بزرگ‌ترین نقاط ضعف دولت در توافق با غربی‌ها/ اختلاف در کاخ سفید درباره تحریم‌های ایران/ پیامک جعلی قطع یارانه قربانی گرفت


بزرگ‌ترین نقاط ضعف دولت در توافق با غربی‌ها/ اختلاف در کاخ سفید درباره تحریم‌های ایران/ پیامک جعلی قطع یارانه قربانی گرفت

ارسال پیغام خزانه‌ خالی، عدم دریافت ضمانت اجرا از غرب، تعهدات نامتوازن، اعتماد به آمریکا و عدول از خطوط قرمز، بزرگ‌ترین نقاط ضعف دولت در زمینه دست‌یابی به توافق با غرب بود.

سرویس سیاست مشرق- روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

***********

بزرگ‌ترین نقاط ضعف دولت در توافق با غربی‌ها/ اختلاف در کاخ سفید درباره تحریم‌های ایران/ پیامک جعلی قطع یارانه قربانی گرفت

کیهان

خسارت 43 میلیارد دلاری را چرا از اروپا مطالبه نمی‌کنید؟!

ایران در هر مذاکره‌ای با اروپا باید خسارت‌های 14 ماه اخیر را پیگیری کند. ایران از تعلل اروپا، با زیان 43 میلیارد دلاری مواجه شده است.

روزنامه فرهیختگان ضمن انتشار این ارزیابی خاطرنشان کرد: روزی که توافق هسته‌ای به امضا رسید و در روزهای بعد از آن -تا قبل از اجرای برجام- یک گزاره بیش از همه توسط حامیان دولت تکرار و بازتکرار می‌شد و آن عبارت بود از مبلغ خسارت ایران از هر روز تاخیر در اجرای برجام.

بر این اساس در فضایی که به‌نظر می‌رسید برخی نیروهای نزدیک به دولت، افکارعمومی را با بازار حراجی ‌اشتباه گرفته بودند، در رقابتی تامل‌برانگیز هرکس سعی می‌کرد رقم بالاتری را به‌عنوان خسارت وارده به ایران از اجرا نشدن برجام اعلام کند. یکی از خسارت 100 تا 150 میلیون دلاری می‌گفت، دیگری با آب و تاب تیتر می‌زد خسارت تاخیر اجرای برجام روزانه 400 میلیارد تومان، آن یکی می‌گفت نمایندگان باید بدانند که 100 میلیون دلار ضرر در روز یعنی چه و... .

درست در روزهایی که مجلس سرگرم سبک و ‌سنگین کردن بندهای توافق بود، سیروس ناصری، عضو سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و همکار روحانی در سال‌های ابتدایی دهه 80 مدعی شد روزانه ١٠٠ تا ١٥٠ میلیون دلار هزینه تاخیر در اجرای برجام می‌شود.

او در گفت‌وگویی که کمتر از سه‌ماه بعد از امضای برجام با روزنامه «اعتماد» داشت، حتی پا را فراتر هم گذاشت و تصریح کرد هر روز تاخیر در اجرای برجام میلیاردها دلار سود عاید کشورهایی می‌کند که به‌خاطر عملکرد آنها در منطقه، شهید می‌دهیم. عضو سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای برای ادعای خود استدلال هم می‌آورد.

به گفته او، «ما حدود ٦ تا هفت‌میلیارد دلار فقط برای پول‌های انباشته‌شده هزینه می‌دهیم. در طول سال‌های ٨٦ تا ٩٢ حدود ٨٠٠ میلیارد دلار ورودی و به همین میزان خروجی داشتیم. با اعمال هزینه پول و هزینه گران خرید کالا به میزان ٢٠ تا ٢٥ درصد، می‌شود ١٠٠ تا ١٥٠ میلیون دلار در روز.» ناصری در ادامه چرتکه‌انداختن‌هایش این را هم گفت که با احتساب ٢٢ تا ٢٣ روز تاخیر در اجرای برجام ٢٠٠٠ تا ٢٥٠٠ میلیون دلار بابت تاخیر اجرای برجام ضرر به کشور وارد می‌شود.

خسارت 100 میلیون دلاری در روز، از سوی اکبر ترکان مشاور ارشد رئیس‌جمهور هم مطرح شد. ترکان با انتقاد از سؤالات نمایندگان از تیم مذاکره‌کننده بابت ابعاد توافق حاصله هشدار داد که نمایندگان باید متوجه باشند «هر روز تاخیر در اجرای موافقت‌نامه وین 100 میلیون دلار به ایران ضربه وارد می‌کند.»

