بخور نخورهای ماه نهم بارداری


بخور نخورهای ماه نهم بارداری

استفاده از کرفس و گشنیز چه در دوران لقاح و چه در دوران بارداری ممنوع است.

در بارداری مصرف کاسنی بسیار توصیه شده است که می توان از عرق یا مخلوط با خاکشیر استفاده کرد. به گفته وی تدابیر ماه نهم برای حفظ جنین و تسهیل در زایمان و کم کردن عارضه در فرزند و مادر است که باید از همان ماه نهم روی شیردهی کار کرد و شیر مادر را تقویت کرد.
غلامرضا کردافشاری استاد دانشکده طب سنتی درباره تدابیر ماه نهم افزود: «اما از دیگر توصیه ها برای زنان باردار در ماه نهم بارداری علاوه بر کاسنی، مصرف هر روز صبح ناشتا به اندازه ۱۰ تا ۱۱ گرم روغن بادام شیرین است. براین اساس به شدت تأکید شده است تا در ماه های آخر بارداری از موادغذایی ترش، مواد غذایی قابض مانند خرمالو، غذاهای غلیظ مانند گوشت گاو، ماکارونی، فست فودها، بادنجان و حلیم پرهیز شود.»

بخور نخورهای ماه نهم بارداری
ممنوعه‌های ماه نهم بارداری
کردافشار با اشاره به اینکه استفاده از کرفس و گشنیز چه در دوران لقاح و چه در دوران بارداری ممنوع است، گفت: «استفاده از زرشک، سیب ترش، ماست ترش، سرکه و ترشی، مصرف موادغذایی گرم زیاد و سرد زیاد ممنوع است همچنین خوردن یخ نیز ممنوع است؛ گشنیز کاهش قند خون مغزی می دهد و موجب کاهش حافظه نوزاد می شود همچنین مصرف حلوا و زعفران احتمال سقوط جنین را افزایش می دهد.»
کردافشار در برنامه خانه محبت خاطرنشان کرد: مصرف بنفشه و ختمی موجب سقط جنین می شود و به طور کلی مصرف هر ماده غذایی قاعده آور موجب سقط جنین می شود همچنین ختمی باز کننده انتهای عروق رحم است که خود سقط کننده است و زنان باردار بدون مشورت پزشک حاذق و دانشگاهی طب سنتی هیچ گیاه دارویی و داروی گیاهی مصرف نکنند.
وی بیان داشت: تحقیقاتی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر روی اثرات مصرف زرشک در دوران بارداری انجام شده است؛ دوران بارداری موش را ۲۱ روز در نظر گرفتند. یعنی ۳ تا ۷ روز.
۷ روز اول، سه ماهه اول انسان، ۷ روزه دوم سه ماهه دوم انسان، ۷ روز سوم سه ماهه سوم در نظر گرفتند و عصاره زرشک را از روز دوم به موش ها دادند.
دیدند در روز ۱۷ و ۱۸ که سه ماهه سوم می شود جنین ها را به طریق جراحی خارج کردند. مشاهده شد که فک بالا تشکیل نشده و یا اکثراً کور بودند یعنی شبکیه تشکیل نشده بود و احشا خیلی از این موش ها بیرون زده بود و در یکی از روستاها اطراف خراسان زنان باردار زرشک خیلی مصرف می کردند و دیدند خیلی از بچه های آن ها هم دچار عارضه شدند.

مهم‌ترین مطالب در این‌باره:
مادر باردار با رسیدن به‌روزهای پایان بارداری خود، نگرانی‌ها و هیجانات روحی از تولد قریب‌الوقوع نوزاد خود را تجربه می‌کند.
به همین دلیل ممکن است برخی از مادران باردار در این ماه عنوان نمایند که احساس خوبی ندارند.
اما در واقع اگر مادری در طول دوران بارداری از تغذیه و آرامش روحی خوبی سود برده باشد، نباید نگرانی در مورد مشکلات سلامتی نوزاد خود داشته باشد.

