از تفکیک اصفهان تا احیای واحد پول هخامنشی!


از تفکیک اصفهان تا احیای واحد پول هخامنشی!

روزنامه زاینده رود در ستون یاداشت امروز خود مطلبی را با عنوان ' از تفکیک اصفهان تا احیای واحد پول هخامنشی!' منتشر کرد.

در این مطلب آمده است: ' عابدی' نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفته' اگر کاشان اصرار به تفکیک از استان اصفهان دارد، می تواند به قم بپیوندد'. عابدی در عین حال این موضوع را نیز متذکر شده که مسئولان چند شهرستان شمالی استان با تشکیل استان اصفهان شمالی مخالف هستند.
روز گذشته دو اظهارنظر از دو استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان موردتوجه رسانه های محلی و سراسری قرار گرفت. یکی مربوط به اظهارنظر 'کمیل طیبی' که با اشاره به هزینه های اداری و اجرایی طرح تفکیک استان اصفهان، گفت: به واسطه فناوری و گرایش به تشکیل دولت الکترونیک، امروز بسیاری از فواصل جغرافیایی در حال کاهش است و تفکیک استان بزرگی همچون استان اصفهان توجیه اقتصادی ندارد. این استاد دانشگاه همچنین گفته که معمولا طرح های تفکیک استان ها در تمام دنیا باید براساس یکسری ضوابط اقتصادی باشد. مثال باید دید ایجاد یک استان جدید چقدر مزیت نسبی دارد و چه منافع اقتصادی حاصل می شود؟ و آیا می توان به اقتصاد همان منطقه از جهت ایجاد اشتغال و یا تقویت تولید کمک کرد و با استان های همجوار صادرات و واردات داشت.
این تحلیلگر اقتصادی با تاکید بر اینکه جداسازی و تفکیک استان اصفهان می تواند بار هزینه ای بالایی برای دولت به همراه داشته باشد، تاکید کرد: به واسطه فناوری و گرایش به تشکیل دولت الکترونیک، امروز بسیاری از فواصل جغرافیایی در حال کاهش است و تفکیک استان بزرگی همچون استان اصفهان توجیه اقتصادی ندارد، چرا که شهرهایی از استان نسبت به اصفهان با فاصله زیادی از جنبه رتبه اقتصادی و تاثیرگذاری قرار دارند. هزینه های اداری و اجرایی طرح تفکیک استان اصفهان نیز مدنظر است: تغییر تابلوها، سر برگ ها، تفکیک و تشکیل ادارات جدید و ... بار هزینه ای بالایی به همراه خواهد داشت، بنابراین طرح تفکیک استان اصفهان با توجه به شرایط بودجه ای کشور که باید راهبرد انضباط مالی دنبال شود، سنخیت زیادی ندارد. آنهایی که با کلیات این طرح موافقت کرده اند، شاید یادشان نبوده که استان اصفهان شاهراه اقتصادی و مواصلاتی کشور است و تفکیک این استان منطقی به نظر نمی رسد. نکته ای که استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان نیز به آن اشاره کرده است. اظهارنظر جالب توجه بعدی مربوط به 'عبدالحسین ساسان' بود. استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان که یک پیشنهاد برای گذر از دوران سخت تحریم ها و شرایط اقتصادی سخت کشورمان مطرح کرده است. 'ساسان' در گفت و گو با ایلنا گفته : نباید از دولتی که وارث بی انضباطی دولت های گذشته است انتظار داشت که تمام ارزش از دست رفته پول ملی را برگرداند چون نیازمند اصلاحات ساختاری اساسی است؛ اما دولت می تواند یک واحد پولی درشت به نام «تالانت » که واحد پول دوران هخامنشی بود را ایجاد کند که ارزش گذاری آن براساس مقدار مشخصی از طلا یا سبد ارزی باشد. این واحد پولی مثال معادل 5 مثقال طلا یا 100 دلار باشد که قدرت آن همیشه ثابت خواهد ماند. این پول درشت می تواند به عنوان قلک ملی عمل کند و مردم برای حفظ ارزش دارایی های خود به جای استفاده از دلار به آن پناه ببرند، آن موقع عمده تقاضا از روی دلار نیز برداشته می شود. این استاد دانشگاه می گوید : حتی می توان این پول درشت را در سیستم بانکی با نرخ بهره در حد یک یا دو درصد سرمایه گذاری کرد یا با گذشت زمان می توان آن را به واحدهای کوچک و متوسط تسری داد تا در نهایت وظیفه و کارکرد ذخیره سازی ارزش به پول ملی بازگردد، البته این موضوع نیازمند گفتمان ملی و چکش کاری است . به فرض عملی شدن ایجاد پول تالانت، آیا واقعا می شود با شیوه بانکداری که امروزه در جامعه ما رایج است، به عاقبت سرمایه گذاری دل بست و آیا بانکداری اسلامی با پول هخامنشی جواب می دهد آن هم وقتی داد علما و مراجع از شیوه بانکداری امروزه کشورمان درآمده است!
7141/6026/

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه فرهنگی و هنری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود آهنگ خاص و بی نظیر اجتماعی سارینا از شاهین نجفی