کاهش دلار بیشتر شد


 کاهش دلار بیشتر شد

در آخرین روز هفته گذشته، دلار تغییر جهت داد و وارد فاز کاهشی شد. دلار که در روزهای سه شنبه و چهارشنبه افزایش قیمت را تجربه کرده بود، روز پنج‌شنبه یک محدوده قیمتی پایین‌تر رفت.

به گزارش بنکر (Banker)، در بیستمین روز تیرماه، دلار ۲۵ تومان از ارزش خود را از دست داد و با پایین رفتن از محدوده ۱۲ هزار و ۹۰۰‌تومانی به قیمت ۱۲ هزار و ۸۹۰ تومان رسید. این کمترین قیمتی بود که برای دلار در هفته گذشته به ثبت رسید، حال آنکه بالاترین قیمت نیز فراتر از ۱۳ هزار و ۱۵۰ تومان نبود و به این ترتیب می‌توان گفت دامنه نوسان تنها ۲۶۰ تومان بود.
دو هفته پیش نیز دامنه نوسانی دلار همین‌قدر محدود و حدود ۲۴۰ تومان بود. با کاهش روز آخر همچنین میزان افت دلار به حدود ۲/ ۱ درصد رسید که بیشتر از افت ۶ دهم درصدی ۲ هفته پیش بود. به گفته فعالان؛ هر چقدر دامنه نوسان محدودتر باشد، از یکسو نشان می‌دهد حجم تقاضا و عرضه در بازار چندان بالا نیست که تعادل را به سمت هر یک برهم بزند و از سوی دیگر، بیانگر آن است که بازارساز سوار بر بازار است و توانسته وضعیت معاملاتی را برای بازیگران اقتصادی قابل پیش‌بینی نگاه دارد. یکی از مهم‌ترین عواملی که از نگاه فعالان، در کاهش نوسانات بازار اثر داشته است، تغییرات محدود نرخ حواله درهم بوده است.

هفته گذشته نرخ حواله درهم عمدتا در محدوده ۳ هزار و ۵۰۰ تومانی نوسان کرد و همین تغییرات محدود، تاثیر مهمی در انتظار بازیگران بازار داخلی داشته است. معامله‌گران معمولا در همان ابتدای روز نرخ حواله درهم را رصد می‌کنند و بر اساس آن، انتظارات خود را تنظیم می‌کنند. تنها روزی که درهم در هفته گذشته نوسان نسبتا زیادی داشت، روز شنبه بود که قیمت حواله درهم در مقطعی حتی وارد محدوده ۳ هزار و ۶۰۰ تومانی شد. جالب آنکه در همین روز بود که دلار بالاترین قیمت را ثبت کرد؛ نکته‌ای که وابستگی نوسانی این دو ارز به یکدیگر را به خوبی نشان می‌دهد.

به این ترتیب می‌توان گفت تا زمانی که قیمت حواله درهم در محدوده ۳ هزار و ۵۰۰ تومانی زندانی است، قیمت دلار در بازار داخلی نیز نمی‌تواند به بالای محدوده ۱۳ هزار و ۱۰۰ تومانی قدم بگذارد. در این میان، برخی از فعالان، عرضه مناسب بازارساز در بازار داخلی را عاملی دانسته‌اند که زمینه ساز کاهش نوسانات دلار شده است. بازارساز در تمام طول هفته گذشته در کانال ۱۲ هزار تومانی عرضه خود را صورت داد. کمترین قیمتی که صرافی‌های بانکی دلار را عرضه کردند، ۱۲ هزار و ۷۵۰ تومان بود و بیشترین قیمت نیز در عدد ۱۲ هزار و ۹۵۰ تومان به ثبت رسید.

این در حالی بود که در بازار آزاد در ۲ روز ابتدایی هفته دلار در کانال ۱۳ هزار تومانی نوسان کرده بود و از روز دوشنبه به کانال ۱۲ هزار تومانی سرازیر شد. در هفته‌ای که گذشت، سکه تمام بهار آزادی نیز نوسانات زیادی را به ثبت نرساند و عمدتا در کانال ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی نوسان کرد. تنها در روز اول هفته بود که سکه با رشد ۳۰ هزار تومانی تا قیمت ۴ میلیون و ۶۳۰ هزار تومانی جهش کرده بود. با این حال، پس از آن، سکه یک کانال پایین‌تر رفت تا قیمت ابتدایی هفته بالاترین قیمت ثبت شده در طول هفته باشد. سکه که روز چهارشنبه با ۲۰ هزار تومان افزایش به بهای ۴ میلیون و ۵۳۰ هزار تومان رسیده بود، روز پنج شنبه وارد مسیر کاهشی شد و با ۱۰ هزار تومان افت به بهای ۴ میلیون و ۵۲۰ هزار تومان رسید. افت قیمت سکه در شرایطی صورت گرفت که بهای اونس در بازارهای جهانی در ابتدای روز پنج شنبه افزایشی بود و حتی تا نزدیکی محدوده هزار و ۴۳۰ دلاری نیز افزایش یافته بود.

 کاهش دلار بیشتر شد

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه ارز و طلا

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود آهنگ دوباره نخوابیدم افکار پریشون ریمیکس اینستا