دیپ ماست و خیار برای یک پیش غذای سرد و خنک ایرانی
ماست و خیار در واقع یک نوع دیپ ماست و خیار ایرانی سبک و خوش طعم است. این دیپ خوشمزه را میتوان با غذاهای اصلی یا به عنوان یک میان وعده با مقداری چیپس یا نان خشک و نان پیتا سرو کرد. دیپ ماست را معمولا با غذاهایی مثل قرمه سبزی و عدسی پلو همراه میکنند.
آشپزی ایرانی سرشار از دستورالعملهای خوشمزه گوناگون و مربوط به فصلهای مختلف است. هر کدام از اجزا غذا بنابر دلیلی در آن غذا گرد آمدهاند. در آشپزی ایرانی ماست یک پیش غذا و یا همراه محبوب برای غذاهاست و حتی گاهی به عنوان یک وعده سبک از نان و ماست استفاده میشود. انواع غذاهایی که با ماست درست میشوند همانند ماست و خیار، بورانی اسفناج و آبدوغ خیار و آش دوغ، غذاهای محبوبی هستند که در سرتاسر ایران شناخته شده هستند.
ماست و خیار در واقع یک نوع دیپ ماست و خیار ایرانی سبک و خوش طعم است. این دیپ خوشمزه را میتوان با غذاهای اصلی یا به عنوان یک میان وعده با مقداری چیپس یا نان خشک و نان پیتا سرو کرد. دیپ ماست را معمولا با غذاهایی مثل قرمه سبزی و عدسی پلو همراه میکنند.
چه نوع ماست و خیاری را میتوان استفاده کرد؟
برای درست کردن ماست خیار باید از خیار بدون دانه استفاده کنید که تعداد دانههای کمی دارد. خیار چمبر هم در بیرون سفت و در داخل نرم است و اگر چه میتوان استفاده کرد، اما خیار مناسبی نیست. میتوانید وسط خیار را که نرم است و آب میاندازد خالی کنید.
ماست معمولی خانگی و یا ماست بسته بندی غلیظ و خامهای از همه بهتر است. البته من ترجیح میدهم فقط از ماست محلی یا خانگی که مطمئنم بدون پالم است، استفاده کنم. اگر ماست کمی ترش باشد یا طعمی نیمه ترش و نیمه شیرین داشته باشد بهتر است. ترشی ماست با گیاهان معطر، طعم بهتری را ایجاد میکند. میتوانید از ماست یونانی یا ماست چکیده استفاده کنید تا هم ظاهری خامهای و غلیظ داشته باشد و هم بتوان از آن به عنوان یک بغل بشقابی استفاده کرد. برای درست کردن ماست یونانی هم بهتر است که یک پارچه تنظیف چند لا یا کیسه ماست را در آبکشی که روی کاسهای بزرگ قرار گرفته، بریزید و بگذارید تا آب آن به مرور زمان خالی شود.
مواد لازم برای ۴ نفر
• ماست غلیظ محلی یا چکیده: ۴ پیمانه
• خیار خرد شده: ۲ پیمانه، نگینی درشت
• نعناع خشک: ۲ قاشق چایخوری
• گل سرخ خشک: ۱ قاشق چایخوری
• کشمش: ۱/۲ پیمانه (سیاه بهتر است)
• گردو: ۱/۲ پیمانه
• نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری
• فلفل سیاه: ۱/۲ قاشق چایخوری
طرز تهیه
۱. ابتدا خیار را به صورت مربعهای کوچک یا همان نگینی ریز درآورید. میزان خرد بودن آن دست شماست، اما اگر کمی درشتتر باشد ظاهر آن زیباتر شده و در ماست خیار بیشتر مشخص میشود.
۲. نمک، فلفل و نعناع خشک را به آنها اضافه کرده و مخلوط کنید. لازم به ذکر است که بهتر است وسط خیار را جدا کنید تا آب نیندازد.
۳. ماست را به خیارها افزوده و خوب ترکیب کنید. بعد گردو و کشمش را هم به این ترکیب اضافه کنید.
۴. روی ماست خیار را با نعناع خشک، گردو، کشمش و گل سرخ خشک شده تزئین کنید.
۵. ۳۰ دقیقه قبل از سرو آن را در یخچال خنک کنید سپس سرو کنید. میتوانید آن را در کاسهای بزرگ در وسط میز بگذارید یا آن را در کاسههای جداگانه کشیده و با نان پیتا، چیپس، نان خشک یا نان لواش برشته مصرف کرد.
نکات مهم
• ماست خیار معمولی با ماست، خیار، نمک و نعناع خشک و گاهی فلفل استفاده میشود. اگر بخواهید خوش طعمتر شود از کشمش و گردو استفاده کنید.
• برای طعم بیشتر مقداری پودر سیر یا کمی سیر رنده شده به دیپ ماست اضافه کنید.
