ایده‌های نظام ما امروز در دانشگاه‌های جهان تدریس می‌شود


نشست تخصصی دانشجو و دانشگاه در آینده انقلاب اسلامی از دیدگاه امام خمینی (ره) از سوی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی در ارومیه برگزار شد.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین سجاد بیگی، در نشست تخصصی دانشجو و دانشگاه در آینده انقلاب اسلامی از دیدگاه امام خمینی (ره)، اظهار کرد: امروز منظومه فکری امام راحل به یک کتاب تبدیل شده و باید در دانشگاه‌ها به عنوان یک ایده سیاسی و تفکر نویی که امام خمینی (ره) از نوجوانی به دنبال آن بود، تدریس شود.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور آذربایجان غربی با بیان اینکه امام خمینی «ره» طرفدار عقلانیت اسلامی بود، گفت: ایشان صرفاً جریان سنتی را نمی‌پذیرفت و معتقد بود که زنان نیز باید در صحنه حضور داشته باشند و در واقع یک سیاست مدرن را در بحث ولایت فقیه مطرح کرد.

وی افزود: امام خمینی (ره)، از روز نخست به فکر تشکیل یک حکومت اسلامی بود و اکنون این ایده باید در دانشگاه‌ها تدریس شود، کشور ما از قرن‌های قبل نیز اسلامی بوده و یک تناقض بین اسلام و تجددخواه ها وجود داشته و هنر، دین و سیاست همواره مدنظر بوده و در قرن نوزدهم به صورت ایدئولوژی با این موارد رفتار شد.

حجت الاسلام و المسلمین بیگی با بیان اینکه امام راحل در اوج جنگ و بده بستان های تجددطلب، نواندیش و نوگرا ظهور کرد، خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره)، در زمانی آمد که جنگ جدی بین اسلام و تجددخواه ها وجود داشته و ایشان صحنه را برای دانشجویان آن دوران تعریف کرد.

وی با تاکید بر اینکه فلسفه و عرفان را نمی‌توان از یکدیگر تفکیک کرد، یادآور شد: کسانی که به دنبال عرفان هستند، قطعاً نمی‌توانند فلسفه را بپذیرند و امام خمینی (ره) از تمام این موارد عبور کرد، امام طرفدار عقلانیت اسلامی بود و صرفاً جریان سنتی را نمی‌پذیرفت و معتقد بود که زنان نیز باید در صحنه حضور داشته باشند و درواقع یک سیاست مدرن را در بحث ولایت فقیه مطرح کرد.

مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه پیام نور آذربایجان غربی ادامه داد: ایده‌های نظام ما امروز در دانشگاه‌های جهان تدریس می‌شود، چرا که امام راحل یک ایده پرداز جهانی بودند، بطوری که ایشان مخالف تروریست بود و از جمله مؤلفه‌های امام اصل جامعیت اسلام است که دو نوع اسلام را در جهان تعریف کردیم که یکی تحجرگرا و دیگری اسلام التفاطی بود.

وی خاطرنشان کرد: دومین مؤلفه اندیشه امام راحل، توحید اجتماعی بوده، یعنی اجتماعی که بدون توحید باشد، تبدیل به جنگ، خون ریزی، ناامنی و غارت خواهد شد و در واقع توحید اجتماعی، امنیت روانی جامعه را تأمین می‌کند و به مجریان کشور مربوط است و دولت باید مولد توحید اجتماعی باشد.

حجت الاسلام والمسلمین بیگی بیان کرد: تقدم فرهنگ بر مباحثات اجتماعی از دیگر مؤلفه‌های امام راحل بود و فرهنگ ناب اسلامی باید بر مسائل اجتماعی غلبه کند که رعایت اخلاق انتخاباتی، داد و ستد، سخنوری و اشتغال از جمله این موارد به شمار می‌رود.

وی با اشاره به اینکه یکی از آرمان‌های امام خمینی (ره) این بود که دانشجوی ایرانی باید ایده پرداز باشد، گفت: آرمان خواهی در دوران دانشجویی بسیار ایده آل بوده و تفکرگرایی در بین دانشجویان در اوج خود بوده و هست و دانشجو نباید رفتار و نگاه احساسی و سطحی به مسائل داشته باشد و اندیشیدن به معنای واقعی باید در وجود دانشجو متبلور شود و همچنین همگرایی در بین دانشجویان از دیگر مواردی است که امام راحل همواره بر آن تاکید می‌کردند.

ادامه این مراسم بصورت پرسش و پاسخ بین دانشجویان ادامه یافت.


انتهای پیام

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه آذربایجان غربی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


اسم سحر قریشی در روزنامه صداوسیما سانسور شد