دیدار رئیس جمهور کشورمان با رئیس جمهور چین


دیدار رئیس جمهور کشورمان با رئیس جمهور چین

رئیس جمهور کشورمان در حاشیه اجلاس سران سازمان شانگهای در قرقیزستان با رئیس جمهور چین دیدار و گفتگو کرد

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از بیشکک؛ حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در حاشیه برگزاری اجلاس سران سازمان همکاری های شانگهای در قرقیزستان با "شی جین پینگ" رئیس جمهور چین دیدار و گفتگو کرد.

دیدار مقام سازمان ملل با ظریف در بیشکک
خانم رزماری دیکارلو معاون سیاسی دبیرکل سازمان ملل متحد صبح امروز در بیشکک با محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و در خصوص مهمترین تحولات منطقه ای و بین المللی گفتگو و تبادل نظر کرد.
دیدار رئیس جمهور کشورمان با رئیس جمهور چین

با حضور رئیس جمهور کشورمان؛

نوزدهمین اجلاس سران سازمان همکاریهای شانگهای

نوزدهمین نشست سران سازمان همکاری شانگهای با حضور رئیس جمهور کشورمان و سران یازده کشور آسیایی در بیشکک پایتخت قرقیزستان برگزار می شود.
در نشست سران کشورهای سازمان همکاری های شانگهای علاوه بر ایران، روسای جمهور روسیه، چین، قزاقستان، تاجیکستان، ازبکستان، هند و پاکستان حضور دارند. بیش از ۵۲۸ خبرنگار از کشورهای مختلف برای پوشش این نشست حضور یافته اند.
سازمان همکاری شانگهای در سال 2001 با عضویت شش عضو چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان پایه‌گذاری شد. این سازمان نهاد بین دولتی است که برای همکاری‌های چندجانبه سیاسی، اقتصادی و امنیتی بنیان گذاشته شد.
چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، پاکستان و هند اعضای اصلی و ایران، مغولستان، افغانستان و بلاروس اعضای ناظر این سازمان هستند.
سازمان همکاریهای شانگهای سازمانی برای مقابله با ناتو است و علت اصلی شکل گیری آن مقابله با مداخله احتمالی آمریکا در کشورهای بزرگی چون چین و روسیه یا ایجاد درگیری نظامی در منطقه است.
کشورهای عضو و ناظر سازمان همکاری های شانگهای نه تنها بزرگ‌ ترین توان اقتصادی، نظامی، هسته‌ای و فضایی جهان را دارا هستند، بلکه بیشترین تولیدکننده و مصرف کننده انرژی در جهان نیز به شمار می آیند. کشورهایی که با بیش از 25.1 میلیون کیلومتر مربع یا یک چهارم سطح خشکی‌های زمین ‏، حدود یک چهارم جمعیت کره زمین را به خود اختصاص داده اند و بزرگترین تولید کنندگان و مصرف کنندگان انرژی هستند.
اعضای این سازمان هم اکنون یک سوم از رشد تولید ناخالص داخلی جهان و 80 درصد از منطقه قلمرو اوراسیا را شامل می شوند و این نهاد بزرگترین سازمان منطقه ای از لحاظ میزان همکاری های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و نظامی است.


فعالیت‌های سازمان همکاری های شانگهای:
مبارزه با تروریسم و افراط گرایی در کنار جدایی طلبی‎‎‏، مهمترین شعار و همکاری‌های امنیتی در کشورهای آسیای مرکزی محور اصلی فعالیتهای اعضای این سازمان است .
اعضای این سازمان در سالهای فعالیتشان پیمان‌های امنیتی و نظامی بسیاری را با یکدیگر امضا کردند که به موجب آن در مقابله با تنش‌های نظامی هر یک از اعضا با هم همکاری می کنند.


همکاری های اقتصادی :
امضای توافق نامه ای بین اعضای این سازمان برای توسعه همکاری‌های اقتصادی با هدف ایجاد منطقه آزاد تجاری ، اجرای طرح های مشترک در حوزه انرژی ، اکتشاف و استخراج حوزه های هیدروکربنی جدید و استفاده مشترک از منابع آبی و تشکیل شورای مشترک بانکی بین کشورهای عضو سازمان از مهمترین اقدامات اعضای سازمان شانگهای درحوزه همکاری های اقتصادی بوده است .


همکاری های فرهنگی:
همکاریهای فرهنگی بخشی از چارچوب فعالیت سازمان همکاری های شانگهای است. وزیران فرهنگ کشورهای عضو سازمان برای نخستین بار در 12 آوریل 2002 سند همکاری مشترک فرهنگی را در نشست پکن امضا کردند.
برای سرعت بخشیدن به همکاریهای مشترک فرهنگی، اعضای سازمان در سال 2005 جشنواره و نمایشگاه مشترکی در شهر آستانه پایتخت قزاقستان برگزار کردند.

ایران عضو ناظر شانگهای:
جمهوری اسلامی ایران از سال ۲۰۰۵ به عنوان کشور ناظر در نشست‌های این سازمان شرکت می‌کند.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه بین‌الملل

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود آهنگ خاص و بی نظیر اجتماعی سارینا از شاهین نجفی