تغذیه در ماه نهم بارداری
تقریباً در ماه نهم بارداری، رشد جنین به‌طور کامل انجام‌شده و مغز و شش‌های او در حال تکامل نهایی می‌باشند.
از دیدگاه متخصصان تغذیه در این ماه، مادران باردار باید روزانه از یک رژیم غذایی متعادل و مغذی که حاوی ۶ تا ۱۱ سهم نان و غلات کامل، ۲ تا ۴ سهم میوه، بیش از ۴ سهم سبزیجات، ۴ سهم شیر و لبنیات، ۳ سهم غذاهای پروتئینی باشد، بهره‌مند شوند.
در ضمن در این ماه از بارداری، حداقل باید روزانه ۲ لیتر آب مصرف گردد.
نظر متخصصان تغذیه آن است که با مصرف یک رژیم غذایی متعادل و مغذی در ماه نهم بارداری می‌توان مانع شیوع برخی مشکلات مانند یبوست و سوزش سردل شد.
به‌علاوه این‌که خوردن برخی مواد غذایی همچون موارد زیر در ماه آخر بارداری می‌تواند به رشد و تکامل مطلوب جنین کمک شایانی نماید.
توصیه متخصصان تغذیه آن است که در ماه نهم بارداری حداقل سه بار در روز از منابع غنی از آهن استفاده شود، مانند ماهی‌ها (به‌غیراز ماهی‌های دریاهای آزاد)، مرغ، ماکیان و زرده تخم‌مرغ.

بخور نخورهای ماه نهم بارداری
کلسیم و ویتامین C
برای حفظ کلسیم بدن در این ماه از بارداری، ضروری است که مادر باردار از منابع غنی از کلسیم مانند لبنیات پاستوریزه، جوی دوسر، انواع بادام‌ها و تخم کنجد به مقادیر متنوعی استفاده نماید.
در ماه نهم بارداری، خوردن منابع غنی از ویتامین C مانند انواع مرکبات، گوجه‌فرنگی، توت‌فرنگی، کلم بروکلی و گل‌کلم از اهمیت بالایی برخوردار است و می‌تواند علاوه بر کمک به جذب بهتر آهن، در کاهش عوارض مرتبط با زایمان و کاهش بروز مشکلات حین زایمان مؤثر باشد.
اسفناج، هویج، سیب‌زمینی شیرین و طالبی از منابع غنی ویتامین A برای مادر باردار هستند که باید در هر مرحله از بارداری و بخصوص در ماه نهم بارداری، جزئی از رژیم غذایی باشند.
بر اساس نظر متخصصان تغذیه برای این‌که مادر باردار بتواند زایمان راحت و کم دردی داشته باشد، باید به رژیم غذایی خود در سه ماهه سوم بارداری و بخصوص ماه آخر بارداری توجه بیشتری نماید و سعی کند با مصرف صحیح مواد غذایی سالم و طبیعی، روزهای پایانی بارداری خود را با یک زایمان خوب و تولد نوزادی قوی همراه سازد.

تغذیه در بارداری
تغذیه سالم و غنی از مواد مغذی، به‌خصوص در دوران بارداری بسیار حائز اهمیت است. چنین تغذیه‌ای انرژی مادر و کودک را تامین می‌کند، رشد کودک را حمایت کرده و کمک می‌کند درد و مشکلات بارداری پیشگیری و تقلیل یابد.

گیاه جو
گیاه جو در زمره مواد غذایی با بالاترین تراکم مواد مغذی است.
این گیاه، ویتامین C بالایی را تامین می‌کند که به تولید کلاژن کمک می‌کند و به این ترتیب شکم نوزاد بهتر می‌تواند رشد کند. گیاه جو آهن بالایی دارد که از کم‌خونی و زودرسی جلوگیری می‌کند و برای تشکیل جفت مورد نیاز است. در ضمن آهن بالای موجود در گیاه جو خستگی مادر را در دوران بارداری کاهش می‌دهد و تمرکز مادر باردار را بهبود می‌بخشد.
کلسیم موجود در گیاه جو برای تشکیل استخوان و دندان‌های سالم بسیار مهم است. در ضمن مادر را در برابر پوسیدگی دندان و حس خستگی حمایت می‌کند.
گیاه جو همچنین بسیار غنی از اسید فولیک، کلروفیل، منیزیم، روی و اسیدهای آمینه است.
یک قاشق چایخوری پودر جو را در یک لیوان آب بریزید و بنوشید. در دوران بارداری روزانه فقط یک لیوان مصرف شود.

