در توزیع عادلانه خدمات پزشکی نقص جدی داریم


در توزیع عادلانه خدمات پزشکی نقص جدی داریم

معاون کل وزارت بهداشت: در حوزه خدمات تخصصی پزشکی 40 درصد متخصصان کشور در تهران هستند، اما در حوزه پزشک عمومی و درمانگاه با کمبود مواجه هستیم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای ایرج حریرچی در نشست امضای یادداشت تفاهم نامه بین شهرداری تهران و سازمان نظام پزشکی، گفت: با توجه به تعهد و هدف گذاری در عرصه نظام سلامت در نظر داریم تا سال ۱۴۰۴ در پوشش همگانی سلامت به عنوان یکی از کشور‌های پیشرو در بین کشور‌های در حال توسعه مطرح شویم.
وی با بیان اینکه وضعیت سلامت مردم تهران چندان رضایت بخش نیست، افزود: در حوزه خدمات تخصصی پزشکی چهل درصد متخصصان کشور در تهران هستند و در عادلانه توزیع کردن خدمات پزشکی نقص جدی داریم.
اقای حریرچی ادامه داد: با وجود تاسیس مراکز درمانی و بیمارستان‌ها در سال‌های اخیر در تهران، این شهر از نظر معیار‌های دسترسی به مراکز درمانی و خدمات پزشکی نسبت به بسیاری از شهر‌های دیگر پایین‌تر است.
وی در پایان یادآور شد: ایجاد مراکز درمانی و استفاده از بیمه تکمیلی توسط دستگاه‌ها و نهاد‌های غیرمرتبط مانند بانک‌ها و نهاد‌های نظامی و تفاوت دستمزد‌های پزشکان در نهاد‌ها و دستگاه‌های مختلف سبب می‌شود که حوزه ارائه خدمات در تهران به هم بریزد.

محمدرضا ظفرقندی، رئیس نظام پزشکی کشور
تصادف، مهم‌ترین عامل مرگ و میر جوانان در پایتخت
رئیس نظام پزشکی کشور گفت: بیشترین عمر از دست رفته به ویژه در بین جوانان در تهران در اثر «تروما» یا تصادف است و امیدواریم با کمک و حمایت مدیریت شهری بتوانیم با اصلاح روش‌ها و برنامه‌ها از میزان این مرگ و میر بکاهیم.
محمدرضا ظفرقندی در نشست افتتاح کلینیک فوق تخصصی انکولوژی و خون و امضای یادداشت تفاهم میان شهرداری تهران و سازمان نظام پزشکی، ضمن تبریک عید غدیر گفت: به عنوان نماینده جامعه پزشکی از حوزه سلامت شهرداری برای ایجاد این مرکز تشکر می‌کنم.
آقای ظفرقندی در ادامه با اشاره به پویش سه شنبه‌های بدون خودرو، اظهار داشت: پویش دوچرخه سواری که توسط شهردار تهران انجام می‌شود هم نمادین است و هم واقعی و می‌تواند به تغییر سبک زندگی و کم شدن بیماری در شهر بینجامد و امیدواریم که این حرکت به صورت مستمر و فراگیر ادامه پیدا کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم با امضای این تفاهم نامه و کمک شهرداری بتوانیم قدم مثبتی برای اصلاحات اساسی در حوزه سلامت در شهر تهران برداریم.

