فرق جعفری با گشنیز چیست؟


فرق جعفری با گشنیز چیست؟

فرق جعفری با گشنیز را باید خواص متفاوت، خواستگاه متفاوت، عمر گیاه، ارتفاع گیاه و اندازه برگ‌ها و... دانست. این دو گیاه، از جمله پرخاصیت‌ترین سبزیجات به شمار می‌آیند

فرق جعفری با گشنیز چیست؟

ستاره |
سرویس سلامت - سبزی‌ها همیشه به‌عنوان منابع عالی ویتامین، فیبر و مواد معدنی جایگاه خاصی در سبد غذایی افراد دارند. جعفری و گشنیز به خاطر داشتن برگ‌های زیاد، به‌عنوان طعم‌دهنده در غذا و یا چاشنی و دورچین در کنارغذا سرو می‌شوند. در ابتدا اندکی با خواص این دو سبزی محبوب آشنا شده و سپس به بررسی تفاوت‌هایشان می‌پردازیم.

خواص گشنیز

گشنیز قابلیت فوق‌العاده‌ای در کاهش قند خون دارد و به همین خاطر افراد دیابتی باید آن را در سبد غذاییشان جای دهند. این گیاه یکی از بهترین تقویت‌کننده‌های مغز، معده و قلب است و با عملکردی که روی کبد، دارد مشکلات پنهان و پیدای کبد را نیز برطرف می‌کند. در گرمای تابستان اگر دچار گرمازدگی و عطش شدید، کافی است عصاره گشنیز را به شربت اضافه کنید یا بعد از نوشیدن مقداری آب، دم‌نوش گشنیز بنوشید. خواهید دید که تمام علائم گرمازدگی ازجمله تهوع، عطش، بی‌اشتهایی و ... به‌طور کامل از بین خواهد رفت. در ضمن اگر از آن دسته افرادی هستید که به غذاها و خوراکی‌هایی که طبع گرم دارند حساس هستید و بدنتان به گرمی مواد، واکنش‌هایی همچون آفت دهان، جوش و ... نشان می‌دهد، بهترین مسکن دم‌نوش گشنیز است.

فرق جعفری با گشنیز چیست؟


خواص جعفری

جعفری یک گیاه بسیار مفید برای خانم‌هاست، چراکه سرشار از فولیک اسید بوده و روی تقسیم سلولی صحیح تأثیر مثبت می‌گذارد؛ به همین خاطر در پیشگیری از سرطان دهانه رحم و روده بسیار مفید خواهد بود. جعفری تقریباً تمام ویتامین‌ها را داراست و به همین دلیل تأثیر بسزایی در سلامتی بدن دارد. کلروفیل موجود در این گیاه ضد باکتری، ضد قارچ و ادرارآور است و از این رو، در دفع سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا مؤثر واقع خواهد شد. همچنین اگر رنگ پوستتان تیره است، جوش و لک روی پوستتان دارید و شادابی پوستتان کاهش پیداکرده، جعفری معجزه‌ای است که تمام خواسته‌های شمارا برطرف می‌کند.

فرق جعفری با گشنیز چیست؟

فرق جعفری با گشنیز

اکنون که با ویژگی‌های معجزه‌آسای این دوگیاه آشنا شدید، به بررسی تفاوت‌هایشان می‌پردازیم.

۱. خواستگاه متفاوت

گشنیز برای اولین بار در جنوب اروپا استفاده‌شده است و سرچشمه آن را از این منطقه می‌دانند. جعفری نیز برای اولین بار در مدیترانه کاشته و در غذاها استفاده شد.

۲. عمر گیاه

گشنیز حدوداً یک سال عمر دارد و در طی یک سال حیات خود، بعد از هر برداشت دوباره رشد می‌کند و برگ می‌دهد. جعفری حدوداً دو سال عمر دارد و همانند گشنیز پس از برداشت برگ دهی دارد و قابل‌برداشت مجدد است.

۳. ارتفاع گیاه و اندازه برگ‌ها

گشنیز تا ارتفاع ۵۰ سانتی‌متر رشد می‌کند. این گیاه برگ‌های سبز خوش‌رنگ و بسیار لطیف با گوشه‌های منحنی دارد که اندازه‌شان حدوداً بین ۱ تا ۳ سانتی‌متر است. جعفری تا ارتفاع ۱ متری رشد می‌کند، برگ‌هایش به نسبت گشنیز پررنگ‌تر و زبرتر دیده می‌شود. همچنین گوشه برگ‌ها در این گیاه تیز و کشیده است و حدوداً بین ۳ تا۸ سانتی‌متر است.

۴. طعم و عطر

شاخصه گشنیز عطروطعم بسیار قوی آن است؛ به همین دلیل هنگام استفاده در غذاها باید بااحتیاط آن را مصرف کرد تا طعم غذا را عوض نکند. جعفری به نسبت گشنیز طعم و بوی لطیف‌تری دارد و درصورتی‌که بیشتر مصرف شود به‌هیچ‌عنوان ناخوشایند نیست.

کلام آخر

سبزیجات بهترین منابع ویتامین و فیبر هستند و باید در هر وعده غذایی کنار غذای اصلی سرو شوند. باتوجه به اینکه آلودگی‌های محیطی باعث بیماری‌های بسیاری در بدن انسان می‌شود، بهتر است با مصرف سبزیجات خود را ایمن کنیم. گشنیز و جعفری دو گیاه معجزه‌گر در سلامتی و زیبایی هستند که با توجه به توضیحاتی که داده شد باید سعی کنیم در سبد غذایی خانواده‌مان جایی برای آن‌ها باز کنیم. پیشنهاد می‌کنیم به منظور آشنایی با دیگر خواص سبزیجات خوراکی، مطلب خواص سبزی خوردن را از دست ندهید.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه تغذیه و سلامت

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


بیانیه نتانیاهو علیه ایران