در همان ایام نهاوندیان، رئیس دفتر رئیس‌جمهور هم در کمیسیون بررسی برجام از رقمی جدید پرده برداشت و با بیان اینکه هزینه مبادله‌ای که بر اقتصاد ما تحمیل شد در یک محاسبه سرانگشتی حداقل 15 درصد در واردات و صادرات بوده، گفت هزینه مبادله تجارت، سالانه حداقل 15میلیارد دلار می‌شود و این یعنی تحمیل 130 میلیارد تومان هزینه در روز بر ملت ایران.

مسعود پزشکیان نایب‌رئیس مجلس اما پا را از همه اینها فراتر گذاشت و بعدها از رقمی رونمایی کرد که ماشین‌حساب هم در آن می‌ماند. نایب‌رئیس مجلس دو سال بعد از اجرای توافق هسته‌ای و در شرایطی که عیار آن برای همه روشن شده بود با بیان اینکه تصویب برجام جلوی ضرر و زیان‌های بسیار زیادی را به کشور گرفت، تصریح کرد: «قبل از برجام هر روز از بابت تحریم‌ها 1000 میلیارد تومان متضرر می‌شدیم.»

برجام حالا بیش از یک‌سال است که از تک و تا افتاده. به بیان دقیق‌تر، به‌دنبال خروج آمریکا از توافق هسته‌ای در 18 اردیبهشت ۹۷ و سکوت آمیخته به انفعال و حتی همراهی اروپا با آن در ماه‌های بعد، جمهوری اسلامی ایران صرفا با یک توافق کاغذی مواجه است؛ توافقی که گویا قرار است به‌طور نانوشته صرفا مبتنی‌بر تعهدات یک‌طرف استوار باشد.

این یک سال و اندی بلاتکلیفی برجام به‌طور طبیعی همان هزینه‌هایی را به‌دنبال داشته که روزی نزدیکان دولت از آن سخن می‌گفتند؛ بر این اساس اگر بنا را بر رقم اعلام‌شده از سوی اکبر ترکان، مشاور ارشد رئیس‌جمهور -روزانه 100 میلیون دلار- بگذاریم به نتایج جالبی خواهیم رسید.

از روز خروج آمریکا از برجام، درست 429 روز می‌گذرد و اگر گفته‌های ترکان که آن روزها مبنای استدلال بسیاری از سیاسیون در دفاع از برجام قرار می‌گرفت صحت داشته باشد، کشور تا امروز 42 میلیارد و 900 میلیون دلار خسارت‌دیده است.

دولت برای ثبت روز «عبرت» در تقویم ملی پیش‌قدم شود

محافل رسانه‌ای معتقدند رئیس‌جمهور باید در تغییر نام روز اعلام توافق برجام پیش‌قدم شود.

جهان‌نیوز در این‌باره نوشت: با تلاش‌های دولت روحانی و شخص رئیس‌جمهور، سال 95 بود که شورای عالی انقلاب فرهنگی با نام‌گذاری 23 تیر، روز تصویب برجام، با عنوان روز «گفت‌وگو و تعامل سازنده با دنیا» موافقت کرد.

روزی که دولت، آن را در تقویم رسمی کشور ثبت کرد تا برجام، به‌عنوان بزرگ‌ترین دستاورد این دولت، در تاریخ کشور ثبت شود و سند افتخاری باشد بر پرونده به‌اصطلاح ژنرال‌های دیپلماسی کشور!

اما باید تا دیر نشده نام این روز را به نام «روز عبرت» یا «روز پشیمانی از اعتماد به کدخدا» تغییر داد. همان‌طور که پیش از تصویب برجام هم مشخص بود و متأسفانه مسئولان مدعی فهم زبان دنیا در دولت به آن باور نداشتند، از حسن‌ظن و اعتماد به کدخدا و همراهان اروپایی آن چیزی عاید ملت مسلمان و انقلابی ایران نشد و این ساده‌اندیشی مسئولان، در نهایت باعث تحمیل هزینه‌های سنگین به کشور و هدررفت عمر مردم شد و صرفاً تجربیات قدیمی ملت ایران در اعتماد به دشمن به روزتر گردید.

البته که باید یادآور شد ملت ایران همیشه اهل صلح و تعامل سازنده با دنیا بوده است اما اینکه سالروز انعقاد یک قرارداد پرخسارت (برجام) برای ملت ایران که طرف مقابل حتی کم‌ترین تعهداتش را هم انجام نداده و «تقریباً هیچ» عاید ایران شده به‌عنوان «روز تعامل سازنده با دنیا» نام بگیرد، یک توهین به ملت بزرگ و مقاوم ایران است.

باید هوشیار بود از رهگذر این تعامل‌خواهی ملت ایران، کوتاهی از منافع ملی و توهین به آنها برداشت نشود همانند روزگاری که مسئولان دولت اصلاحات برای «گفت‌وگوی تمدن‌ها» تلاش یک‌طرفه داشتند و از سوی دیگر «محور شرارت» لقب گرفتند. و همان سال هم به سال نبرد تمدن‌ها و حمله به افغانستان تبدیل شد.

