سرانه بیابان زایی در سیستان و بلوچستان 1.8 هکتار است


سرانه بیابان زایی در سیستان و بلوچستان 1.8 هکتار است

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان بیان کرد: سرانه بیابان زایی در کشور نیم هکتار اما در این استان 1.8 هکتار است.

به گزارش ایسنا- مسعود ریگی در جمع خبرنگاران بیان کرد: ۱۰.۵ میلیون هکتار از گستره سیستان و بلوچستان را مراتع و یک میلیون و ۲۶۰ هزار هکتار را نیز جنگل و بیشه در بر گرفته است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت: چهار میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار معادل ۲۵ درصد از گستره (مساحت) این استان بیابانی است .

وی عامل انسانی را از جمله مهترین عوامل در ایجاد بیابان زایی دانست و تصریح کرد: نوع مدیریت حاکم بر سرزمین، برداشتهای بی رویه از منابع آبی، نوع الگوی کشت، شخم زنی، تراز منفی آب و موارد متعدد دیگر از جمله عوامل مهم در ایجاد بیابان زایی است .

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان به کانون‌های بحرانی بیابان زایی در این استان اشاره کرد و افزود: ۲۸ کانون بحرانی در این استان وجود دارد که ۲ مورد در سیستان و ۲۶ مورد آن در بلوچستان است .

ریگی به کارهای انجام شده در یک سال گذشته در زمینه بیابان زدایی سیستان و بلوچستان اشاره کرد و اظهار داشت: ۵۰۳ هکتار مالچپاشی، سه هزار و ۴۰۰ هکتار مراقبت و آبیاری، توزیع ۱۰۶ هزار اصله نهال در میان مردم، استفاده از فرصت سیلاب و پخش آب در ۱۸ هزار هکتار از اراضی سیستان و اجرا ۱۳ هزار متر مکعب عملیات خاکی از جمله اقدامات انجام شده در این مدت در استان بوده است .

وی در باره میزان اعتبار دریافتی سیستان و بلوچستان در حوزه بیابان زدایی گفت: ۶۶۰ میلیارد تومان اعتبار در این زمینه به ۹ استان درگیر تعلق گرفته که ۲۵ درصد این منابع به سیستان و بلوچستان اختصاص یافته است .

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: این استان به لحاظ دریافت سهمیه اعتباری رتبه اول در بین ۹ استان را دارد که باید به نحو احسن از این اعتبار استفاده کرد .

وی به برنامه‌های سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در بخش اول اعتباری اشاره کرد و افزود: مالچپاشی در سطح ۲ هزار و ۸۰۰ تا سه هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی بیابانی سیستان و بلوچستان با توجه به اولویت بحران مناطق، نوع تخصیص اعتبار و قیمت قیر انجام خواهد شد .

ریگی افزود: همچنین نهال کاری هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی بیابانی در کنار مالچپاشی از جمله برنامه‌ها مهم این سازمان است.

عالیت قریب به 4500 همیار افتخاری طبیعت در سیستان وبلوچستان

رئیس اداره آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان از فعالیت 4هزار و 480نفر در سطح استان به عنوان همیار افتخاری طبیعت خبر داد .

فعالیت قریب به 4500 همیار افتخاری طبیعت در سیستان وبلوچستان

رئیس اداره آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز گفت: با تلاشهای انجام شده و دوره های آموزشی و ترویجی برگزار شده، 4هزار و 480 نفر به عنوان همیار افتخاری طبیعت در سیستان و بلوچستان توسط منابع طبیعی و آبخیزداری استان آموزش و سازماندهی شده اند .

حمید رضا شهرکی ادامه داد: این رقم، شامل همیاران مروج، همیار محافظ و همیار دانش آموز می باشد کهیه صورت افتخاری و پس از آموزش، جذب و به کار گرفته شده اند .

وی با اشاره به این مطلب که بیشتر این افراد دارای کارهمیار طبیعت می باشند، اظهار کرد:در حال حاضر کار آموزش 3هزار نفر دیگر در اولویت فعالیت این واحد در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قرار گرفته است .

وی خاطر نشان کرد: همیاران محافظ از اعضای شوراهای اسلامی روستایی، روحانیون، دهیاران و ریش سفید انتخاب شده اند .

شهرکی ادامه داد: تعداد دوهزار دانش آموز دختر و پسر در مقاطع مختلف تحصیلی با هماهنگی تشکل غیر دولتی بهار آفرین شرق در تحت آموز قرار داشته و به زودی با همکاری این تشکل، برای همیاران دانش آموز کارت شناسایی همیار دانش آموز صادر می شود .

وی ادامه داد: سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور به عنوان متولی اصلی حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری صحیح و اصولی از منابع‌طبیعی تجدیدشونده، اگر چه تاکنون طرح‌های بیشماری را به مرحله اجرا گذاشته اما به علت پراکندگی و وسعت زیاد عرصه‌های مرتعی، جنگلی و بیابانی، به تنهایی قادر به انجام حفاظت کامل این عرصه ها نبوده و این امر بدون مشارکت مردم و جوامع محلی امری محال و غیر ممکن می باشد .

وی گفت: در راستای مشارکت گیری از مردم در حفظ، احیاء و توسعه منابع‌طبیعی و ترویج و تبدیل فرهنگ منابع طبیعی به معارف عمومی، افراد علاقمند و دوستداران منابع‌طبیعی به طور داوطلبانه و به قصد خدمت به منابع‌طبیعی کشور، در طرح همیاران طبیعت سازماندهی می‌شوند تا به وسیله دستورالعمل‌ها و آموزش‌های لازم، سطح دانش و بینش آنان افزایش یافته و به عنوان همیار دانش‌آموز، همیار مروج و همیار محافظ طبیعت به طور افتخاری با منابع طبیعی و آبخیزداری همکاری کنند .

این مسئول بیان کرد: ارتقاء سطح دانش و بینش در زمینه منابع‌طبیعی، تلاش در توسعه فرهنگ منابع‌طبیعی، شرکت در کلاس‌های آموزشی- ترویجی در راستای اهداف سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری، حفظ و صیانت از عرصه‌های منابع‌طبیعی، شناسایی و معرفی افراد علاقمند به همکاری با منابع‌طبیعی، سازماندهی افراد داوطلب در حوادث غیر مترقبه مانند آتش‌سوزی و اطلاع‌رسانی هر گونه تخریب منابع‌طبیعی به مسئولان مرتبط از مهمترین وظایف همیاران طبیعت می باشد .

وی با تاکید بر این مطلب که با توجه به استقبال اقشار مختلف مردم، روند برگزاری دوره ها و جذب افراد علاقمند به عنوان همیار طبیعت در استان در راستای رسیدن به اهداف سازمان، همچنان تداوم خواهد یافت، اضافه کرد: در راستای حمایت از همیاران افتخاری طبیعت، بیمه آنان در زمینه های مختلفی از جمله، فوت و حوادث، بیمه نامه بدنه خودرو و شخص ثالث، بیمه نامه آتش سوزی و غیره در دستور کار قرار گرفته است که پس از دریافت دستورالعمل، در سطح استان اجرایی خواهد شد .

رئیس اداره آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ابراز امیدواری کرد: در آینده ای نزدیک و فرهنگ سازی مناسب، همه مردمان کشور ایران به عنوان حافظ عرصه های منابع طبیعی شناخته شوند و عرصه های منابع طبیعی از هر گونه آسیب به دور باشد.


انتهای پیام

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سیستان و بلوچستان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود آهنگ خاص و بی نظیر اجتماعی سارینا از شاهین نجفی