سالانه 850 هزار تن گوشت قزمز در کشور تولید می شود


سالانه 850 هزار تن گوشت قزمز در کشور تولید می شود

قزوین- معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: سالانه 850 هزار تن گوشن قرمز در کشور تولید می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی رضایی ظهر دوشنبه در جریان بازدید از مجتمع گوشت زیاران که با حضور فاطمه خمسه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین انجام شد اظهار کرد: در کشور حدود ۸۵۰ هزار تن از منابع مختلف گوشت تامین می شود که ۵۵ درصد گوشت گوساله و گاو و ۴۵ درصد سایر دامها شامل گوسفند و بز است.

وی گفت: البته نیاز کشور بیش از ۹۵۰ هزار تن است که کمبود این میزان هر ساله از طریق واردات انجام می شود.

رضایی تصریح کرد: یکی از راههای ورود گوشت قرمز این است که؛ گوساله پایه پروار نژادهای مطرح دنیا وارد کشور شوند و در داخل پروار شوند.

وی اضافه کرد: یکی از حسن های آن اینطور است که؛ بصورت گوشت گرم به مصرف کننده می رسد زیرا در حال حاضر گوشت قرمز بصورت منجمد از برزیل وارد می شود.

رضایی یاد آور شد: همچنین آلایشی که تولید می شود مانند؛ دل، جگر و کله پاچه و امثال آن در داخل کشتارگاه باقی می ماند و ارزش افزود بهتر و بالاتری خواهد داشت.

معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: علیرغم اینکه کشور پتانسیل بسیار خوبی در زمینه گوشت دارد اما فعلاً ناچار هستیم تا رسیدن به مرز خودکفایی از دام های خارج از کشور نیازهای گوشتی را تامین کنیم.

رضایی افزود: یکی از نژادهای مهم دنیا؛ نژاد شاروله است که تقریباً بالای ۱۶۰۰ گرم در روز افزایش روازنه دارد و وزن کشتاری آن بالای یک تن یا ۱۰۰۰ کیلوگرم است.

وی اظهار اشت: ضریب تبدیلی غذایی این نژاد نسبت به نژادهای مطرح هولشتاین کمتر است یعنی راندمان غذایی بالاتری دارد و همچنین کیفیت گوشت و تردی بالاتری دارد و درصد استخوان آن نسبت به وزن لاشه پایین تر است.

رضایی اضافه کرد: درصد لاشه به وزن زنده در اکثر گاوهایی که کشتار می شوند چیزی حدود ۵۰ درصد است البته اگر دام پروار باشد به ۵۲ درصد و حتی ۵۷ درصد نیز می رسد که چیزی حدود ۱۰ درصد سرک دارد که فوق العاده این نژاد را اقتصادی کرده است.

وی تاکید کرد: با توسعه پرورش این نژادها در داخل کشور به صورت گله های مولد که گوساله در کشور تولید شود می تواند گوشت قرمز مورد نیاز کشور را تامین کرد.

معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی در ادامه به فعالیت مجتمع کشتارگاهی زیاران اشاره کرد و گفت: این مجتمع یکی از مجتمع عای بزرگ کشت و صنعت در کشور محسوب می شود که کل زنجیره در این مجتمع فراهم است و از لحاظ منطقه جغرافیایی و عبور و مرور دام و بازار مصرف تهران پتانسیل خوبی دارد که باید استفاده کرد.

رضایی اظهار داشت: این مجتمع با ورود این نژادها از کشور فرانسه و دامهای مازاد دامداران داخل کشور می تواند بازار تهران را تامین کند.

وی یادآور شد: این طرح بصورت پایلوت آزمایشی اجرا شده و بعنوان یکی از طرح های مرکز اصلاح و نژاد وزارت جهاد کشاورزی است که توسعه نژادهای گوشتی از جمله شارواله است و اعتبارات توسعه ای خاص خود را دارد.


به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی رضایی ظهر دوشنبه در جریان بازدید از مجتمع گوشت زیاران که با حضور فاطمه خمسه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین انجام شد اظهار کرد: در کشور حدود ۸۵۰ هزار تن از منابع مختلف گوشت تامین می شود که ۵۵ درصد گوشت گوساله و گاو و ۴۵ درصد سایر دامها شامل گوسفند و بز است.

وی گفت: البته نیاز کشور بیش از ۹۵۰ هزار تن است که کمبود این میزان هر ساله از طریق واردات انجام می شود.

رضایی تصریح کرد: یکی از راههای ورود گوشت قرمز این است که؛ گوساله پایه پروار نژادهای مطرح دنیا وارد کشور شوند و در داخل پروار شوند.

وی اضافه کرد: یکی از حسن های آن اینطور است که؛ بصورت گوشت گرم به مصرف کننده می رسد زیرا در حال حاضر گوشت قرمز بصورت منجمد از برزیل وارد می شود.

رضایی یاد آور شد: همچنین آلایشی که تولید می شود مانند؛ دل، جگر و کله پاچه و امثال آن در داخل کشتارگاه باقی می ماند و ارزش افزود بهتر و بالاتری خواهد داشت.

معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: علیرغم اینکه کشور پتانسیل بسیار خوبی در زمینه گوشت دارد اما فعلاً ناچار هستیم تا رسیدن به مرز خودکفایی از دام های خارج از کشور نیازهای گوشتی را تامین کنیم.

رضایی افزود: یکی از نژادهای مهم دنیا؛ نژاد شاروله است که تقریباً بالای ۱۶۰۰ گرم در روز افزایش روازنه دارد و وزن کشتاری آن بالای یک تن یا ۱۰۰۰ کیلوگرم است.

وی اظهار اشت: ضریب تبدیلی غذایی این نژاد نسبت به نژادهای مطرح هولشتاین کمتر است یعنی راندمان غذایی بالاتری دارد و همچنین کیفیت گوشت و تردی بالاتری دارد و درصد استخوان آن نسبت به وزن لاشه پایین تر است.

رضایی اضافه کرد: درصد لاشه به وزن زنده در اکثر گاوهایی که کشتار می شوند چیزی حدود ۵۰ درصد است البته اگر دام پروار باشد به ۵۲ درصد و حتی ۵۷ درصد نیز می رسد که چیزی حدود ۱۰ درصد سرک دارد که فوق العاده این نژاد را اقتصادی کرده است.

وی تاکید کرد: با توسعه پرورش این نژادها در داخل کشور به صورت گله های مولد که گوساله در کشور تولید شود می تواند گوشت قرمز مورد نیاز کشور را تامین کرد.

معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی در ادامه به فعالیت مجتمع کشتارگاهی زیاران اشاره کرد و گفت: این مجتمع یکی از مجتمع عای بزرگ کشت و صنعت در کشور محسوب می شود که کل زنجیره در این مجتمع فراهم است و از لحاظ منطقه جغرافیایی و عبور و مرور دام و بازار مصرف تهران پتانسیل خوبی دارد که باید استفاده کرد.

رضایی اظهار داشت: این مجتمع با ورود این نژادها از کشور فرانسه و دامهای مازاد دامداران داخل کشور می تواند بازار تهران را تامین کند.

وی یادآور شد: این طرح بصورت پایلوت آزمایشی اجرا شده و بعنوان یکی از طرح های مرکز اصلاح و نژاد وزارت جهاد کشاورزی است که توسعه نژادهای گوشتی از جمله شارواله است و اعتبارات توسعه ای خاص خود را دارد.

کد خبر 4636950

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه قزوین

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


روزای بچگی