همچنین لازم به ذکر است 23 تیرماه یادآور حضور حماسی مردم در سال 78 است که آن حضور پرشور همچون آبی بر آتش فتنه کوی دانشگاه ریخته شد و می‌توان در عناوین این روز، واقعه مهم آن مقطع را نیز یادآور شد.

شامورتی‌بازی دنباله‌دار مقامات اروپایی در قبال ایران

مسئول -بازنشسته- سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید اروپا از پیشنهاد کنفرانس رفع تنش میان ایران و آمریکا استقبال می‌کند.

فدریکا موگرینی که به عراق سفر کرده بود، گفت اتحادیه اروپا به طور کامل از پیشنهاد برگزاری یک کنفرانس منطقه‌ای برای رفع تنش میان ایران و آمریکا استقبال می‌کند. موگرینی گفت عراق متحد هر دو طرف مناقشه، یعنی ایران و آمریکاست و می‌تواند نقش مهمی در نزدیک کردن دیدگاه‌های دو طرف تنش بازی کند. او افزود، با مقام‌های عراق درباره نیاز به کاهش تنش‌ها و بازکردن کانال‌های گفت‌وگو، مذاکره کرده است.

به گزارش دویچه وله اتحادیه اروپا و عراق اخیراً تلاش مشترکی را برای برقراری آرامش در منطقه خلیج فارس آغاز کرده‌اند.در همین حال، لودریان وزیر خارجه فرانسه گفت: افزایش تنش‌ها می‌تواند موجب اتفاقات بدی شود. ایران با اقدام اخیر خود مبنی بر کاهش تعهدات برجامی، یک نگرانی عمده ایجاد کرده است. این یک واکنش بد در برابر تصمیم بد آمریکا برای خروج از برجام بود.

اظهارات دو مقام اروپایی نشان می‌دهد که آنها اصلاً نمی‌خواهند به روی نامبارک خود بیاورند که اختلاف سر چیست و مسئولیت خود آنها در این میان کدام است؟ مذاکرات فراوان در حد اشباع، پیش از توافق هسته‌ای میان آمریکا و ایران و کشورهای اروپایی انجام شده و طرفین به توافقی رسیده‌اند که از سوی آمریکا زیرپا گذاشته شده و اروپایی‌ها نیز با سکوت و عهدشکنی خود، با آمریکایی‌ها همراهی کرده‌اند.

با این اوصاف، کنفرانس رفع تنش خاصیتی ندارد و اروپا به جای چنین پیشنهادهایی، باید حداقل تعهدات ضد تحریمی خود را به انجام رساند تا ایران روند کاهش تعهدات و خروج از برجام را ادامه ندهد. درباره سخنان وزیر خارجه فرانسه نیز باید گفت اکنون محل اعتراض ایران، اروپا و دولت‌هایی مانند فرانسه هستند و نه آمریکا که تکلیف خود را با عهدشکنی و اعلام خروج از برجام یکسره کرده است.

اروپا یا در برجام می‌ماند که باید هزینه‌هایش را بپردازد و یا این که به تعهداتش عمل نمی‌کند- که نمی‌کند - و بنابراین باید شرمسار باشد، نه اینکه بگوید عهدشکن و طرف خسارت‌دیده، هر دو کار بدی کرده‌اند.

بگیر و نگیر عوارض شیر درازگوش در رفتار رئیس اتاق فکر فتنه

وزیر فراری دولت اصلاحات که سال‌هاست به عنوان کارشناس سیاسی بی‌بی‌سی فارسی فعالیت کرده و خصوصا در ایام فتنه 88 پرتحرک بود، با انتشار توئیتی اذعان کرد که به‌دلیل خط مشی بی‌بی‌سی پیرامون هدف‌گیری تمامیت ارضی و وحدت سرزمینی ایران، دیگر در برنامه‌های این شبکه حضور نخواهد یافت.

مهاجرانی نوشت: «برخی دوستان و نیز کامنت‌گزاران پرسیده‌اند، وقتی BBC فارسی درباره تمامیت ارضی و وحدت سرزمینی ایران، از واژگان و ادبیات تجزیه‌طلبان تروریست استفاده می‌کند آیا موجه است که من در برنامه‌های ‌BBC به‌عنوان مهمان شرکت کنم؟! نقد و اشکال وارد است، دیگر در هیچ برنامه BBC شرکت نخواهم کرد.»

