به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر مهرام پیش از ظهر یکشنبه در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان و آغاز طرح بسیج ملی کنترل فشار خون که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، اظهار کرد: طرح بسیج ملی کنترل فشار خون در همه استانها شروع شده و در قزوین نیز این طرح از ۲۸ اردیبهشت تا ۱۵ تیرماه ادامه دارد.
وی بیان کرد: بر اساس گزارشها در سال ۲۰۱۷ حدود ۵۳ درصد جمعیت مبتلا به فشار خون بودند که در این سال بیش از ۱۵ میلیون نفر دچار این بیماری بودند اما حدود ۶۰ درصد مردم از آن خبر ندارند به همین دلیل از فشار خون به عنوان بیماری خاموش یاد میشود.
مهرام بیان کرد: نیمی از بیماران فشار خون دارو مصرف میکنند که ۲۰ درصد بیماری کنترل میشود اما متأسفانه در ۲۵ سال گذشته شیوع فشار خون در کشور سه برابر شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین تصریح کرد: در سال ۹۶ تعداد ۹۷ هزار مرگ در کشور ثبت شد که با افزایش ۳۹ درصدی مواجه شدیم که ناشی از فشار خون بود.
وی گفت: فشار خون و دیابت مادر همه امراض است و میتواند به اتفاقات دیگر منجر شود که بیماریهای قلبی و عروقی، سکته، اختلال بینایی، کلیه، غدد مترشحه از آن جمله است که در نهایت به مرگ هم منجر میشود.
مهرام بیان کرد: آمارها نشان میدهد در جوانان ۲۵ تا ۲۹ ساله حدود ۳۰ درصد بیماری قلبی در کسانی بوده که فشار خون بالا داشتهاند و به نوعی ریشه بیماری فشار خون از کودکی شکل میگیرد و به تدریج در فرد مستعد میشود.
وی بیان کرد: مواد شور و پفک، چیپس، چربیهای زیاد و فست فودها کودکان را آماده ابتلاء به فشار خون میکند.
مهرام اظهار داشت: حدود ۲۵ درصد مردم استان قزوین دچار فشار خون بالا هستند و قرار است در این طرح همه مردم استان تحت بررسی قرار بگیرند تا بفهمیم در چه شرایطی هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین یادآورشد: خیلی از کشورهای دنیا روی این بیماری حساس شدند و آن را کاهش دادند و ما هم به جای اینکه دنبال ساخت بیمارستان جدید باشیم باید به فکر پیشگیری از بیماریها باشیم تا درمان نیازی نباشد.
نمکدان را از سفرهها حدف کنیم
وی گفت: اگر میزان مصرف نمک را کم کنیم فشار خون هم کاهش مییابد و در استان قزوین حدود ۷ درصد مردم مصرف نمک را کنترل کردهاند و ۹۳ درصد بیش از حد نمک میخورند در حالی حداکثر در ۲۴ ساعت باید ۵ گرم نمک مصرف شود و در سنین بالا ۳ گرم باشد گاهی تا چند برابر نمک استفاده میشود.
مهرام اظهارداشت: مصرف نان، پنیر، پیتزا. زیتون مصرف نمک را بالا میبرد و نان تا سه گرم، پنیر دو گرم، یک برش پیتزا ۴ گرم نک دارد و اگر بخواهیم سالم بمانیم باید نمکدان را از سفره خود حذف کنیم. با مصرف کم نمک در رژیم غذایی همه نمک مورد نیاز تأمین میشود.
وی گفت: ورزش کردن، تغذیه سالم، دوری از خوراکیهای پر نمک و چربی زا و کنترل بدن میتواند در کاهش بیماری فشار خون مؤثر باشد.