به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، مرکز آموزشی درمانی شهید اکبرآبادی به عنوان قدیمی‌ترین و در عین حال شلوغ ترین زایشگاه در جنوب شهر تهران شناخته می‌شود، روزانه تعداد زیادی بستری برای زایمان دارد که قریب به اتفاق این مادران، از اقشار محروم و کم درآمد و بعضاً زنان سرپرست خانوار و حتی بی خانمان هستند. شاید، دولتی بودن این بیمارستان است که باعث شده حجم بالای مراجعات را داشته باشد. این در حالی است که قرار گرفتن در محدوده بازار مولوی و ترددهای روزانه به مرکز شهر، چهره این بیمارستان را تحت الشعاع قرار داده است.

آرش بردبار مدیر عامل مرکز آموزشی و درمانی شهید اکبرآبادی، گفت: این مرکز یکی از قدیمی‌ترین مراکز درمانی است که رتبه بیشترین میزان تولد در کشور را دارد. همچنین دارای اعضای هیئت علمی‌توانمند است که با ارائه خدمات رایگان، بیماران کل کشور را تحت پوشش قرار می‌دهد.

وی با اشاره به مشکلات متعدد این زایشگاه، افزود: تامین اعتبار لازم برای تکمیل پروژه ساخت کلینیک ویژه و توسعه بیمارستان، خرید تجهیزات لازم برای مرکز، فرسودگی مرکز و ایجاد بیمارستان جایگزین از مهمترین چالش‌های این مرکز آموزشی و درمانی در جنوب پایتخت است.

بردبار با اشاره به تخریب درمانگاه مرکز شهید اکبر آبادی به خاطر مجاورت با ایستگاه مترو، گفت: ما در اینجا با مسائلی همچون حضور مادران معتاد و بی خانمان، کودکان بی سرپرست و قشر محروم مواجه هستیم که هزینه‌های بسیاری برای بیمارستان به دنبال دارد.

مدیر عامل مرکز آموزشی و درمانی شهید اکبرآبادی، خاطر نشان کرد: در این بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی، سالیانه حدود ۱۱ هزار زایمان انجام می‌پذیرد.

جلیل کوهپایه زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، در ارتباط با مشکلات و چالش‌های پیش روی بیمارستان شهید اکبرآبادی، گفت: با توجه به مجاورت این بیمارستان با ایستگاه مترو، فضای فیزیکی زایشگاه شرایط مناسبی ندارد و در راستای حمایت از سلامت مادران و کودکان باید طرح‌های پیشنهادی در مجمع نمایندگان مطرح و تصمیم مناسبی برای ساخت بیمارستان جایگزین و تامین اعتبار لازم برای خرید تجهیزات لازم گرفته شود.

وی با اشاره به وجود ۶۰ تخت NICU در مرکز آموزشی و درمانی شهید اکبرآبادی، افزود: خدمات در این مرکز نباید متوقف شود بلکه باید با ارائه راهکارهای کوتاه مدت و بلند مدت، این مسئله را حل کرد.

قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت، نیز در واکنش به مشکلات این زایشگاه در جنوب تهران، تاکید کرد: با توجه به تخریب بخشی از فضای فیزیکی بیمارستان و ناپایداری در این مرکز، کار هتلینگ نیازمند هزینه‌های زیادی است، لذا باید تصمیم بزرگی با حضور سایر مقامات برای ساخت بیمارستان جایگزین اخذ شود.