2 دستور خانگی برای داشتن دوغ گازدار
دوغ از جمله نوشیدنیهای خوشمزهای است که جایگزین نوشابه در سفرههای ایرانی شده است. در این مطلب طرز تهیه دوغ با دو روش متفاوت را به شما آموزش دهیم.
دوغ از جمله نوشیدنیهای خوشمزهای است که جایگزین نوشابه در سفرههای ایرانی شده است. البته نوشیدنیهای دیگری مانند موهیتو، نوشیدنی مالت، لیموناد نعنایی و دلسترها نیز هستند که در هر نوع مراسمی سرو میشوند. در این مطلب طرز تهیه دوغ با دو روش متفاوت را به شما آموزش دهیم.
دستور تهیه دوغ با شیر
دستور تهیه دوغ با شیر
دوغ به عنوان نوشیدنی ممتاز ایرانی با طعمهای مختلف نغنایی، موسیر و… تهیه میشود. اکثر مردم از مضرات نوشابهها با خبرند و مصرف دوغ را به آن ترجیح میدهند.
چی لازم دارم:
شیر: یک لیتر
نمک: یک قاشق سوپ خوری
شکر: نصف قاشق چای خوری یا یک حبه قند کوچک
ماست: ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
چه جوری درست میشه:
در ابتدای کار، آب و شیر را با هم مخلوط کنید.
یک لیوان از آن را کنار بگذارید و بقیه مواد را روی حرارت قرار دهید تا دمای آن به حدی رسد که داغ باشد، ولی دست نسوزد. حالا ماست، نمک و شکر را در یک لیوان آب و شیری که کنار گذاشته اید، مخلوط کنید و به بقیه شیر اضافه کنید. حالا آنها را با هم خوب مخلوط کنید، درش را محکم ببندید و در جای گرم چند روز قرار دهید.
اگر مقدار شکر زیاد باشد، باعث بد مزه شدن دوغ میشود. برای اینکه زودتر درست شود، آن را میتوانید در آفتاب قرار دهید.
روش تهیه دوغ با ماست
چی لازم دارم:
ماست: به میزان دلخواه
آب: دو برابر ماست
قند: ۲ حبه
نمک: به میزان کافی
چه جوری درست میشه:
برای تهیه دوغ گازدار خانگی، ابتدا باید ماست ترش داشته باشید. اگر ماست ترش در اختیار ندارید، ماست را به مدت دو روز بیرون از یخچال قرار دهید تا ترش شود. این ماست ترش تا زمان براق شدن هم بزنید. آن گاه ۲ برابر مقدار ماستی که در اختیار دارید، آب به آن اضافه کنید و به هر میزان که تمایل دارید، نمک به آن اضافه کنید. برای گاز دار شدن دوغ، تنها کافی است ۲ حبه قند به آن اضافه کنید. به هیچ وجه به منظور بیشتر گازدار شدن دوغ از حبههای قند بیشتر استفاده نکنید.
در مرحله بعدی طرز تهیه دوغ خانگی، دوغ را در ظرفی ریخته و در آن را محکم ببندید. به طور مداوم به مدت ۱۵ دقیقه آن را تکان دهید. آن را به مدت یک هفته در هوای آزاد قرار دهید. بعد از گذشت یک هفته، میتوانید از دوغ آماده شده استفاده کنید. برای طعم دار کردن نیز میتوانید کمی نعناع یا موسیر و… به آن اضافه کنید.
منبع:آرگا