باباغنوش پیش غذایی سرد، اما مقوی
بابا غنوش که به عنوان بابا گانوش یا باباغنوج هم شناخته میشود یک دسر خاورمیانهای است که با بادمجان، ارده، روغن زیتون و آب لیمو درست میشود. باباغنوش معمولا با بادمجانی که روی شعله مستقیم آتش پخته شده باشد، درست میشود که طعم دودی خوبی به آن میدهد. البته شما میتوانید آنها را در فر هم کباب کنید.
باباغنوش به عنوان یک دیپ بدون گلوتن هم شناخته میشود. میتوانید برای افزایش طعم به آن سماق و پاپریکا هم اضافه کنید. کمی روغن زیتون و ماست هم آن را بهتر میکند.
مواد لازم برای ۴ نفر
• بادمجان: ۲ عدد بزرگ
• ارده: ۱/۳ پیمانه
• سیر رنده شده: ۲ حبه
• نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری
• ماست: ۱ قاشق غذاخوری
• فلفل: ۱/۲ قاشق چایخوری
• سماق: ۱/۲ قاشق چایخوری
• آب لیمو: از ۱ عدد لیمو
• روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
۱. بادمجانها را بشویید. پوست آنها را با چنگال سوراخ کنید و آنها را روی سینی فر قرار دهید.
۲. سینی فر را به مدت ۵ دقیقه زیر بخش گریل قرار دهید تا گریل شوند. این روش برای کسانی است که نمیتوانند از آتش مستقیم بنابر ملاحظات زندگی در آپارتمان استفاده کنند. شما میتوانید آنها را مستقیما روی گاز بگذارید.
۳. حدود ۳۰ دقیقه آنها را کباب کنید. بعد از ۲۰ دقیقه آن را برگردانید تا سمت دیگر هم کباب شود.
۴. وقتی بادمجان پخت بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه خنک شود سپس پوست آنها را کنده و دور بیندازید.
۵. گوشت بادمجان جدا شده را در کاسه ریخته و با استفاده از چنگال له کنید. میتوانید از غذاساز هم در این مرحله استفاده کنید.
۶. وقتی بادمجان له شد، ارده، سماق، پاپریکا، ماست، روغن زیتون، سیر و آب لیمو را اضافه کنید. آن را در مخلوط کن یا غذاساز پوره کنید تا غلیظ و یکدست شود سپس به داخل کاسه برگردانید و به مدت حداقل یک ساعت در یخچال بگذارید.
۷. روی آن را روغن زیتون ریخته و سماق را قبل از سرو کردن بپاشید. میتوانید آن را سرد یا در دمای اتاق سرو کنید.
۸. میتوانید این غذا را فریز کنید در اینصورت ماست را حذف کنید. این غذا را میتوان با چیپس، کراکر و نان خشک سرو کرد.
۹. در صورت گذاشتن آن در ظرفی دردار به مدت ۴ روز میتوان در یخچال نگهداری کرد. در صورت نگهداری در فریزر هم میتوان برای سرو ابتدا آن را ذوب کرد سپس در غذاساز بگذارید تا به غلظت مناسب برسد.
مواد لازم برای ۴ نفر
• بادمجان: ۲ عدد بزرگ
• ارده: ۱/۳ پیمانه
• سیر رنده شده: ۲ حبه
• نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری
• ماست: ۱ قاشق غذاخوری
• فلفل: ۱/۲ قاشق چایخوری
• سماق: ۱/۲ قاشق چایخوری
• آب لیمو: از ۱ عدد لیمو
• روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
۱. بادمجانها را بشویید. پوست آنها را با چنگال سوراخ کنید و آنها را روی سینی فر قرار دهید.
۲. سینی فر را به مدت ۵ دقیقه زیر بخش گریل قرار دهید تا گریل شوند. این روش برای کسانی است که نمیتوانند از آتش مستقیم بنابر ملاحظات زندگی در آپارتمان استفاده کنند. شما میتوانید آنها را مستقیما روی گاز بگذارید.
۳. حدود ۳۰ دقیقه آنها را کباب کنید. بعد از ۲۰ دقیقه آن را برگردانید تا سمت دیگر هم کباب شود.
۴. وقتی بادمجان پخت بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه خنک شود سپس پوست آنها را کنده و دور بیندازید.
۵. گوشت بادمجان جدا شده را در کاسه ریخته و با استفاده از چنگال له کنید. میتوانید از غذاساز هم در این مرحله استفاده کنید.
۶. وقتی بادمجان له شد، ارده، سماق، پاپریکا، ماست، روغن زیتون، سیر و آب لیمو را اضافه کنید. آن را در مخلوط کن یا غذاساز پوره کنید تا غلیظ و یکدست شود سپس به داخل کاسه برگردانید و به مدت حداقل یک ساعت در یخچال بگذارید.
۷. روی آن را روغن زیتون ریخته و سماق را قبل از سرو کردن بپاشید. میتوانید آن را سرد یا در دمای اتاق سرو کنید.
۸. میتوانید این غذا را فریز کنید در اینصورت ماست را حذف کنید. این غذا را میتوان با چیپس، کراکر و نان خشک سرو کرد.
۹. در صورت گذاشتن آن در ظرفی دردار به مدت ۴ روز میتوان در یخچال نگهداری کرد. در صورت نگهداری در فریزر هم میتوان برای سرو ابتدا آن را ذوب کرد سپس در غذاساز بگذارید تا به غلظت مناسب برسد.
نکات مهم
• اگر بخواهید بابا غنوش شما خیلی خوشمزه شود میتوان آن را دو روز در یخچال نگه داشت تا همه مزهها با هم ترکیب شود.
• برای طعم بیشتر میتوان یک قاشق جعفری خرد شده اضافه کرد.
• قبل از افزودن ارده به مواد ابتدا آن را بهم بزنید تا روغن و مایه ارده با هم خوب ترکیب شوند.
منابع: برترین ها - unicorninthekitchen، lazycatkitchen