش‌های مالی با امارات و تقویت سمت عرضه بوده است. از نگاه این گروه، به دلیل محدودیت‌های ایجاد شده برای حواله درهم، از ابتدای سال ۹۸ قیمت عمدتا در مسیر صعودی قرار گرفت، ولی از تاریخ ۲۰ اردیبهشت ورق برگشت و قیمت درهم کاهش یافت و به تبع آن قیمت دلار افت کرد. از نظر این گروه، اختلال عرضه درهم که از بین رفت به‌عنوان یک سیگنال کاهشی در بازار عمل کرد.
اگر افزایش عرضه ارز عامل مهمی برای افت قیمت دلار در ۱۰۰ روز گذشته باشد، دسته زیادی از فعالان باور دارند، بازار در نیمه دوم سال با ریسکی مهم مواجه است و آن کاهش احتمالی درآمدهای ارزی است. در واقع پس از آنکه معافیت‌های نفتی آمریکا برای ایران تمدید نشد، گفته می‌شود، صادرات کشور به زیر ۵۰۰ هزار بشکه نفت در روز رسیده است. موضوعی که در صورتی که صحت داشته باشد، می‌تواند درآمدهای ارزی و سمت عرضه را دچار مشکل کند. دومین مساله آن است که به واسطه تحریم‌ها، دسترسی ایران به منابع ارزی و جا‌به‌جایی‌های پولی دشوارتر شده است و در صورت افزایش تنش‌ها این محدودیت‌ها می‌تواند بیشتر شود و گشایش فعلی را نیز تا حدی کمرنگ کند. در این میان، بسیاری از کارشناسان باور دارند در چنین شرایطی، ضربه‌گیر مهم آینده بازار ارز، استفاده بهینه از منابع فعلی ارز و تلاش برای افزایش درآمدهای صادراتی است.
به گفته آنها، اگر در شرایط فعلی بازارساز ارز زیادی را برای کنترل قیمتی دلار به کار گرفته باشد، در نیمه دوم سال با مشکلاتی مواجه خواهد شد. پس بهتر است با یک دوراندیشی اقدام به مصرف ارزهای موجود کند؛ خصوصا آنکه عده‌ای از بازیگران ارزی معتقدند، در نیمه دوم سال تقاضای وارداتی به‌طور سنتی افزایش پیدا می‌کند و به همین دلیل منابع کافی باید برای تامین ارز آنها وجود داشته باشد. این در حالی است که عده‌ای از فعالان عنوان می‌کنند، بخش زیادی از تقاضا در نیمه اول امسال مرتفع شده است و انبارها پرشده‌اند و به اندازه سال‌های قبل شاهد افزایش تقاضا در نیمه دوم سال نخواهیم بود. البته همچنان بیشتر کارشناسان باور دارند، اگر نوسانات بازار در آینده نیز زیاد شود، بیشتر از آنکه این نوسان از سمت تقاضا کلید بخورد، از سمت تضعیف عرضه ایجاد خواهد شد.
پس بازارساز باید بیش از هر عاملی به حفظ منابع ارزی موجود و تلاش برای افزایش آن اقدام کند. قیمت از نظر آنها از سوی تقاضا به آن صورت تحریک نخواهد شد، چرا که دشوار است همان سطح از تقاضایی وارد بازار شود که در نیمه اول سال ۹۷ به بازار هجوم آورد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه ارز و طلا

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


فیلم ممنوعه و مبتذل دنیا جهانبخت با نیلی افشار ! / بخاطر دلار هرکاری می کنند !