دستور تهیه «مینی ته چین»های بدون تخم مرغ!
ته چین یکی از غذاهای نسبتا جدید است که طرفداران زیادی را به سمت خود جلب کرده است. درست کردن آن نیاز دارد چند ریزه کاری را بلد باشیم. مثلا یکی از نکات مهم در پخت آن این است که بتوانیم بوی تخم مرغ را از بین ببریم.
ته چین یکی از غذاهای نسبتا جدید است که طرفداران زیادی را به سمت خود جلب کرده است. درست کردن آن نیاز دارد چند ریزه کاری را بلد باشیم. مثلا یکی از نکات مهم در پخت آن این است که بتوانیم بوی تخم مرغ را از بین ببریم. در این مطلب ته چینی را به شما آموزش میدهیم که در آن از تخم مرغ استفاده نشده است و بنابراین دیگر نگران بوی تخم مرغ داخل ته چین خود نباشید.
مواد لازم:
روغن و کره به میزان لازم
برنج ۴ پیمانه
زعفران دم کرده غلیظ به میزان لازم
خلال بادام ۵۰ گرم
ماست چکیده ترجیحا ترش نیم کیلوگرم
مرغ متوسط یک عدد
طرز تهیه:
۱-مرغ را با یک و نیم لیتر آب میجوشانیم و کف آن را مرتب میگیریم، بعد به آن زردچوبه، پیاز یک عدد بزرگ، چند حبه سیر خرد شده، ساقه کرفس، یک عدد هویج، چوب دارچین و نمک و فلفل اضافه میکنیم به مدت ۱۰ دقیقه با حرارت زیاد میجوشانیم.
۲-بعد حرارت را ملایم میکنیم به مدت یک ساعت و نیم میپزیم بعد از پخت باید حدود یک لیوان آب مرغ بماند. مرغ را بیرون آورده و پس از خنک شدن استخوان مرغ را میگیریم تکه هاى مرغ را خیلى ریز نکنید.
۳-به نیمى از ماستمان کمى نمک، زعفران ۲ قاشق غذاخورى و فلفل قرمز و کمى پودر خردل اضافه میکنیم و مرغها را در آن قرار میدهیم و در یخچال میگذاریم. (این کار را میتوانیم حتى از روز قبل انجام دهیم که در این صورت خوشمزه هم میشود)
۴-حالا نیم دیگر ماست را هم به همین ترتیب مزه دار میکنیم و کنار میگذاریم براى برنج. برنج را با یک قاشق زرد چوبه میجوشانیم و آن را زنده بر میداریم. حتماً اول با آب ولرم کمى شستشو میدهیم بعد کمى آب سرد؛ و برنج را با ماستمان مخلوط میکنیم + کمى روغن مایع.
۵-حالا کف قالبمان یا در ماهیتابهء گود نصف پیمانه روغن ریخته و نیمى از برنج را ریخته و صاف میکنیم و روى آن زعفران میریزیم بعد مرغها را روى برنج میچینیم و خلال بادامها را هم همه جاى ظرف میپاشیم و بعد بقیه برنج را و دوباره زعفران. با قاشق چند سوراخ روى برنج ایجاد میکنیم و در آخر نصف لیوان آب مرغ و نصف لیوان روغن مایع و کره را روى برنج میدهیم.
۶-روى قالب را فویل کشیده و داخل فر گذاشته روى حرارت زیاد به مدت نیم ساعت و بعد با حرارت متوسط براى یک ساعت دیگر.
۷-و یا اگر روى حرارت مستقیم خواستیم تهیه کنیم ۱۰ دقیقه اول حرارت زیاد باشد و بعد حرارت را کم میکنیم به مدت یک ساعت و نیم آن را میپزیم.
مواد لازم:
روغن و کره به میزان لازم
برنج ۴ پیمانه
زعفران دم کرده غلیظ به میزان لازم
خلال بادام ۵۰ گرم
ماست چکیده ترجیحا ترش نیم کیلوگرم
مرغ متوسط یک عدد
طرز تهیه:
۱-مرغ را با یک و نیم لیتر آب میجوشانیم و کف آن را مرتب میگیریم، بعد به آن زردچوبه، پیاز یک عدد بزرگ، چند حبه سیر خرد شده، ساقه کرفس، یک عدد هویج، چوب دارچین و نمک و فلفل اضافه میکنیم به مدت ۱۰ دقیقه با حرارت زیاد میجوشانیم.
۲-بعد حرارت را ملایم میکنیم به مدت یک ساعت و نیم میپزیم بعد از پخت باید حدود یک لیوان آب مرغ بماند. مرغ را بیرون آورده و پس از خنک شدن استخوان مرغ را میگیریم تکه هاى مرغ را خیلى ریز نکنید.
۳-به نیمى از ماستمان کمى نمک، زعفران ۲ قاشق غذاخورى و فلفل قرمز و کمى پودر خردل اضافه میکنیم و مرغها را در آن قرار میدهیم و در یخچال میگذاریم. (این کار را میتوانیم حتى از روز قبل انجام دهیم که در این صورت خوشمزه هم میشود)
۴-حالا نیم دیگر ماست را هم به همین ترتیب مزه دار میکنیم و کنار میگذاریم براى برنج. برنج را با یک قاشق زرد چوبه میجوشانیم و آن را زنده بر میداریم. حتماً اول با آب ولرم کمى شستشو میدهیم بعد کمى آب سرد؛ و برنج را با ماستمان مخلوط میکنیم + کمى روغن مایع.
۵-حالا کف قالبمان یا در ماهیتابهء گود نصف پیمانه روغن ریخته و نیمى از برنج را ریخته و صاف میکنیم و روى آن زعفران میریزیم بعد مرغها را روى برنج میچینیم و خلال بادامها را هم همه جاى ظرف میپاشیم و بعد بقیه برنج را و دوباره زعفران. با قاشق چند سوراخ روى برنج ایجاد میکنیم و در آخر نصف لیوان آب مرغ و نصف لیوان روغن مایع و کره را روى برنج میدهیم.
۶-روى قالب را فویل کشیده و داخل فر گذاشته روى حرارت زیاد به مدت نیم ساعت و بعد با حرارت متوسط براى یک ساعت دیگر.
۷-و یا اگر روى حرارت مستقیم خواستیم تهیه کنیم ۱۰ دقیقه اول حرارت زیاد باشد و بعد حرارت را کم میکنیم به مدت یک ساعت و نیم آن را میپزیم.