به گزارش جهان‌نیوز هرچند این اظهارات بعد از سال‌ها خوش‌خدمتی و همراهی جدی با این شبکه علیه جمهوری اسلامی و ملت ایران کاملا مضحک به نظر می‌رسد اما اگر این توئیت را در کنار گزارش چندی پیش خبرگزاری ایرنا که با محوریت عباس عبدی، تئوریسین اصلاح‌طلبان نوشته شده بود، بگذاریم به نکته جالبی خواهیم رسید. در گزارش عجیب ارگان رسانه‌ای دولت، تلاش شده بود تا چهره افرادی نظیر مهاجرانی و بهنود و حتی اکبر گنجی تطهیر شود و راه برای بازگشت آنان فراهم شود.

یادآور می‌شود هنگام اوج‌گیری فتنه سبز در سال88، مهاجرانی با راه‌اندازی گروهی که شامل سروش، کدیور، عبدالعلی بازرگان و اکبر گنجی هم می‌شد، مدعی ریاست اتاق فکر جنبش سبز در خارج از کشور شد. این نکته نیز سزاوار یادآوری است که مهاجرانی زمانی در دوره اصلاحات مدعی شد ورودش به سیاست به خاطر نوشیدن شیر درازگوش در کودکی بوده و از سیاست خداحافظی می‌کند. او مدتی در لندن اقامت داشت و داد و ستدها و مراوداتی با رژیم سعودی داشت تا جایی که برای پسر خود از وزارت خارجه عربستان بورسیه گرفت و خود به عضویت مرکزیت سعودی گفت‌وگوی ادیان در وین درآمد.

برجام را بد نوشتند و بدتر اجرا کردند

ارسال پیغام خزانه‌ خالی، عدم دریافت ضمانت اجرا از غرب، تعهدات نامتوازن، اعتماد به آمریکا و عدول از خطوط قرمز، بزرگ‌ترین نقاط ضعف دولت در زمینه دست‌یابی به توافق با غرب بود و همین‌ها موجب شد برجام به خسارت محض تبدیل شود.

روزنامه فرهیختگان در این‌باره در چهارمین سالگرد اعلام توافق نوشت: شاید یکی از مهم‌ترین‌اشکالات برجام را بتوان رفتارهای دولت در ماه‌های پیش از انعقاد توافق هسته‌ای دانست؛ رفتارهایی که دشمن را به دست بالا گرفتن در پای میز مذاکره تشویق کرد و جمهوری اسلامی ایران را در موضع ضعف قرار داد. پیغام خزانه خالی را باید نقطه‌عطف این رویکرد دانست.

روحانی بدون توجه به آثار چنین سخنانی از سوی رئیس دولت درست دو روز مانده به آغاز مذاکرات ایران و 1+5 در دانشگاه تهران و در جمع دانشجویان از تحت‌فشار بودن دولت گفت و در نطق خود در جلسه رای اعتماد به وزرا هم تاکید کرد: «یک‌وقتی می‌گفتیم خزانه خالی تحویل گرفتیم؛ بعد دیدیم صندوق‌های ما هم علاوه‌بر خزانه خالی بود!» اینها البته نه اولین‌باری بود که رئیس‌جمهور چنین سخن می‌گفت و نه آخرین بارش. روحانی یک‌بار دیگر هم در سفر به آمریکا در فرودگاه جان‌اف کندی همین ادعاها را بر زبان آورد.

هرچه بود طرح چنین موضوعی اگرچه از اساس دروغ بود و رئیس وقت بانک مرکزی توضیح داد منظور رئیس‌جمهور از خزانه خالی، «به‌حداقل رسیدن منابع» بوده و وزیر وقت اقتصاد هم گفت: منظور روحانی درواقع خزانه درآمدهای عمومی دولت است -که البته این خزانه هم خالی نبود و در روز تحویل دولت در آن بیش از ۱۲۸۰ میلیارد تومان پول وجود داشت- اما همین ادعاها در ماه‌های بعد برای تیم مذاکره‌کننده حسابی گران تمام شد. ایراد بزرگ دیگر که بیشتر به نفرات اصلی تیم مذاکره‌کننده و حتی شخص رئیس‌جمهور وارد است و نباید به‌سادگی از کنار آن گذشت مربوط به نوع اظهارنظرها درباره نتیجه مذاکرات و خروجی برجام است. در جریان مذاکرات هسته‌ای و سپس در زمانی که این توافق به امضای طرفین رسید، به‌صورت مداوم و حداکثری تعریف‌هایی از نتایج برجام می‌شد که هم غلو بود و هم غیرواقعی.

