شیوههای نگهداری درست از چای و قهوه
پیشنهاد میشود هنگام خرید قهوه دانههای آن را تهیه و خودتان در منزل آسیاب کنید. نگهداری دانه قهوه سادهتر از پودر قهوه است.
قهوه و چای دو نوشیدنی پرطرفدار و محبوب در کشور ما هستند. نوشیدنیهایی که هر چه کیفیت آنها بالاتر باشد قیمتشان هم بالاتر است؛ بنابراین مهم است که شیوههای نگهداری درست از چای و قهوه خشک را بدانید تا محصول مرغوبتان برای مدت طولانی تری با کیفیت بماند.
رازهای سلامتی قهوه
رازهای سلامتی قهوه
پیشنهاد میشود هنگام خرید قهوه دانههای آن را تهیه و خودتان در منزل آسیاب کنید. نگهداری دانه قهوه سادهتر از پودر قهوه است. هر بار به اندازه نیاز روزانهتان دانههای قهوه را پودر کنید
.
پودر قهوه تا ۱ ماه بدون تغییر عطر و طعم داخل ظروف شیشهای با رنگ تیره باقی میماند.
ظروف نگهداری قهوه را در مکانهای خشک، خنک و به دور از نور و هوا قرار دهید. مکانهای مرطوبی مانند یخچال جای مناسبی برای نگهداری پودر قهوه نیستند.
پودر قهوه تا ۱ ماه بدون تغییر عطر و طعم داخل ظروف شیشهای با رنگ تیره باقی میماند.
ظروف نگهداری قهوه را در مکانهای خشک، خنک و به دور از نور و هوا قرار دهید. مکانهای مرطوبی مانند یخچال جای مناسبی برای نگهداری پودر قهوه نیستند.
اگر دانههای قهوه را درون قوطی فلزی یا ظرف شیشهای تیره بریزید میتوانید مطمئن باشید که حداقل تا ۴ ماه بدون تغییر رنگ و بو باقی میمانند.
اگر دانههای قهوه را درون نایلونهای محکمی بریزید و در نایلون را هم پس از خارج کردن هوای آن، محکم گره بزنید، میتوانید آن را تا یک ماه داخل فریزر نگهداری کنید.
هرگز از قاشق خیس برای برداشتن پودر یا دانه قهوه استفاده نکنید. دانههای سبز قهوه را میتوان آسانتر و طولانیتر از دانههای روست شده نگه داشت. اگر میخواهید دانههای سبز قهوه را در خانه نگه دارید، مهمترین نکته دما و میزان رطوبت محل نگهداری آنها است. بهترین شرایط ۶۰ درصد رطوبت با دمای ۲۳ درجه است. اگر این شرایط مهیا نیست باید حتما با اندازهگیری، این رطوبت و دما را برای دانههای سبز قهوه که هنوز روست نشدهاند، فراهم کنید.
با باز کردن بستههای وکیوم شده قهوه که در بازار رایج است، تازگی آن به سرعت از دست میرود؛ برای همین طرز نگهداری قهوه در خانه مهم است. بهتر است بستههای بزرگ نخرید.
مراقب چای باشید
چای را در جای خشک نگهداری کنید، اگر چای خشک بیشتر از چند روز در مکان مرطوب بماند کپک میزند و بدطعم میشود، یخچال بدلیل رطوبت مناسب نگهداری چای نیست
.
کابینتهایی که از نور و رطوبت دور هستند مناسبترین مکان نگهداری چای خشک محسوب میشوند.
پیشنهاد میشود برای جلوگیری از تغییر عطر، طعم و رنگ چای آن را درون ظروف شیشهای یا فلزی تیره قرار دهید
کابینتهایی که از نور و رطوبت دور هستند مناسبترین مکان نگهداری چای خشک محسوب میشوند.
پیشنهاد میشود برای جلوگیری از تغییر عطر، طعم و رنگ چای آن را درون ظروف شیشهای یا فلزی تیره قرار دهید
.
اگر میخواهید چای خشک را پس از خارج کردن از بستهبندی درون شیشه مخصوص چای، قند و شکر در کنار کتری بگذارید دقت کنید مقداری اضافه کنید که تا ۱ هفته مصرف شود، زیرا قرار گرفتن چای خشک در نور زیاد باعث افت کیفیت و عطر آن میشود
اگر میخواهید چای خشک را پس از خارج کردن از بستهبندی درون شیشه مخصوص چای، قند و شکر در کنار کتری بگذارید دقت کنید مقداری اضافه کنید که تا ۱ هفته مصرف شود، زیرا قرار گرفتن چای خشک در نور زیاد باعث افت کیفیت و عطر آن میشود
.
