شناسایی نقطه ضعف تازه در باکتری‌های قلدر


شناسایی نقطه ضعف تازه در باکتری‌های قلدر
برخی باکتری ها به مرور زمان در برابر انواع داروها و به خصوص آنتی بیوتیک ها به قابلیت‌های دفاعی مهمی دست یافته اند که نابودیشان را دشوار می کند، اما یک راه حل تازه برای این چالش پیدا شده است.

به گزارش فارس به نقل از نیواطلس، باکتری های امروزی به سرعت در حال افزایش توانمندی های خود در برابر آنتی بیوتیک ها هستند و دانشمندان نگران آن هستند که در آینده ای نزدیک نتوان از این دارو برای نابودی باکتری های بیماری زا استفاده کرد.

اما گروهی از محققان یک آسیب پذیری مهم را در برخی از مقاوم ترین باکتری های خطرناک شناسایی کرده اند که شکست آنها را ممکن می سازد. اکثر باکتری ها و از جمله پنی سیلین برای نابودی باکتری ها به دیواره سلولی آنها حمله می کنند. اما برخی باکتری های بیماری زا موسوم به gram-negative مجهز به یک بافت خارجی اضافی هم هستند که از آنها در برابر چنین حملاتی مقاومت می کند.

غشای خارجی این باکتری ها از چند نوع پروتئین، چربی و شکر ساخته شده و پروتئین ها وشکرها در درون سلول باکتری قرار دارند و پایدارتر هستند، اما چربی ها در سطح بیرونی سلول باقی مانده و ناپایدار می مانند.

شناسایی نقطه ضعف تازه در باکتری‌های قلدر

محققان با استفاده از همین نقطه ضعف راهی برای آسیب زدن به باکتری ها یافته اند. بدین منظور از پروتئینی موسوم به MlaC با ساختار کریستالی استفاده می شود که می تواند به درون بافت چربی نفوذ کند. البته برای تولید دارو بر اساس این کشف جدید علمی به زمان بیشتری نیاز است.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اخبار پزشکی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


لخته خون گوشتی شبیه جگر در پریودی چیست و چه علتی دارد‌؟ +‌روش درمان