20فروردین 94 حسن روحانی وعده داد که «هیچ توافقی امضا نمی‌شود مگر با لغو تمام تحریم‌ها در همان روز» و بعدازظهر روز سه‌شنبه، ۲۳ تیرماه ۱۳۹۴ در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی در سالن اجلاس سران اظهار داشت: «امروز به ملت شریف ایران اعلام می‌کنم تمام تحریم‌ها حتی تحریم‌های موشکی، تسلیحاتی واشاعه‌ای به‌صورتی که در قطعنامه بوده لغو می‌شود. تمام تحریم‌های بانکی، بیمه‌ای، مالی، حمل‌ونقل، پتروشیمی، فلزات سنگین و تحریم‌های اقتصادی به‌طور کامل لغو خواهد شد و نه تعلیق.» این عبارات و دیگر توصیفات غیرواقعی چون «لغو بالمره تحریم‌ها» یا «ترک برداشتن ساختمان تحریم» همگی در کنار هشدارهای مکرری است که نزدیکان دولت از سیروس ناصری و اکبر ترکان تا مسعود پزشکیان می‌دادند و می‌گفتند که خسارت عدم اجرای برجام روزانه چند صدمیلیون دلار است.

از سوی دیگر در برجام تعهدات ایران بسیار روشن ، صریح و اجرای آنها قابل قضاوت و راستی‌آزمایی پیش‌بینی شده بود، اما این موضوع به‌هیچ‌وجه متقابل نیست و عمده‌تعهدات سایر طرف‌ها در متن توافق کلی، مبهم و قابل تفسیر تعبیه شده‌اند. مضاف بر آنکه اصل تناظر در انجام تعهدات دو طرف رعایت نشد و هرگونه اقدام واقعی از سوی 1+5 در زمینه تعلیق تحریم‌ها به انجام تعهدات ایران و راستی‌آزمایی آن از سوی آژانس موکول شد. این رویه که براساس اعتماد به آژانس تعبیه‌شده، ریسک بسیار بالایی برای ایران به‌دنبال دارد، اما گوش کسی به این هشدارها بدهکار نبود و دولتی‌ها بیش از هرچیز به یکسره‌کردن کار فکر می‌کردند. یکی دیگر از ایرادات بزرگ، مربوط به اجرای تعهدات طرفین بود. برجام تا زمانی که تعهدات دقیق و صریح ایران اجرائی نشد، به نقطه صفر اجرا نرسید.

اما تعهدات غرب ضمانت اجرا نداشت و روی کاغذ ماند. ایراد بعدی، ایمان و اعتماد به امضای کری و وعده‌های اروپا بود. بعدها کسانی چون جهانگیری و واعظی گفتند که پیش‌بینی نمی‌کردند آمریکا از برجام خارج شود. رهبر انقلاب اجرای توافق هسته‌ای را مشروط به شروطی کردند که خطوط قرمز برجام نام گرفتند؛ شروطی ازجمله گرفتن تضمین‌های قوی و کافی برای جلوگیری از تخلف طرف‌های مقابل در عمل به تعهدات‌شان در ازای اقدام‌های ایران، توقف تمامی تعهدات درصورت وضع هرگونه تحریم در هر سطح و به هر بهانه‌ای، معامله‌ اورانیوم غنی‌شده‌ موجود در برابر کیک زرد صرفا به شرط انعقاد قراردادی مطمئن همراه با تضمین‌های کافی و تبادل تدریجی، ساماندهی تحقیق و توسعه در ابعاد مختلف به‌گونه‌ای که در پایان دوره‌ هشت‌ساله هیچ کمبود فناوری برای ایجاد غنی‌سازی مورد قبول در برجام وجود نداشته باشد و... که البته بسیاری از آنها رعایت نشد.

بزرگ‌ترین نقاط ضعف دولت در توافق با غربی‌ها/ اختلاف در کاخ سفید درباره تحریم‌های ایران/ پیامک جعلی قطع یارانه قربانی گرفت

ایران

اختلاف در کاخ سفید برای لغو یا تمدید معافیت‌ها

خبر اول اینکه، بین مقام‌های واشنگتن برای لغو یا تمدید معافیت‌ها در مورد ایران اختلاف وجود دارد. به گزارش ایلنا به نقل از واشنگتن فری بیکن، تعدادی از مقام‌های امریکایی اعلام کردند که فشار بر وزارت خارجه امریکا به‌منظور لغو مجموعه‌ای از معافیت‌های تحریمی که موجب ادامه برنامه هسته‌ای ایران شده، ادامه دارد.

ترامپ ماه‌هاست که درگیر اختلاف بین نهادها برای آینده این معافیت‌هاست و برخی از مقام‌های با تجربه وزارت خارجه امریکا موافق ادامه اعطای معافیت‌های تحریمی هستند. اما منتقدان توافق هسته‌ای در تلاش هستند این معافیت‌ها لغو شوند.

جنگ‌طلبان جمهوریخواه استدلال می‌کنند که این موضوع برای آینده توافق هسته‌ای بسیار مهم است و بعد ازخروج ترامپ از برجام معافیت‌ها همچنان پابرجاست و به نظر می‌رسد که تلاش ایران برای افزایش سطح غنی‌سازی، وزارت خارجه امریکا را به اتخاذ رویکرد سختگیرانه‌تری در راستای مواضع ترامپ و «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، هدایت می‌کند.