چای خشک را برای چند ماه آینده نخرید و انبار نکنید، چای خشک هرچه تازهتر باشد عطر و طعم بهتری خواهد داشت، بهتر است هر بار ۱ بسته چای خریداری و مصرف کنید
چای خشک را برای چند ماه آینده نخرید و انبار نکنید، چای خشک هرچه تازهتر باشد عطر و طعم بهتری خواهد داشت، بهتر است هر بار ۱ بسته چای خریداری و مصرف کنید
.
اگر چند بسته چای را یک جا خریداری کردید بهتر است تا زمانی که به آنها نیاز ندارید بستهها را باز نکنید، چون اگر آن را خارج کنید تا زمان اتمام مصرف عطر و طعم خود را از دست میدهد. پس از هر بار استفاده حتماً در ظرف چای خشک را محکم ببندید، گرما و هوا از دیگر عوامل از بین برنده عطر و طعم و حتی رنگ چای هستند
اگر چند بسته چای را یک جا خریداری کردید بهتر است تا زمانی که به آنها نیاز ندارید بستهها را باز نکنید، چون اگر آن را خارج کنید تا زمان اتمام مصرف عطر و طعم خود را از دست میدهد. پس از هر بار استفاده حتماً در ظرف چای خشک را محکم ببندید، گرما و هوا از دیگر عوامل از بین برنده عطر و طعم و حتی رنگ چای هستند
.
هرگز از قاشق خیس برای برداشتن چای خشک از ظرف استفاده نکنید، رطوبت میتواند باعث کپک زدن بخش انتهایی چای شود.
تا حد امکان از خرید و نگهداری چای فلهای خودداری کنید، در خرید محصولات فلهای نمیشود به تازه یا کهنه بودن محصول و چگونگی نگهداری آن اطمینان کرد
هرگز از قاشق خیس برای برداشتن چای خشک از ظرف استفاده نکنید، رطوبت میتواند باعث کپک زدن بخش انتهایی چای شود.
تا حد امکان از خرید و نگهداری چای فلهای خودداری کنید، در خرید محصولات فلهای نمیشود به تازه یا کهنه بودن محصول و چگونگی نگهداری آن اطمینان کرد
.
چای خشک به سرعت بوی مواد غذایی دیگر را جذب میکند، پس از قرار دادن آن در کنار موادی با بوی تند مانند سیر یا سرکه خودداری کنید. اگر میخواهید چای خوش عطری داشته باشید، داخل ظرف چای خشک چند چوب دارچین، دانه هل یا چند گلبرگ گل محمدی کاملاً خشک بیندازید
چای خشک به سرعت بوی مواد غذایی دیگر را جذب میکند، پس از قرار دادن آن در کنار موادی با بوی تند مانند سیر یا سرکه خودداری کنید. اگر میخواهید چای خوش عطری داشته باشید، داخل ظرف چای خشک چند چوب دارچین، دانه هل یا چند گلبرگ گل محمدی کاملاً خشک بیندازید
.
چایهای فوری کیسهای فقط برای مواقع ضروری و مسافرت تولید شدهاند بنابراین خریدن چند بسته از آنها و نگهداریشان در منزل کار درستی به نظر نمیرسد
چایهای فوری کیسهای فقط برای مواقع ضروری و مسافرت تولید شدهاند بنابراین خریدن چند بسته از آنها و نگهداریشان در منزل کار درستی به نظر نمیرسد
.
پس از باز کردن بستهبندی چای کیسهای حتماً چایها را با بستهبندی درون نایلونی قرار دهید و در آن را محکم گره بزنید، زیرا چایهای کیسهای پیش از مصرف شسته نمیشوند و امکان نشستن گرد و غبار روی آنها و آلودگی وجود دارد
پس از باز کردن بستهبندی چای کیسهای حتماً چایها را با بستهبندی درون نایلونی قرار دهید و در آن را محکم گره بزنید، زیرا چایهای کیسهای پیش از مصرف شسته نمیشوند و امکان نشستن گرد و غبار روی آنها و آلودگی وجود دارد
.
چایهای کیسهای به سرعت بوی محیط را به خود میگیرند، بنابراین از رها کردن طولانیمدت در محیطهای باز و بدون بستهبندی اصلی خودداری کنید.
چایهای کیسهای به سرعت بوی محیط را به خود میگیرند، بنابراین از رها کردن طولانیمدت در محیطهای باز و بدون بستهبندی اصلی خودداری کنید.
منبع:اطلاعات