بذر کتان
بذر کتان حاوی الیاف فراوان و موثر در بهبود عملکرد گوارش است. بذر کتان اسیدهای چرب مهم و امگا3 را برای تکامل سیستم عصبی مرکزی بدن تامین می‌کند.
بذر کتان تولید شیر مادر را نیز بیشتر می‌کند و خطر ابتلا به افسردگی پس از زایمان را کاهش می‌دهد.
بذر کتان حاوی لیگنان است و اثری مشابه استروژن دارد.
لیگنان‌ها انقباض رحم را تحریک می‌کنند که در هفته‌های اول بارداری نامطلوب است پس در طول این زمان باید از مصرف بذر کتان اجتناب کرد بنابراین مصرف بذر کتان از هفته 38 بارداری مفید است و از فواید آن بهبود بافت مخاطی رحم، باز کردن گردن رحم، تحریک درد زایمان و تسهیل زایمان است.
خرما، دانه کنجد و بادام‌زمینی نیز حاوی استروژن گیاهی هستند که در پایان دوران بارداری مفیدند و برای زایمان راحت‌تر کمک‌کننده هستند.

بخور نخورهای ماه نهم بارداری
تخم شربتی
کلسیم بیشتری را نسبت به شیر تامین می‌کند که برای تشکیل استخوان‌ها و دندان‌های سالم بسیار مهم است. پتاسیم موجود در تخم شربتی به نوبه خود از احتباس بیش از اندازه آب در بدن مادر و آهن موجود در آن از فقرآهن وآسیب‌های زایمان محافظت می‌کند.
تخم شربتی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر است که از یبوست پیشگیری می‌کند.
تاثیر نگهداری و بازسازی سلول‌ها که خصیصه تخم شربتی است، رشد بافت را حمایت می‌کند و به ساختارهای سلولی تازه شکل گرفته در خانم‌های باردار کمک می‌کند که رشد کنند.
هر روز کافی است 1 قاشق غذاخوری تخم شربتی را در 1 لیتر آب خیس و مصرف کنید. نوشیدنی تخم شربتی می‌تواند در طول روز به صورت تقسیم‌بندی‌شده مصرف شود.

کاکائو
کاکائو غنی از منیزیم است. منیزیم از گرفتگی عضلات پیشگیری می‌کند، انرژی بالا برای بدن تامین می‌کند و عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد. کاکائو همچنین غنی از آهن، کلسیم و آنتی‌اکسیدان‌های مهم است.
البته کاکائو حاوی کافئین نیز است که می‌تواند جذب اسیدفولیک و آهن را دچار اختلال کند. بنابراین کاکائو باید در دوران بارداری تنها به مقدار بسیار محدود مصرف شود. این موضوع دقیقا برای شکلات نیز صادق است.

روغن نارگیل
روغن نارگیل چربی‌های خوب فراوانی را تامین می‌کند که برای رشد جنین بسیار مهم است.
از مزایای این روغن می‌توان این موارد را نام برد:
روغن نارگیل انرژی بالایی برای بدن تامین می‌کند، به تثبیت سطح قند خون کمک می‌کند، سیستم ایمنی را تقویت می‌کند، به شکل‌گیری هورمون‌ها کمک می‌کند، بدن را در برابر باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها محافظت می‌کند.
روغن نارگیل، رطوبت پوست را تامین می‌کند، به جلوگیری از بروز خط‌های کشش بارداری روی بدن کمک می‌کند و خونریزی لثه را کاهش می‌دهد.
خانم‌های باردار هر روز می‌توانند 1 تا 5/1 قاشق غذاخوری روغن نارگیل مصرف کنند.
همچنین پوست خود را با روغن نارگیل چرب کنند.
توجه: برخی خانم‌های باردار نسبت به روغن نارگیل حساسیت نشان می‌دهند که اغلب خود را به شکل خارش شدید پوست نمایان می‌کند. در چنین مواردی باید از روغن نارگیل اجتناب کرد. این حساسیت بعد از دوران بارداری از بین می‌رود.