محاکمه متهمان پرونده محیط زیست

خبر دیگر اینکه، روز شنبه همزمان با دیدار تعدادی از فعالان محیط زیست با رئیس قوه قضائیه، دادگاه یکی از متهمان پرونده محیط زیستی برگزار شد. مادر «طاهر قدیریان» ،یکی از متهمان این پرونده به ایرنا گفت که روز شنبه ۲۲ تیر، جلسه رسیدگی به پرونده فرزندم در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.

وی افزود: بر اساس آنچه وکیل طاهر گفته، جلسات رسیدگی پایان نیافته و احتمالاً چند جلسه دیگر نیز برگزار می‌شود. پرونده موسوم به فعالان محیط زیستی بازداشت شده، ۸ متهم دارد که ۴ نفر از آنها به افساد فی الارض، ۳ نفر به جاسوسی و یک نفر به همکاری با دول متخاصم متهم شدند که طاهر قدیریان از جمله چهار نفری است که با اتهام افساد فی‌الارض مواجه است.

مراد طاهباز، سام رجبی، امیرحسین خالقی، هومن جوکار، سپیده کاشانی، نیلوفر بیانی، طاهر قدیریان و عبدالرضا کوهپایه متهمان این پرونده هستند که همگی در بازداشت موقت به سر می‌برند.کاووس سیدامامی نیز از متهمان این پرونده بود که سال ۹۶ در زندان اوین بنابر آنچه توسط مسئولان قضایی اعلام شد، خودکشی کرد.

سؤال مطهری از دستگاه قضایی

شنیدیم که، علی مطهری درخصوص دفاعیه و جلسات دادگاه محمدرضا خاتمی گفت: دفاعیه آقای محمدرضا خاتمی برای دادگاه را خواندم. متنی قوی بود، اما مهم این است که دادگاه اراده‌ای برای بررسی ادعا و مدارک و اسناد ایشان نداشت و حرف‌شان این بود که ملاک ما نظر شورای نگهبان است که صحت انتخابات را تأیید کرده.

سؤال این است که اگر قرار بر عدم بررسی ادعای آقای خاتمی بوده پس چرا دادگاه تشکیل دادند. به گزارش جماران، نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه صرف اظهار عقیده نباید موجب محاکمه شود، اظهار داشت: اگر کسی امروز ادعا کرد در انتخابات سال ۸۸ تقلب شده و آنگاه دست به اقدامات عملی مانند تخریب و آسیب زدن به اموال عمومی زد، او باید محاکمه شود، اما صرف اظهار نظر نباید موجب احضار و محاکمه و مجازات شود؛ لذا برخوردی که با آقای محمدرضا خاتمی شد از اساس غلط و غیر ضروری بود.

صدور کیفرخواست علیه فعال کارگری

دست آخر اینکه، در روزهای گذشته، در شعبه دادسرای فرهنگ و رسانه، علیه حسین حبیبی، عضو هیأت مدیره کانون عالی شوراها و دبیر کانون هماهنگی استان تهران، کیفرخواست صادر شد. این کیفرخواست خطاب به ریاست دادگاه‌های کیفری ۲ (مجتمع قضایی کارکنان دولت) صادر شده است.به گزارش ایلنا او با مراجعه به دادسرا، این کیفرخواست را دریافت کرد. کیفرخواستی که در آن، به اتهام نشر اکاذیب و براساس شکایت دیوان عدالت اداری، بزهکار شناخته شده است.

بزرگ‌ترین نقاط ضعف دولت در توافق با غربی‌ها/ اختلاف در کاخ سفید درباره تحریم‌های ایران/ پیامک جعلی قطع یارانه قربانی گرفت

خراسان

2 الزام بانک مرکزی برای همکاری فنی با وزارت اطلاعات

طبق ابلاغیه روزهای اخیر کابینه به عبدالناصر همتی، بانک مرکزی موظف شده است با همکاری وزارت اطلاعات، نحوه تامین امنیت اطلاعاتی را که در اختیار برخی شرکت های همکار با بانک ها قرار می گیرد تهیه و ظرف مدت شش ماه به کارگروهی که با حضور 11 دستگاه دولتی و قضایی تشکیل می شود ارائه کند. در عین حال، بانک مرکزی موظف شده با همکاری این وزارتخانه، نحوه نگهداری و امحای اسناد مربوط به این موضوع را نیز مشخص کند.