حناچی، شهردار تهران
پیگیری جدی توسعه شبکه اتوبوسرانی و مترو
شهردار تهران بر پیگیری مدیریت شهری پایتخت با هدف توسعه خطوط مترو و اتوبوسرانی تاکید کرد.
شهردار تهران در مراسم امضای یادداشت تفاهم همکاری شهرداری تهران و سازمان نظام پزشکی، در ابتدای سخنان خود با تبریک اعیاد قربان و غدیر به زحمات پزشکان در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: به دلیل زحمات پزشکان در دوران دفاع مقدس زمان وقوع جراحت تا رسیدن به اتاق عمل در جبهه‌ها حتی کمتر از رکوردی که آمریکایی‌ها در جنگ ویتنام داشتند، بود و به طور حتم، این امر تلاش پزشکان را نشان می‌دهد.
وی با گرامیداشت اول شهریورماه، روز پزشک ادامه داد: این روز گرامیداشت خدمات همه عزیزانی است که بدون چشمداشت و به صورت گمنام به اهداف و وظایف انسانی خود عمل می‌کنند.
شهردار تهران با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۷ مقابله با افسردگی را با شعار «بیایید گفتگو کنیم» نام گذاری کرده است، عنوان کرد: به هر حال یکی از آرزو‌های خانواده‌ها فرصت بیشتر باهم بودن در زندگی شهری است. اگر برخی شاخص‌ها و آمار‌ها را مقایسه کنیم، تهران در آموزش و بهداشت و درمان از بسیاری از استان‌ها عقب‌تر است. واقعیت این است که ۹.۳ درصد تهرانی‌ها دیابت دارند و نیمی از آن‌ها از این مساله مطلع نیستند. ۳۰ درصد شهروندان قند خون، ۵۰ درصد کلسترول، ۳۰ درصد تری گلیسیرید و ۱۹ درصد فشار خون دارند. در واقع، از هر ۸ نفر تهرانی یک نفر فشار خون دارد.
حناچی تصریح کرد: برغم تمام تلاش‌های صورت گرفته مانند تعویض سوخت خودرو‌ها و سخت گیری در خصوص معاینه فنی خودرو‌های سبک و سنگین و با وجود اینکه سال گذشته ۲۰ درصد کاهش ذرات معلق داشتیم، آمار‌های ما هنوز هم سه برابر استاندارد جهانی است. ضمن اینکه می‌دانیم ذرات معلق چه تاثیر منفی بر سلامت افراد دارند.
شهردار تهران تصریح کرد: ۱۹.۳ درصد تهرانی‌ها چاق هستند و تلاش شهرداری تهران معطوف به تغییر سبک زندگی مردم است؛ سه شنبه‌های بدون خودرو نیز تلاشی در این راستاست. دوچرخه وسیله اصلی حمل و نقل در شهر نیست، اما پیامی برای تغییر شیوه زندگی است. معتقدم بی توجهی به آمار‌های سلامت شهروندان وضعیت را بدتر می‌کند و من راه دیگری تاثیرگذارتر از همراهی مردم برای کاهش مشکلات شهر تهران نمی‌شناسم.
وی خاطرنشان کرد: توسعه شبکه اتوبوس رانی و مترو را در شهرداری با قدرت دنبال می‌کنیم، اما در کوتاه مدت همراهی مردم اثرگذاری بیشتری خواهد داشت. شاید بتوان گفت: با ورود هر دوچرخه سوار یک خودرو در شهر کم می‌شود.
حناچی با تاکید بر حمایت شهرداری از بخش درمان و سلامت گفت: شهرداری تهران از بخش درمان به صورت عمومی حمایت می‌کند به ویژه آنجا که خیرین پا پیش گذاشته اند. البته ملاحظاتی از نظر فنی داریم، با این وجود حمایت می‌کنیم. توسعه بیمارستان سینا، بیمارستان کودکان در منطقه ۱۸ و پردیس شماره ۲ شریعتی در منطقه ۲۲ در راستای همین تلاش هاست.
وی به جراحات ناشی از تصادفات در تهران اشاره و بیان کرد: آمار کشته‌های تصادفات در تهران ۷۰۰ نفر در سال است که ۳۵۰ نفر بر اثر تصادف با موتور جان خود را از دست می‌دهند و مرگ ۳۵۰ نفر دیگر هم مرتبط با موتور است. کشته‌های تصادفات جاده‌ای در ۳۰ کیلومتری مبادی ورودی شهر‌ها نیز با موتور سواران در ارتباط است.
حناچی بر لزوم اطلاع رسانی در این زمینه تاکید کرد و گفت: باید با کمک خواستن از مردم مشکلات شهر را کم کنیم. باید این موضوع را نهادینه سازیم که موتور وسیله‌ای برای دور زدن قانون نیست؛ برای رسیدن به این هدف دست همه را برای یاری می‌فشاریم.
ناهید خداکرمی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر
تفاهم نامه شهرداری با سازمان نظام پزشکی به کاهش موازی کاری‌ها می‌انجامد
رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران گفت که انعقاد تفاهم نامه همکاری شهرداری با سازمان نظام پزشکی به کاهش موازی کاری‌ها می‌انجامد.
ناهید خداکرمی در مراسم افتتاح کلینیک فوق تخصصی انکولوژی و خون مرکز بهداشتی-درمانی منطقه ۶ و امضای تفاهم نامه همکاری بین شهرداری و سازمان نظام پزشکی گفت: امضای این تفاهم نامه اتفاق مبارکی است، چرا که در مسیر مدیریت یکپارچه شهری موازی کاری‌های زیادی انجام می‌شود و هزینه‌های زیادی دارد و اقداماتی مانند این تفاهم نامه باعث کاهش موازی کاری‌ها خواهد شد.
خداکرمی افزود: استراتژی مهمی که در این تفاهم نامه دنبال خواهیم کرد این است که شهر برای شهروندان زیست پذیر و به محیطی برای زندگی تبدیل شود. هیچ شهری بدون انسان معنا ندارد، از این رو شهروندان نیاز به سلامتی به خصوص سلامت روان دارند، کلان شهر تهران هم به دلیل تنوع فرهنگی و زیستی و آسیب‌های اجتماعی مسئله سلامتی خاص خود را دارد.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه سازمان نظام پزشکی بزرگ‌ترین سازمان مردم نهاد کشور است، اظهار داشت: باید به سازمان نظام پزشکی کمک کنیم عواملی را که منجر به افزایش بیماری‌های روانی، ریوی و قلبی می‌شوند و مرتبط با مولفه‌های اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی هستند، کنترل کند.
وی افزود: باید کمک کنیم که سازمان نظام پزشکی در مرجعیت قرار داشته باشد تا هم مردم بیمار نشوند و سلامتشان افزایش پیدا کند و هم چالش‌های حوزه درمان حل شود و مردم از آرامش، شادمانی، امید به آینده و کیفیت زندگی برخوردار شوند.
محسن هاشمی،رئیس شورای شهر
لزوم طراحی شهر برای فعالیت‌های ورزشی
رئیس شورای شهر تهران: باید در طراحی شهر طوری عمل کنیم که مردم به پیاده روی، دوچرخه سواری و ورزش ترغیب شوند
محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران در این مراسم که با حضور پیروز حناچی شهردار تهران و ناهید خداکرمی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد، گفت: شهر زیست پذیر با سلامت روان و جسم و شادمانی شهروندان همراه است و بخش اعظم این وظیفه بر عهده شهرداری هاست. از این رو تفاهم نامه همکاری بین شهرداری تهران و سازمان نظام پزشکی کشور می‌تواند ما را به سوق دادن به سمت مدیریت یکپارچه شهری در حفظ سلامت شهروندان یاری کند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه با اشاره به پویش دوچرخه سواری و سه شنبه‌های بدون خودرو، اظهار داشت: باید در طراحی شهر طوری عمل کنیم که مردم به پیاده روی، دوچرخه سواری و ورزش ترغیب شوند تا بتوانیم سلامت جامعه را ارتقا دهیم.
افتتاح و بهره برداری از کلینیک فوق تخصصی انکولوژی و خون مرکز بهداشتی-درمانی منطقه ۶ و امضای یادداشت تفاهم میان شهرداری و سازمان نظام پزشکی کشور صبح امروز با حضور مدیران شهری و وزارت بهداشت و درمان برگزار شد.
پیروز حناچی
حمید چوبینه، مدیرعامل شهر سالم
راه اندازی پنجشنبه‌های نیکوکاری در پایتخت
مدیرعامل شهرسالم شهرداری تهران از راه اندازی پنجشنبه‌های نیکوکاری با حمایت پزشکان متخصص خبر داد.
حمید چوبینه در مراسم امضای یادداشت تفاهم همکاری شهرداری تهران و سازمان نظام پزشکی کشور در آستانه روز پزشک گفت: درمانگاه‌ها و مراکز بهداشتی شهرداری تهران قرار است پنجشنبه‌های نیکوکاری را با حمایت پزشکان متخصص راه اندازی کنند، پزشکانی که دسترسی به آنان برای شهروندان آسان نیست.
وی ادامه داد: قرار است در کلینیک‌های شهرداری تهران خدمات ویژه‌ای برای شهروندان تهرانی در نظر گرفته شود و هدف ما این است که به اقشار ضعیف جامعه بیشتر کمک کنیم.
آقای چوبینه افزود: قرار است برای خدمات رسانی به شهروندان مراکز خدمات درمانی شهرداری تهران را در مناطق ضعیف و پایین تهران افزایش دهیم و حضور متخصصان را که دسترسی به آن‌ها آسان نیست در این مراکز برای ارایه خدمات به شهروندان افزایش دهیم.
مدیرعامل شهرسالم شهرداری تهران تصریح کرد: سطح سواد سلامت جامعه ما بسیار پایین است و در حالی که پزشکان بسیاری در این زمینه زحمات زیادی کشیدند، اما کمبود‌هایی در این زمینه مشاهده می‌شود و ما باید مردم و شهروندان را به سمت سالم زندگی کردن و نگهداشت سلامتی شان سوق دهیم.
چوبینه خاطرنشان کرد: در دانمارک که مردم رتبه یک دیابت را دارند بیش از ۴۰ درصد از مردم با دوچرخه تردد می‌کنند و به دنبال احیای سلامتی خود هستند ما نیز باید به این سمت حرکت کنیم.