بخور نخورهای ماه نهم بارداری
توت‌ها
زغال‌اخته، تمشک، توت‌فرنگی و تمشک قرمز غنی از ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌های قوی هستند که مادر و کودک را از رادیکال‌های آزاد مضر محافظت می‌کنند. آنها حافظه و سلامت مغز را بهبود می‌بخشند و به عملکرد سالم سلول‌های عصبی کمک می‌کنند و اثر ضدالتهابی دارند.
همچنین از رگ‌های واریسی و همورویید محافظت و به تشکیل گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کنند.
از طرف دیگر باید گفت توت‌فرنگی اسیدفولیک بسیار بالایی دارد که برای رشد مغز و سیستم‌های عصبی نوزاد بسیار مهم است و در برابر نقص هنگام تولد مانند Spina bifida که یک نوع ناهنجاری مادرزادی در ستون مهره است، محافظت می‌کند.
روزانه 3 مشت پر توت برای مصرف کافی است که می‌تواند به‌عنوان یک میان‌وعده در غلات، سالاد و اسموتی مصرف شود.

موز
موز تهوع دوران بارداری را خیلی خوب پوشش می‌دهد. میزان ویتامین B6 بالای موجود در این میوه ساخت گلبول‌های خون را تحریک و پتاسیم موجود در آن به کاهش احتباس آب کمک و تپش قلب بالا را کنترل می‌کند.
به علاوه، فیبر موجود در موز هضم را راحت می‌کند و خطر ابتلا به یبوست را کاهش می‌دهد.
موز می‌تواند به‌عنوان میان‌وعده در اسموتی مصرف یا به‌عنوان شیرین‌کننده‌ طبیعی در پخت استفاده شود. موز سبز نارس اغلب منجر به سوء‌هاضمه می‌شود. از این رو، موز رسیده زرد باید استفاده شود.

دیگر خوراکی‌های مفید در دوران بارداری
- آووکادو - غنی از اسیدفولیک، آهن، ویتامین E، پتاسیم و اسیدهای چرب غیراشباع است.
- برگه زردآلو - غنی از اسیدفولیک، آهن و منیزیم است.
- گردو - پروتئین‌های مهم و اسید‌های چرب امگا 3 را تامین می‌کند.
- سبزیجات برگ سبز- غنی از منیزیم، کلسیم، آهن و فولیک‌اسید هستند.
- گوجه‌فرنگی - اسیدفولیک و ویتامین‌های مهم را به بدن می‌رساند.
- زنجبیل - تهوع را کاهش می‌دهد و به طبیعی شدن اشتها کمک می‌کند.
- لیمو - ویتامین Cبالا، پتاسیم و فیبر دارد که گوارش را بهبود می‌بخشد.
- سیب‌زمینی شیرین - حاوی مقدار زیادی اسیدفولیک، بتاکاروتن و منیزیم است.
همچنین برخی مواد غذایی وجود دارند که باید از مصرف آنها در دوران بارداری اجتناب کرد یا از مصرف آنها تا حد زیادی کاست.
این‌گونه مواد غذایی عبارتند از: گوشت خام، تخم‌مرغ خام، ماهی خام، محصولات شیر خام، سالاد بسته‌بندی‌شده، الکل، جگر و نوشیدنی‌های کافئین‌دار مانند: چای سبز، قهوه.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سلامت مادر و نوزاد

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود آهنگ از حالا دیگه من مردم تورو از پیشم بردن علیراد