نگرانی ترامپ از نشانه‌های رکود اقتصادی در آمریکا


به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما (http://www.iribnews.ir/)، رئیس حکومت آمریکا درباره بحران اقتصادی در این کشور در صورت شکست وی در...

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، رئیس حکومت آمریکا درباره بحران اقتصادی در این کشور در صورت شکست وی در انتخابات آتی ریاست جمهوری هشدار داد و اعلام کرد حتی رای دهندگانی که شخصا از وی متنفر هستند باید برای رشد اقتصادی کشور و کاهش نرخ بیکاری در پای صندوق‌های رای حاضر شوند و به وی رای دهند.
آسوشیتدپرس در گزارشی از واشنگتن نوشت: این در حالی است که دونالد ترامپ در خفا به شدت نگران اقتصاد کشورش است که در آستانه انتخابات ۲۰۲۰ چندان رضایت بخش به نظر نمی‌رسد.
وی این اظهارات را به دنبال آن مطرح کرد که در بازار‌های مالی هفته گذشته نشانه‌های احتمال رکود اقتصادی آمریکا مشهود بود و این امر موجب نگرانی سرمایه گذاران، شرکت‌ها و مصرف کنندگان شد. با برنامه‌های دونالد ترامپ برای اعمال تعرفه بر کالا‌های وارداتی از چین و نیز اعلام خبر کاهش رشد اقتصادی انگلیس و آلمان، این نگرانی‌ها به اوج رسیده است.
اگرچه رکود اقتصادی آمریکا پیش از انتخابات ریاست جمهوری این کشور قطعی نیست، قرار گرفتن رشد اقتصادی آمریکا در مسیر سراشیبی ضربه‌ای مهلک برای رئیس جمهور آمریکا خواهد بود که بهبود رشد اقتصادی آمریکا را محور اصلی مبارزات انتخاباتی خود با هدف پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ قرار داده است.
ترامپ، دیگران به ویژه بانک مرکزی این کشور را مسبب نگرانی‌ها درباره رکود اقتصادی آمریکا می‌داند در حالی که بخش اعظم نگرانی در بازار‌ها ریشه در بالا گرفتن جنگ اقتصادی واشنگتن با پکن و نیز کاهش رشد اقتصادی در کشور‌های بزرگ جهان دارد.
برخی از نزدیکترین مشاوران ترامپ از وی خواسته اند که از شدت تنش‌های تجاری با چین بکاهد چراکه نگرانند افزایش تعرفه‌ها تنها به زیان مصرف کنندگان آمریکایی تمام شود و موجب بی ثباتی هرچه بیشتر در بازار‌ها شود.
دستیاران ترامپ می‌گویند مشخص نیست کاخ سفید چه گام‌هایی را برای متوقف ساختن روند کاهش رشد اقتصادی برخواهد داشت و مقامات دولت وی امیدوارند افزایش دستمزد‌ها و هزینه‌های مصرف کننده رشد اقتصادی را تا سال ۲۰۲۰ به دنبال داشته باشد، اما ترامپ به خوبی می‌داند که نجات وی به رای دهندگانی وابسته است که معتقدند وی به تنهایی می‌تواند توسعه اقتصادی کشور را یک دهه دیگر در دست داشته باشد.
ترامپ روز پنجشنبه در یک گردهمایی در نیوهمپشایر گفت: " شما هیچ گزینه‌ای جزء رای دادن به من ندارید، زیرا در غیراینصورت با شرایط دشوار اقتصادی مواجه خواهید شد. شما چه مرا دوست داشته باشید چه از من متنقر باشد باید به من رای بدهید. "
اگرچه ترامپ به طور پنهانی درباره اوضاع وال استریت اظهارنگرانی کرده است، به گفته دو منبع جمهوریخواه نزدیک به کاخ سفید، رئیس جمهور درباره برخی شاخصه‌های ضعیف اقتصادی تردید دارد و در این فکر است که رسانه‌ها در حال دست کاری اطلاعات با هدف بدنام کردن وی هستند.
در حالیکه بازار هفته گذشته روز‌های پرتلاطمی را پشت سر گذاشت، ترامپ در توئیتی در تلاش برای دفاع از عملکرد اقتصادی خود برآمد و از بانک مرکزی آمریکا به خودداری از کاهش هرچه بیشتر نرخ بهره انتقاد کرد.
این در حالی است که تمرکز وی بر عملکرد بانک مرکزی می‌تواند غیرسازنده باشد.
بانک مرکزی آمریکا ماه گذشته میلادی برای نخستین بار از سال ۲۰۰۸ نرخ بهره را کاهش داد؛ اقدامی که می‌تواند در رشد اقتصادی آمریکا نقش داشته باشد، اما مصرف کنندگان این تصمیم را اقدامی پیشگیرانه در آستانه رکود اقتصادی کشور تفسیر کردند تا تلاشی برای کمک به حفظ روند رشد اقتصادی کشور.
اعتماد مصرف کنندگان در آمریکا از ماه ژوئیه شش و چهار دهم درصد کاهش یافته است و چنانچه بانک مرکزی آمریکا تصمیم به کاهش نرخ بهره مطابق با خواست ترامپ بگیرد بدبینی‌ها درباره وضعیت اقتصادی آمریکا تشدید خواهد شد.
یک کارشناس اقتصادی می‌گوید کاهش هرچه بیشتر نرخ بهره نگرانی‌های مصرف کنندگان را درباره احتمال بروز رکود اقتصادی دوچندان خواهد کرد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه بین‌الملل

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


ابهامات بزرگ در مسیر واگذاری سرخابی‌ها/ آغاز دوران جدید در استقلال و پرسپولیس