پیروز حناچی، شهردار تهران
پیمانکار متخلف مرکز نگهداری سگ‌های بدون صاحب خلع ید شد
شهردار تهران با اشاره به انتشار تصاویر دلخراش از آزار سگ‌ها در مرکز نگهداری سگ‌های بدون صاحب گفت که پیمانکار متخلف خلع ید شده و رویکرد شهرداری این است که دیگر چنین مواردی تکرار نشود.
پیروز حناچی در حاشیه مراسم افتتاح کلینیک فوق تخصصی انکولوژی و خون مرکز بهداشتی-درمانی منطقه ۶ با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که شهرداری برای بازسازی بیمارستان‌های فرسوده چه می‌کند، گفت: بیشتر تلاش‌ها در این زمینه توسط خیرین انجام می‌شود، اما شهرداری تهران هم نهایت تلاش خود را برای حمایت از این امر انجام می‌دهد و برخی بیمارستان‌های قدیمی تهران به همین شکل نوسازی شده اند.
وی درباره رواج فرهنگ دوچرخه سواری نیز عنوان کرد: مسیر‌های دوچرخه سواری در حال توسعه هستند و هم اکنون در خیابان‌های طالقانی، بلوار کشاورز، کریمخان و خیابان حافظ این مسیر‌ها در حال تکمیل هستند.
شهردار تهران درباره انتشار تصاویری که حاوی صحنه‌های آزار سگ در یکی از مراکز نگهداری سگ‌های بدون صاحب بود، گفت: تصاویری که پخش شده مربوط به سال ۹۶ است؛ سیاست ما احترام گذاشتن به همه مخلوقات خداوند است و من این موضوع را بررسی کرده ام. پیمان کاری که در این زمینه فعال بوده است خلع شده و به همکاران خود اعلام کرده ایم که چنین مواردی دیگر نباید تکرار شود و جهت گیری شهرداری تهران نیز این نیست.
حناچی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر واگذاری ۱۱ بهاران به بهزیستی بر اساس توافق بیان کرد: این واگذاری باید با مجوز شورای شهر باشد چرا که قانون چنین الزامی در نظر گرفته است.

