جدیدترین صحنه‌سازی آمریکا علیه ایران در حادثه نفتکش‌ها


جدیدترین صحنه‌سازی آمریکا علیه ایران در حادثه نفتکش‌ها

یک ژنرال آمریکائی در تلاش برای صحنه‌سازی جدید علیه ایران در حادثه نفتکش‌ها در دریای عمان ادعا کرد که این حادثه توسط مین های ایرانی روی داده است!

خبرگزاری مهر: به نقل از رویترز، نیروی دریای آمریکا امروز چهارشنبه در گزارشی مضحک بخش هائی از مین دریایی و آهن‌ربائی در حادثه انفجار نفت کش ها در دریای عمان را نشان داد و ادعا کرد که این قطعات به مین های ایرانی شبیه هستند!

ژنرال «شان کیدو» (Sean Kido) در این خصوص گفت: ما تا به این لحظه اطلاعات بیومتریک جمع آوری کرده‌ایم که می‌تواند برای تشکیل یک پرونده جنائی جهت مجازات عاملان این حمله مورد استفاده قرار گیرد.

وی در ادامه ادعای واهی خود گفت: خسارت وارده در سوراخ ناشی از انفجار مشابه حمله با مین است؛ این سوراخ تشابهی به حمله با یک شیء پرنده مهاجم به کشتی ندارد.

این درحالیست که کاپیتان کشتی ژاپنی مذکور پیشتر اعلام کرده بود که حمله از سوی یک شیء پرنده مهاجم روی داده است.

شبکه فرانسوی: ادعاهای آمریکا علیه ایران بی اساس است
خبرنگارشبکه تلویزیونی فرانس - ۲۴ در آمریکا روز چهارشنبه تاکید کرد تصاویر جدیدی که آمریکا منتشر کرد هیچ حقیقت تازه ای را در مورد حملات دریای عمان نشان نمی دهد.

"ماتیو مابن" خبرنگار شبکه تلویزیونی فرانس -۲۴ در واشنگتن گفت: جنگ لفظی و رسانه‌ای میان ایران و آمریکا همچنان ادامه دارد. واشنگتن تصاویر جدیدی در مورد حمله هفته گذشته به دو نفتکش در دریای عمان منتشر کرد.

وی ادامه داد: پس از انتشار آنچه وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) و کاخ سفید آن را اسناد تصویری جدید تلقی می‌کنند، مواضع نظامی آمریکا در خلیج فارس به شدت تقویت شده است.

مابن خاطر نشان کرد: اما در واقع باید گفت که تصاویر جدیدی که آمریکا منتشر کرد حقیقتاً هیچ مسئله جدیدی را مطرح نمی‌کند و صرفاً در حمایت از تئوری آمریکایی هاست که با این ادعا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عامل این حملات است. واشنگتن به طور مستقیم شاخه نظامی حکومت ایران را به مین گذاری بر روی بدنه دو نفتکش خارجی در تنگه هرمز متهم می‌کند.

از دیدگاه کارشناسان بسیار بدبین این اطلاعات بدان معناست که واشنگتن حقیقتاً برای یک درگیری نظامی آماده می‌شود.

در همین ارتباط، ""علی واعظ" مسئول طرح تحقیقاتی ایران در اندیشکده گروه بین المللی، روز گذشته (سه شنبه) درباره اتهامات بی اساس مطرح شده درباره دست داشتن ایران در ماجرای حمله به دو نفتکش در دریای عمان گفت: تا این لحظه اسناد معتبری برای متهم کردن ایران ندیده‌ام. این کاملاً امکان پذیر است که اقدامی که در ویدئوهای منتشر شده از سوی آمریکا مشاهده شد، عملیات ایران برای نجات خدمه نفتکش باشد. پیش از اتهام بدون مدرک، باید به نشانه حسن نیت، تقاضای تحقیقات تحت نظارت سازمان ملل متحد مطرح شود.

وی ادامه داد: جنگ طلبان در کاخ سفید به قیام مردمی در ایران دل خوش کرده‌اند در حالی که سخت در اشتباه هستند. نه تنها شاهد چنین رویکردی نیستیم، بلکه میزان اعتراض‌ها و تظاهرات در ماه‌های اخیر کاهش یافته است.

