طرز تهیه خورش ونوشک یک غذای ایرانی خوشمزه از منطقه کرمانشاه


طرز تهیه خورش ونوشک یک غذای ایرانی خوشمزه از منطقه کرمانشاه

خورش های محلی و گوناگونی در ایران وجود دارند از جمله مشهور ترین خورش های محلی می توان به خورش قیمه ریزه، خورش تره و خورش خلال اشاره کرد. خورش ونوشک نیز گزینه مناسبی برای پخت در آشپزخانه های ایرانی است، در تهیه این خورش از ونوشک ( پسته کوهی) استفاده می شود که خواص زیادی برای رفع بیماری گوارشی دارد در ادامه این مطلب شما را با طرز تهیه خورش ونوشک...

خورش های محلی و گوناگونی در ایران وجود دارند از جمله مشهور ترین خورش های محلی می توان به خورش قیمه ریزه، خورش تره و خورش خلال اشاره کرد. خورش ونوشک نیز گزینه مناسبی برای پخت در آشپزخانه های ایرانی است، در تهیه این خورش از ونوشک ( پسته کوهی) استفاده می شود که خواص زیادی برای رفع بیماری گوارشی دارد در ادامه این مطلب شما را با طرز تهیه خورش ونوشک آشنا خواهیم کرد.

طرز تهیه خورش ونوشک یک غذای ایرانی خوشمزه از منطقه کرمانشاه

مواد لازم جهت تهیه خورش ونوشک

گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم ونوشک پاک شده ۲۰۰ گرم پیاز بزرگ ۱ عدد گوجه فرنگی بزرگ ۲ عدد رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری زعفران دم کرده ۲-۱ قاشق غذا خوری آبلیمو یا آبغوره ۲ قاشق غذا خوری روغن به میزان لازم زرد چوبه، نمک، فلفل به میزان لازم

طرز تهیه خورش ونوشک

ونوشک های پاک کرده را دو ساعت اجازه دهید در آب خیس شوند سپس در آبکش بریزید تا آب آن ها خارج شود و حالا مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و اجازه دهید روغن داغ شود و حالا ونوشک را در روغن تفت دهید و حرارت را خاموش کنید.

طرز تهیه خورش ونوشک یک غذای ایرانی خوشمزه از منطقه کرمانشاه

پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و در ۲ – ۳ قاشق غذاخوری روغن تفت دهید تا پیاز کمی رنگ بگیرند سپس زرد چوبه و فلفل سیاه را به پیاز ها اضافه کنید و دوباره تفت دهید.

گوشت را به صورت مکعبی به ابعاد ۲ – ۱ سانتی متر برش بزنید و به پیاز ها اضافه کنید و اجازه دهید گوشت و پیاز با هم سرخ شوند تا تکه های گوشت تغییر رنگ بدهند.

رب گوجه فرنگی را به گوشت اضافه کرده و ۳ – ۲ دقیقه به تفت دادن رب ادامه دهید تا بوی خامی رب از بین برود و خوش رنگ شود.

۲ الی ۳ لیوان آب جوش را به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را ببندید و حرارت را ملایم کنید، بعد از زمان ۲ساعت که گوشت نیم پز شد ونوشک های تفت داده شده را به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را ببندید تا خورش کاملا جا افتاده شود.

گوجه فرنگی ها را بشویید و در آب جوش بیندازید تا پوست آن به راحتی جدا شود و پوست و تخم گوجه فرنگی را جدا کنید و به صورت نگینی خرد کنید و پس از اینکه گوشت و ونوشک پخته شدند گوجه فرنگی را به خورش اضافه کنید و نمک و فلفل آن را تنظیم کنید.

در مرحله آخر از طرز تهیه خورش ونوشک برای اینکه خورش جا افتاده شود حرارت را ملایم کنید تا آب خورش تمام شود و حالا زعفران دم کرده و مقداری آبغوره یا آب لیمو به خورش اضافه کنید تا خوش طعم و خوش رنگ شود.

طرز تهیه خورش ونوشک یک غذای ایرانی خوشمزه از منطقه کرمانشاه

نکات مهم:

خورش ونوشک با گوشت تکه ای مجلسی تر می شود اما اگر وقت کافی برای آشپزی نداشتید می توانید از گوشت چرخ کرده استفاده کنید. می توانید خورش ونوشک را به صورت ونوشک های پاک شده یا خوشه‌ای درست کنید و دانه‌های ونوشک را از خوشه جدا کنید یا آن را به صورت خوشه‌های کوچک‌تر در بیاورید و در خورش استفاده کنید.

طرز تهیه خورش ونوشک یک غذای ایرانی خوشمزه از منطقه کرمانشاه

خورش ونوشک را می توانید با گوشت سفید نیز تهیه کنید در اینصورت این خورش در مدت زمان کوتاه تری آماده می شود ولی مراحل طبخ، همان مراحل ذکر شده در این آموزش آشپزی است.

منبع : آرگا

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه آشپزی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


انواع فونت و متن بسم الله الرحمن الرحیم برای بیو اینستا