دلایل بچه دار شدن، سوالاتی که باید از خود بپرسید


دلایل بچه دار شدن، سوالاتی که باید از خود بپرسید

تصمیم به بچه دار شدن یک تصمیم دو نفره است. به همان اندازه که شما برای داشتن بچه راغب هستید باید همسر شما نیز راغب باشد و آمادگی لازم را داشته باشد.

در این مطلب قصد داریم با بیان پرسش و پاسخ هایی به زوج های جوان کمک کنیم تا زمان درست بچه دار شدن را درک کنند و بتوانند درباره بهترین زمان پدر و مادر شدن تصمیم بهتری بگیرند.
از نظر علمی، نمی توان تعیین کرد چه زمانی برای بچه دار شدن زوج ها مناسب است و این تصمیم یک تصمیم شخصی است. اما می دانیم که برای پدر و مادر شدن، داشتن آمادگی از بسیاری از جهات لازم است. به همین دلیل در این مطلب می خواهیم با بیان پرسش و پاسخ هایی در گرفتن این تصمیم به زوج ها کمک کنیم.

سوال اول : چرا می خواهید بچه دار شوید؟
اولین قدم برای این که بفهمید آیا واقعا آماده پذیرش بچه در زندگی خود هستید، پاسخ به این سوال است که آیا بچه می خواهید و چرا؟ به نظر سوال ساده ای نیست، اما باید از خود بپرسید آیا آماده پذیرش مسئولیت 24 ساعته و 7 روز هفته مادر یا پدر بودن، هستید یا خیر.
گرچه داشتن بچه در زندگی ممکن است هیجان انگیز باشد، اما لازم است بدانید بچه دار شدن مسئولیت بزرگی است که نباید به راحتی از کنار آن عبور کرد.
از خود و شریک زندگی خود بپرسید که آیا واقعا بچه می خواهید؟ از یکدیگر سوال کنید آیا این تصمیم احتمالا به دلیل فشار خانواده های شما نیست؟ واقعا بچه دار شدن یک خواسته از سوی هردوی شماست، یا فقط چون همه بچه دار می شوند، شما هم می خواهید بچه دار شوید؟ اگر دوستی به شما بگوید باردار است و منتظر است به زودی مادر شود، واقعا برای او از صمیم قلب خوشحال می شوید یا احساس غم و اندوه می کنید از مسئولیتی که قرار است به گردن بگیرد؟

سوال دوم : آیا می خواهید زندگی و زمان خود را بدون خودخواهی صرف یک بچه کنید؟
به محض اینکه خانمی باردار می شود، تمام جنبه های زندگی اش دستخوش تغییر می شود. خانم هایی که عادت به کشیدن سیگار دارند،‌ باید برای سلامتی جنین و خود، آن را کنار بگذارند. به محض این که پدر و مادر می شوید، باید شب ها و روزهای خود را وقف بچه کنید و همراه همیشگی شما در گشت و گذارها احتمالا به جای توپ والیبال و تنیس، شیشه شیر کودک و پوشک می شود. البته، نگران نباشید. قرار نیست با آمدن بچه لذت های زندگی از شما گرفته شود. این تغییرات فقط به این معنی است که شما دیگر تنها مسئول خودتان نیستید و باید بیشتر از خود، به فرزندتان توجه کنید. بروز این تغییرات یعنی با آمدن یک فرد جدید به زندگی شما، تصمیمات شما دیگر از روی خودخواهی نیست و شاید نتوانید مثل گذشته آزادانه به سفر، مهمانی یا تفریح بپردازید یا همچنان به عادات ناپسند خود مثل سیگار کشیدن از روی خودخواهی ادامه دهید.

سوال سوم : از نظر اقتصادی تا چه اندازه ثبات دارید؟‌
یکی دیگر از مهم ترین عواملی که در گرفتن این تصمیم تاثیر گذار است، ثبات اقتصادی است. به عنوان والدین کودک باید نسبتا در زمینه اقتصادی در خانواده خود به ثبات رسیده باشید. شغل شما دائمی است یا موقتی؟ آیا هزینه های بچه دار شدن را برآورد کرده اید؟ تا چه اندازه در فراهم کردن امکانات برای فرزند خود توانا هستید؟ مسئولیت تامین نیاز های فرزند تا زمانی که به سن مشخصی برسد، به عهده والدین است. از اهمیت این نکته نباید غافل شد.

سوال چهارم : از نظر روانی، احساسات شما تا چه اندازه پایدار است؟
پیش از این که تصمیم به آوردن بچه به زندگی خود بگیرید، به این سوال پاسخ دهید که آیا احساسات و عواطف شما پایدار است؟ آیا می توانید به خوبی در مواقع بحرانی با آرامش اوضاع را کنترل کنید؟ آیا شما و همسرتان می توانید احساسات خود را مدیریت کنید؟
پاسخ به این سوالات به شما کمک م یکند آمادگی روانی خود را برای بچه دار شدن ارزیابی کنید. پذیرش یک عشق بزرگ به نام عشق به فرزند در قلب والدین، ترس از اشتباه، خستگی از مسولیت ها و حتی شاید احساس پشیمانی، احساساتی است که با اضافه شدن یک عضو جدید به زندگی دچار آن ها می شوید و باید قادر باشید به خوبی آن ها را کنترل کنید.

سوال پنجم : همسر شما هم بچه می خواهد؟
تصمیم به بچه دار شدن یک تصمیم دو نفره است. به همان اندازه که شما برای داشتن بچه راغب هستید باید همسر شما نیز راغب باشد و آمادگی لازم را داشته باشد. فراموش نکنید که پدر و مادر با م در انتقال DNA به فرزند شریک هستند و هر دو باید در باره این تصمیم اتفاق نظر داشته باشند.

سوال ششم : آیا از تعلق خاطر روحی و اجتماعی برخوردار هستید؟
مفهوم تعلق خاطر روحی و اجتماعی به این معنی است که شما و همسرتان از حمایت عاطفی گروهی خاص، مثل خانواده برخوردار باشید. یک خانواده، در نقش حامی، کمک دهنده و امدادگر در تصمیم به بچه دار شدن به زوج ها کمک می کند.
می توانید به این ترتیب روی کمک پدر و مادر، خواهر و برادر در صورت نیاز، حساب کنید و انتظار پتیبانی عاطفی از آن ها داشته باشید.
به لطف تکنولوژی و شبکه های اجتماعی نیز البته، شما به عنوان والدین به خانواده ای بزرگ تر تعلق دارید که می توانید در صورت نیاز به مشاوره، کمک، راهنمایی و بروز مشکل از آن ها کمک بگیرید.
با بررسی و ارزیابی سوالات بالا به خود و همسرتان این امکان را می دهید که با دیدی وسیع تر به تصمیم برای آوردن بچه به زندگی مشترک تان نگاه کنید. البته می توانید در صورت وجود هرگونه مشکل در هر یک از زمینه های ذکر شده به مشاور روانشناس و متخصصان رجوع کنید.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سلامت مادر و نوزاد

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


همسر علی ضیا را می شناسید ؟! / حدس بزنید کیست ! + بیوگرافی و عکس عاشقانه!