اموال تان را بفروشید و پاداش بازنشستگان را بدهید

یک مسئول مهم دولتی در نامه روزهای اخیر خود به همه دستگاه های دولتی، نیروهای مسلح و قوای مقننه و قضاییه با تشریح اهمیت پرداخت به موقع پاداش پایان خدمت بازنشستگان که از جمله اقشار خدوم و شریف نهادهای اجرایی محسوب می شوند، به مخاطبان متذکر شده با استناد به مجوزهای قانون بودجه امسال، تمهیدات لازم برای فروش اموال و دارایی های غیرمنقول مازاد در اختیار خود را انجام دهند و پرداخت پاداش مذکور از این محل انجام شود.

بزرگ‌ترین نقاط ضعف دولت در توافق با غربی‌ها/ اختلاف در کاخ سفید درباره تحریم‌های ایران/ پیامک جعلی قطع یارانه قربانی گرفت

آرمان

پیامک جعلی قطع یارانه

شنیده شده که رئیس پلیس فتای استان فارس گفت: ارسال پیامک‌های جعلی و کلاهبردارانه پیرامون قطع یارانه، همچنان یکی از شگردهای رایج مجرمان سایبری است. سرهنگ حبیب‌ا... رجبلی اظهار داشت: در مناسبت‌ها و رویدادهای خاص، ما شاهد ارسال پیامک‌های انبوه به شهروندان، که اکثرا جعلی بوده و تنها برای کلاهبرداری و سوءاستفاده از آنها طراحی شده است هستیم. وی ادامه داد: قطع یارانه، حمایت از سبد غذایی خانوار، ثبت‌نام برای دریافت کارت سوخت، ثبت‌نام سهام عدالت و... از نمونه‌های بارز پیامک‌های ارسال‌شده در ایام گذشته بوده است که متأسفانه تعدادی از شهروندان در دام مجرمان گرفتار شده‌اند و به خواسته‌های آنان تن داده و مورد سوء‌استفاده قرار گرفته‌اند. این مقام انتظامی استان فارس گفت: اطلاعات مهم بانکی از قبیل شماره حساب، رمز دوم، تاریخ انقضا و CVV2، اطلاعاتی هستند که مجرمان با به دست آوردن آنها به دنبال برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی هستند.

رفتن اجباری یک مدیر بزرگ ورزشی

شنیده شده که یک مقام ارشد ورزشی هفته گذشته به قوه قضائیه احضار شد تا درباره اتهاماتی که متوجه او است، پاسخگو باشد. این مقام ارشد ورزشی هفته گذشته به قوه قضائیه احضار شده و ساعت‌های زیادی پاسخگو سوالات و موارد مطرح شده، بود. ظاهرا این موضوع مربوط به پرونده‌ای است که دارای ابعاد و مختصات گسترده و جنجالی است. در پی این اتفاق، شایعه شده که وی به‌زودی از سمتی که دارد، کنار خواهد رفت. با این حال گویا این مسئول ورزشی سناریوسازی‌هایی داشته تا بدون حاشیه، از این سمت کنار گرفته و به محیط دیگری برود تا تکلیف این پرونده مشخص شود. اگرچه هیچ مقام رسمی در این‌باره موضع‌گیری نداشته اما شنیده می‌شود این پرونده دارای ابعاد مختلفی است که می‌تواند این مسئول بلندپایه ورزشی را دچار چالش‌های جدی کند.

بندر مسافری قشم تعطیل شد

شنیده شده که با توجه به اخطار هواشناسی مبنی بر افزایش سرعت باد و تلاطم دریا، بندر مسافری شهید ذاکری قشم تا اطلاع ثانوی تعطیل شد. سرعت باد در تنگه هرمز به ۲۸ نات و ارتفاع موج به ۲ تا ۵ رسیده است. مناطق دریایی شرق و تنگه هرمز شامل جاسک، سیریک، کوستک، کرگان، تیاب، میناب، بندرعباس، قشم، هرمز، لارک و هنگام تحت‌تاثیر بادهای تند شرقی تا جنوب‌شرقی مواج هستند. رئیس اداره بنادر و دریانوردی قشم افزود: بازگشایی بندر شهید ذاکری منوط به احراز شرایط مساعد جوی است. علی اشتری خاطر افزود: با توجه به پایش دریا، تردد لندینگ کرافت‌ها در مسیر بندرهای لافت به پُهل در حال انجام است. وی افزود: همچنین فعالیت شناورهای تفریحی در اسکله‌های گردشگری ادامه دارد.

پاسخ عادل فردوسی‌پور به یک شایعه

شنیده شده که عادل فردوسی‌پور شایعه تماس و پیشنهاد قرارداد ماهانه ۲۰هزارپوندی را تکذیب کرد. درست یک‌روز پس از انتخاب عادل فردوسی‌پور به‌عنوان چهره مردمی جشن حافظ، شایعه‌ای راه افتاد درباره پیشنهاد شبکه فارسی‌زبان «ایران اینترنشنال» به او، شایعه‌ای که مشخص بود نمی‌تواند واقعیت داشته باشد. عادل فردوسی‌پور با ارسال پیامکی کوتاه به «خبرآنلاین»، این شایعه را تکذیب کرده و نوشته است: «این خبر صحت ندارد. هیچ‌گونه تماسی از این شبکه با من گرفته نشده و اگر هم چنین پیشنهادی مطرح می‌شد واضح است که آن را نمی‌پذیرفتم و پاسخم منفی بود.»

