وزیر راه و شهرسازی گفت: در بازآفرینی شهری باید زنده سازی محلات فرسوده در نظر گرفته شود و اقدامات زیرساختی برای خرید زمین و بهسازی محلات با سرعت بیشتری ادامه پیدا کند.

به گزارش خبرگزاری موج، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در نشست تخصصی پروژه های مشارکتی سازمان ملی زمین و مسکن خطاب به مدیران کل راه و شهرسازی استان ها اظهار داشت: تحرک بخشیدن به جریان رونق تولید مسکن را اولویت مهم این وزارتخانه عنوان کرد و افزود: با نگاه به روند آمار ازدواج های ثبت شده در کشور می توان نتیجه گرفت که در هر سال به حدود 400 هزار مسکن جدید نیاز داریم و همگی موظفیم با بسیج امکانات در قالب طرح اقدام ملی کمبودهای بخش مسکن کشور را جبران کنیم.

وی از طراحی نظام ارزیابی جدید در این وزارتخانه برای نظارت بر کار ادارات کل راه و شهرسازی استان ها خبر داد و تصریح کرد: این نظام نتیجه محور خواهد بود و تحرک بخشیدن به جریان تولید مسکن را در پی خواهد داشت. مردم از ما انتظار دارند که با دست درازی به بیت المال مقابله کنیم و اگر جایی زمینی واگذار شده که کاری در آن صورت نگرفته آن را به بیت المال برگردانیم.

وی ادامه داد: نمی توانیم با واگرایی، بی توجهی به تاکیدات رهبر معظم انقلاب و عدم توجه به نیازهای جامعه در مسئولیت خود تعلل کنیم.

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر لزوم تعامل سازمان ملی زمین و مسکن، شرکت بازآفرینی شهری و سایر زیرمجموعه های وزارت راه و شهرسازی در نهضت خانه سازی گفت: در بازآفرینی شهری باید زنده سازی محلات فرسوده در نظر گرفته شود و اقدامات زیرساختی برای خرید زمین و بهسازی محلات با سرعت بیشتری ادامه پیدا کند.

اسلامی درباره مسکن مهر نیز گفت: برخی از این پروژه ها مشکلات حقوقی دارند که با رایزنی با قوه قضاییه مقرر شده این دعاوی در شعبه مخصوصی رسیدگی شوند تا هر چه سریع تر بتوانیم آنها را نیز تعیین تکلیف کنیم.

در این نشست مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن نیز پروژه های مشارکتی سازمان ملی زمین و مسکن را بستر ساز و فراهم آورنده رونق تولید مسکن دانست و با بیان این‌که ایجاد فرصت های شغلی ناشی از این پروژه ها را در راستای منویات رهبر معظم انقلاب و سایر مسئولان نظام است بر عدم دخالت مستقیم دولت در اجرای این پروژه ها و شفافیت و ایجاد فرصت های برابر با برگزاری فراخوان به عنوان راهبردهای اصلی پروژه های مشارکتی تاکید کرد.

علی نبیان رفع ابهام قراردادهای این پروژه ها را اقدامی مهم در جهت به ثمر رساندن این طرح خواند و یکی از اولویت های سازمان ملی زمین و مسکن را واگذاری اراضی در اختیار این سازمان به طرح های عمرانی مجموعه وزارت راه و شهرسازی از جمله اختصاص زمین برای طرح اقدام ملی، بازآفرینی شهری و ساخت مسکن توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی دانست.

وی با یادآوری این‌که 173 هکتار زمین برای اختصاص به 22080 نفر از اقشار ویژه در کشور واگذار شده است، اظهار کرد: زمین هایی برای طرح مسکن اجتماعی اختصاص داده شده بود که با توجه به نهضت خانه سازی و اجرایی شدن طرح اقدام ملی ازاین پس واگذاری هایی که تا کنون درقالب طرح مسکن اجتماعی صورت می گرفت را در حوزه طرح اقدام ملی انجام خواهیم داد. ع

39 هکتار زمین برای طرح مسکن محرومان کشور واگذار شده است

وی افزود: از آبان سال گذشته 39 هکتار زمین برای طرح مسکن محرومان کشور واگذار شده است. ضمن این که در حوزه بازآفرینی شهری نیز 10 میلیون و 830 هزار متر مربع زمین در اختیار شرکت بازآفرینی شهری قرار داده ایم.

معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین از واگذاری یک میلیون و 190 هزار و 360 واحد مسکن مهر از ابتدا تا به حال خبر داد و گفت: از این تعداد یک میلیون و 15 هزار و 690 واحد به اتمام رسیده که در 8 ماه اخیر نیز 54 هزار و 385 واحد به متقاضیان تحویل داده ایم و امیدواریم تا پایان سال 98 این تعداد مساکن مهر هم تکمیل و به متقاضیان تحویل شود.

وی با اشاره به نقش سازمان متبوعش در بازسازی واحدهای آسیب دیده زلزله کرمانشاه نیز گفت: در مرحله اول 12 میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی واحدهای دو پروژه شهید شیرودی سرپل ذهاب و شرف آباد اسلام آباد غرب و پس از آن 4 میلیارد تومان در نظر گرفتیم همچنین حدود 15 میلیارد تومان از محل اسناد خزانه دولت برای بازسازی این پروژه ها تخصیص یافت.