به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، سردار سیدکمال‌هادیان فر صبح امروز در حاشیه مراسم تودیع و معارفه رئیس جدید پلیس راه راهور ناجا در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ما در واقع نیازمند مشارکت و هم افزایی بین تمامی‌دستگاه‌ها برای توسعه انضباط ترافیکی کشور هستیم به‌ویژه در هزار و ۴۷ شهر کشور به طول ۲۱۷ هزار کیلومتر جاده باید نهادینه شود و دوم کاهش آمار تصادفات و جانباختگان است، علیرغم اینکه ۳۶ درصد تصادفات در جاده‌های کشور رخ می‌دهد ۷۰ درصد جانباختگان مربوط به تصادفات جاده‌ای می‌شود.

وی افزود: مابین دستگاه‌ها در حال تبادل تفاهم نامه ای هستیم (پلیس، اورژانس، هلال احمر، وزارت راه) سعی داریم با این تفاهم نامه در راستای هم افزایی گام‌های موثری را برداریم.

رئیس پلیس راهوار ناجا تصریح کرد: واقعیت این است اگر بخواهیم ۱۷ هزار و ۳۱۸ جانباخته تصادفات سال ۹۷ کاهش دهیم باید تمام دستگاه‌ها با پلیس همکاری کنند تا در سال ۹۸ به کاهش ۱۲ درصدی جانباختگان در تصادفات برسیم.

وی افزود: ما آمار تصادفات، تلفات و جانباختگان را به معاون اول رئیس جمهور اعلام کرده ایم و قرار شد دولت یک اهتمام جدی در راستای برنامه کاهش تلفات داشته باشد.

هادیان فر ادامه داد: معاون اول رئیس جمهور به ما قول داد برنامه‌های پلیس راهور در راستای کاهش تصادفات را در هیات وزیران مطرح کنند و دستورات لازم برای اجرایی شدن این برنامه‌ها را از دولت بگیرد.

رئیس پلیس راهوار ناجا گفت: در خصوص تصادفات در سه ماه اخیر تقریباً ۴ هزار و ۱۵۹ نفر بر اساس آمار پزشکی قانونی جانباخته داشته ایم که ۷۰ درصد این تعداد به جاده‌های کشور و ۳۰ درصد مربوط به درون شهرها می‌شود. ما در صحنه تصادف تقریباً ۲۵ نفر در دم جان خود را از دست می‌دهند.

وی اظهار کرد: چهار عامل اصلی که عبارتند از سرعت و سبقت غیرمجاز، عدم توجه به جلو و خستگی و خواب آلودگی سهم ۸۲ درصدی در رخ دادن تصادفات را دارند.

وی افزود: نسبت به آمایش پلیس راهوار ماموران خود را در جاده‌ها به طوری تنظیم کرده ایم که تمامی‌جاده‌ها را زیر نظر داشته باشند و در برخی از نقاطی که امکان حضور مامور نداریم از دوربین‌ها و تجهیزات پیشرفته استفاده کرده ایم. برخی از ماموریت ماموران پلیس راه به صورت سیار در حال رخ دادن است.

رئیس پلیس راهوار ناجا ادامه داد: ما نیازمند توسعه ناوگان برای کاهش تصادفات هستیم. منظور من این است که ناوگان ما باید نوسازی شود و این نوسازی هم باید از طرف دولت انجام گیرد.

سردار‌هادیان فر اظهار کرد: از ۲۵ نفری که در صحنه جان خود را از دست می‌دهند ۶ درصد در حین انتقال و ۴۳ درصد در بیمارستان‌ها جان خود را از دست می‌دهند.

رئیس پلیس راهوار ناجا خاطرنشان کرد: صدا و سیما جزو همان ۳۳ دستگاهی است که برای کاهش تصادفات و به تبع آن جانباختگان برنامه داشته باشد، یعنی صدا و سیما به صورت مستقیم در تغییر فرهنگ رفتار رانندگان مسئول است و نقش صدا و سیما یک نقش انکارناپذیر است. اما متاسفانه می‌بینیم برای پخش کلیپ‌های فرهنگی درخواست مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومانی از پلیس راهور می‌کند. متاسفانه صدا و سیما اهتمام جدی در رابطه با این نقش خود ندارد.(مهر)