صدور کیفرخواست حسین حبیبی

شنیده شده که در روزهای گذشته، در شعبه دادسرای فرهنگ و رسانه، علیه حسین حبیبی، عضو هیات‌مدیره کانون عالی شوراها و دبیر کانون هماهنگی استان تهران، کیفرخواست صادر شد. این کیفرخواست خطاب به ریاست دادگاه‌های کیفری ۲ (مجتمع قضائی کارکنان دولت) صادر شده است. او با مراجعه، این کیفرخواست را دریافت کرد. کیفرخواستی که در آن، به اتهام نشر اکاذیب و براساس شکایت دیوان عدالت اداری، بزهکار شناخته شده است. حبیبی در این رابطه می‌گوید: من از حق «امنیت شغلی کارگران» دفاع کرده‌ام؛ دفاع از امنیت شغلی کارگران، نه‌تنها جرم نیست، بلکه وظیفه اصلی من به‌عنوان یک نماینده کارگری همین است.

وای به حال جامعه‌ای که زنان را «پرستو» کند

شنیده شده که حمیده زرآبادی با نقد عملکرد گروه‌های سیاسی گفت: به‌عنوان اولین بانوی راه‌یافته به مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه قزوین از زنان سرزمینم سخن می‌گویم؛ زنانی که سهم‌شان در دولت صفر است و سخن گفتن‌شان در تریبون نماز جمعه کراهت دارد و اگر صحبت هم کنند با استقبال و خوشرویی نیست بلکه با اکراه و اجبار است. زنان باید تمام توان و قدرت خود را صرف کنند تا از هجوم بی‌اخلاقی‌ها، تهمت‌ها و افتراها در امان باشند و اگر حقیقت داشته باشد باید گفت: وای به حال جامعه‌ای که از زن به‌عنوان یک ابزار استفاده شود و واژه سخیف «پرستو» در آن وجود داشته باشد.

اعلام بازنشستگی پس از اعتراف به تقلب

شنیده شده که استاد بزرگ 58ساله شطرنج بعد از اعتراف به تقلب در توالت اعلام بازنشستگی کرد. یکی از استادبزرگ‌های شطرنج رسوایی تبانی در این رشته ورزشی را برملا کرد؛ جایی که عکسی از او منتشر شد که در توالت از گوشی همراه خود استفاده می‌کند. این شطرنج‌باز که ملیت لتونی- اوکراینی دارد به تقلب اعتراف و اعلام بازنشستگی کرده است. فدراسیون جهانی شطرنج نیز اعلام کرد این شطرنج‌باز را که در حاشیه یک تورنمنت در کشور فرانسه (اوپن استراسبورگ) در توالت تقلب کرده، محروم کرده است. رائوسیس پیرترین شطرنج‌بازی است که در بین ۱۰۰نفر برتر فیده قرار گرفته است.

مرگ یک دروازه‌بان بعد از مهار پنالتی!

شنیده شده که در یکی از دیدارهای فوتبال که در آرژانتین برگزار شد یک صحنه دردآور و تلخ رخ داد. در لیگ منطقه شمالی شهر کوچکی به نام Reconquist یک دروازه‌بان بعد از مهار ضربه پنالتی جان باخت. این دروازه‌بان که اسمش «رامون اسماعیل کورونیل» بود و 17سال سن داشت ضربه پنالتی را با سینه خود مهار کرد و بلافاصله به زمین افتاد و از ناحیه قفسه سینه احساس درد کرد. یکی از تماشاگران، این دروازه‌بان را با اتومبیل شخصی به بیمارستان رساند اما او در راه تمام کرد تا فوتبال یک قربانی دیگر گرفته باشد.

توئیت منتسب به سردار سلیمانی

شنیده شده که صفحه توئیتر منتسب به سردار سلیمانی همزمان با ولادت امام رضا علیه‌السلام به‌روز شد. حساب کاربری منتسب به سردار سلیمانی، فرمانده قرارگاه قدس سپاه پاسداران، همزمان با روز ولادت امام رضا (ع)، توئیتی با هشتگ # آینده روشن منتشر کرده که در ادامه می‌آید؛ حرکت ما برای دفاع از حرم حضرت زینب، دفاع از حرم علی‌بن‌موسی‌الرضا هم بوده و هست.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سیاسی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


هیچگاه موز و تخم مرغ را باهم نخورید