• برای درست کردن ماست خیار معمولا خیار را ریز و نگینی میکنند، اما رنده هم خوب است. اگر خیار را رنده کنید پس از گذاشتن ماست خیار در یخچال آبکی میشود بنابراین در صورت رنده کردن ابتدا آب اضافی خیار را بگیرید.
• ماست خیار بطور سنتی با نعناع خشک درست میشود، اما شما میتوانید از نعناع و ریحان تازه به صورت خرد شده استفاده کنید. اینطوری طعم خوشمزهای دارد.
ماست و خیار در واقع یک نوع دیپ ماست و خیار ایرانی سبک و خوش طعم است. این دیپ خوشمزه را میتوان با غذاهای اصلی یا به عنوان یک میان وعده با مقداری چیپس یا نان خشک و نان پیتا سرو کرد. دیپ ماست را معمولا با غذاهایی مثل قرمه سبزی و عدسی پلو همراه میکنند.
چه نوع ماست و خیاری را میتوان استفاده کرد؟
برای درست کردن ماست خیار باید از خیار بدون دانه استفاده کنید که تعداد دانههای کمی دارد. خیار چمبر هم در بیرون سفت و در داخل نرم است و اگر چه میتوان استفاده کرد، اما خیار مناسبی نیست. میتوانید وسط خیار را که نرم است و آب میاندازد خالی کنید.
ماست معمولی خانگی و یا ماست بسته بندی غلیظ و خامهای از همه بهتر است. البته من ترجیح میدهم فقط از ماست محلی یا خانگی که مطمئنم بدون پالم است، استفاده کنم. اگر ماست کمی ترش باشد یا طعمی نیمه ترش و نیمه شیرین داشته باشد بهتر است. ترشی ماست با گیاهان معطر، طعم بهتری را ایجاد میکند. میتوانید از ماست یونانی یا ماست چکیده استفاده کنید تا هم ظاهری خامهای و غلیظ داشته باشد و هم بتوان از آن به عنوان یک بغل بشقابی استفاده کرد. برای درست کردن ماست یونانی هم بهتر است که یک پارچه تنظیف چند لا یا کیسه ماست را در آبکشی که روی کاسهای بزرگ قرار گرفته، بریزید و بگذارید تا آب آن به مرور زمان خالی شود.
مواد لازم برای ۴ نفر
• ماست غلیظ محلی یا چکیده: ۴ پیمانه
• خیار خرد شده: ۲ پیمانه، نگینی درشت
• نعناع خشک: ۲ قاشق چایخوری
• گل سرخ خشک: ۱ قاشق چایخوری
• کشمش: ۱/۲ پیمانه (سیاه بهتر است)
• گردو: ۱/۲ پیمانه
• نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری
• فلفل سیاه: ۱/۲ قاشق چایخوری
طرز تهیه
۱. ابتدا خیار را به صورت مربعهای کوچک یا همان نگینی ریز درآورید. میزان خرد بودن آن دست شماست، اما اگر کمی درشتتر باشد ظاهر آن زیباتر شده و در ماست خیار بیشتر مشخص میشود.
۲. نمک، فلفل و نعناع خشک را به آنها اضافه کرده و مخلوط کنید. لازم به ذکر است که بهتر است وسط خیار را جدا کنید تا آب نیندازد.
۳. ماست را به خیارها افزوده و خوب ترکیب کنید. بعد گردو و کشمش را هم به این ترکیب اضافه کنید.
۴. روی ماست خیار را با نعناع خشک، گردو، کشمش و گل سرخ خشک شده تزئین کنید.
۵. ۳۰ دقیقه قبل از سرو آن را در یخچال خنک کنید سپس سرو کنید. میتوانید آن را در کاسهای بزرگ در وسط میز بگذارید یا آن را در کاسههای جداگانه کشیده و با نان پیتا، چیپس، نان خشک یا نان لواش برشته مصرف کرد.
نکات مهم
• ماست خیار معمولی با ماست، خیار، نمک و نعناع خشک و گاهی فلفل استفاده میشود. اگر بخواهید خوش طعمتر شود از کشمش و گردو استفاده کنید.
• برای طعم بیشتر مقداری پودر سیر یا کمی سیر رنده شده به دیپ ماست اضافه کنید.
• برای درست کردن ماست خیار معمولا خیار را ریز و نگینی میکنند، اما رنده هم خوب است. اگر خیار را رنده کنید پس از گذاشتن ماست خیار در یخچال آبکی میشود بنابراین در صورت رنده کردن ابتدا آب اضافی خیار را بگیرید.
• ماست خیار بطور سنتی با نعناع خشک درست میشود، اما شما میتوانید از نعناع و ریحان تازه به صورت خرد شده استفاده کنید. اینطوری طعم خوشمزهای دارد.