سرطان در کمین مزارع کردستان


سرطان در کمین مزارع کردستان

استاد گیاه‌پزشکی دانشگاه کردستان گفت: اکنون تعدادی از باغات اطراف شهر سنندج درگیر مبارزه با بیماری‌های قارچی، باکتریایی به نام‌های سفیدک و شانکر قارچی معروف به سرطان هستند.

مصطفی معروف‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به بارش‌های اخیر و تغییرات دمایی در فصل بهار اظهار کرد: بارش و رطوبت زیاد همراه با کاهش دما جمعیت آفات مهاجم به محصولات کشاورزی و باغی را تا حدودی کنترل می‌کند.

وی با بیان اینکه آستانه رشد شامل دمایی می‌شود که حشره قادر به فعالیت در آن است افزود: با کاهش میانگین دما شرایط مناسب برای فعالیت آفات مهاجم به وجود نمی‌آید.

استاد گیاهپزشکی دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه رطوبت زیاد موجب طغیان بیماری‌های قارچی می‌شود، تصریح کرد: اکنون تعدادی از باغات اطراف شهر سنندج درگیر مبارزه با بیماری‌های قارچی، باکتریایی به نام‌های سفیدک و شانکر هستند.

وی با اشاره به طغیان بیماری شانکر در مزارع کردستان عنوان کرد: سرعت تکثیر و انتقال این بیماری باغی بسیار زیاد است و به "سرطان" شهرت دارد.

معروف پور ادامه داد: شیره نباتی که در گیاهان صرف ساخت گل و میوه می‌شود با ابتلا به بیماری شانکر از تنه درخت به بیرون نشست می‌کند.

وی با بیان اینکه راه مبارزه با شانکر پیشرفته قطع بخش‌های آلوده درختان و خارج کردن آن‌ها از باغات است، خاطرنشان کرد: شانکر اجازه تشکیل حتی یک میوه را بر روی درخت نمی‌دهد و در نمونه پیشرفته آن راه مبارزه‌ای وجود ندارد.

استاد گیاهپزشکی دانشگاه کردستان گفت: یکی از موثرترین راه‌های مبارزه با شانکر پیشگیری زمستانه، در قالب طرح پیشگیری پیش بهاره است که درختان را از خطر ابتلا به این بیماری مصون نگه می‌دارد.

وی در پایان یادآور شد: نیاز است کشاورزان راه‌های پیشگیری از سرایت آفت و بیماری به مزرعه خود را از طریق مراجع علمی موجود در جامعه همچون دانشگاه و جهاد کشاورزی یادبگیرند.

انتهای پیام

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه کردستان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


عکس / سلفی نوید محمدزاده و فرشته حسینی