فرانسوا نیکولو" سفیر پیشین فرانسه در تهران نیز درباره ماجرای حمله به دو نفتکش در آب‌های دریای عمان گفت: در گذشته نیز شاهد چنین اقداماتی در خلیج فارس و دریای عمان بوده‌ایم اما همچنان در انتظار اسناد معتبر هستیم. اسنادی که از جانب آمریکا ارائه شده است به هیچ عنوان برای استناد و متهم کردن یک کشور کافی نیست. نخستین فرضیه‌ای که مطرح شده است نقش داشتن ایران در این حملات است، اما این درست نیست چرا که هیچ اطمینانی در این زمینه وجود ندارد. عملیاتی با پرچم دروغین برای آنکه مسئولیت این اقدام به گردن تهران بیافتد نیز امکان پذیر است. حتی یک گروه تروریستی کوچک با پرچم یک کشور نیز می‌تواند این عملیات تروریستی را انجام دهد و به گردن آن کشور بیاندازد.

وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا از ادعای آمریکا مبنی بر دست داشتن ایران در حمله به دو نفتکش در دریای عمان قانع نشدند و خواستار تحقیقات مستقل سازمان ملل متحد در ارتباط با این مساله شدند.

دو فروند کشتی نفتکش روز پنجشنبه ۲۳ خرداد در دریای عمان هدف حمله قرار گرفتند.

نخستین شناور ساعت ۸ و ۵۰ دقیقه صبح پنجشنبه در فاصله ۲۵ مایلی بندر جاسک ایران دچار حادثه شد و یک ساعت بعد، نفتکش دوم در فاصله ۲۸ مایلی این بندر دچار حریق شد یکی از کشتی‌ها از قطر عازم تایوان و کشتی دوم از عربستان سعودی راهی سنگاپور بود.
این دومین حمله به نفتکش‌های خلیج فارس در ماه‌های اخیر است.

دو نفتکش عربستان و امارات روز ۲۲ اردیبهشت در نزدیکی بندر «الفجیره» امارات عربی متحده هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.

روزنامه فرانسوی: شکاف میان جبهه ضد ایرانی در خاورمیانه عمیق‌تر شده است

پایگاه اینترنتی روزنامه لوفیگارو روز چهارشنبه در گزارشی با اشاره به تحولات جاری در منطقه خاورمیانه، تاکید کرد که شکاف میان جبهه ضد ایرانی در این منطقه عمیق‌تر شده است.

در این گزارش آمده است: پس از یک هفته از ماجرای حمله به دو نفتکش در دریای عمان، به نظر می‌رسد جبهه ضد ایران در منطقه خاورمیانه دچار اختلاف نظر شده اند و حامیان واکنش نظامی علیه تهران تقریباً اندک هستند.

امارات متحده عربی، به عنوان متحد آمریکا در سیاست فشار حداکثری علیه ایران، با رویارویی نظامی با تهران شدیداً مخالف است.

«انور قرقاش» وزیر مشاور در امور خارجی امارات متحده عربی معتقد است که اثرات حمله نظامی به ایران برای منطقه خاورمیانه بسیار مخرب است چرا که این منطقه نمی‌تواند اجازه شکل گیری یک جنگ را بدهد.

اما در این میان، عربستان سعودی هم یکی به میخ می‌زند یکی به نعل. از یک سو شورای وزیران عربستان سعودی به ریاست ملک سلمان روز سه شنبه واکنش قاطعی را به تهدیدها علیه تأمین نفت خواستار شد. از سوی دیگر محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی که رابطه نزدیکی با کاخ سفید دارد، اعلام کرد که جنگ نمی‌خواهد.

ریاض در مقایسه با ابوظبی مواضع تند تری نسبت به تهران دارد.

از زمان نخستین حملات به نفتکش‌ها در پایان ماه مه، ابوظبی رویکرد خود را تغییر داد. اماراتی‌ها نمی‌خواهند اوضاع را از اینکه هست بدتر کنند چرا که الگوی اقتصادی امارات بر مبنای ثبات است. به علاوه امارات در جبهه‌های دیگر از جمله یمن درگیر است.

قرقاش که همواره مخالف درگیری نظامی آمریکا با ایران بوده است، در توضیح خطری که تهران می‌تواند برای امنیت و ثبات اقتصادی کشورش به همراه داشته باشد، گفته بود زمانی که بالای برج خلیفه در دبی می‌رود، ایران را می بیند.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه بین‌الملل

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


انواع فونت و متن بسم الله الرحمن الرحیم برای بیو اینستا