پیروز حناچی، شهردار تهران

رکاب زنی حناچی در مسیر امضای تفاهمنامه
شهردار تهران گفت: دوچرخه می‌تواند جایگزین یک خودروی تک سرنشین شود و در کنترل ترافیک و آلودگی هوا تأثیرگذار باشد.
پیروز حناچی افزود: به دلیل این که فردا تعطیل است، امروز از این فرصت استفاده کردیم و برای شرکت در مراسم امضای یادداشت تفاهم شهرداری تهران و سازمان نظام پزشکی کشور با آقایان ظفرقندی و حریرچی مسیر این برنامه را با هم رکاب زدیم تا امروز ورزشی کرده باشیم و از یکی از مراکز بهداشتی شهرداری تهران که بازسازی شده است، بازدید و بهره برداری کنیم.
وی ادامه داد: از آنجا که وضع سلامت شهروندان در رابطه با فشار خون و دیابت و بیماری‌های قلبی خوب نیست از شهروندان درخواست می‌کنیم به این پویش دوچرخه سواری بپیوندند.
در این مراسم محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران و پروفسور قوام زاده رئیس انجمن خون و سرطان و پیوند مغز استخوان ایران نیز حضور دارند و امروز این تفاهم نامه به امضاء می‌رسد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اجتماعی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


فیلم وقاحت تمام بهاره رهنما / شوهرندارم این آقا دوست پسرم است!