طرز تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی
شربت خاکشیر و تخم شربتی یک نوشیدنی فوق العاده برای رفع عطش و گرمازدگی است. تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی در خانه به سادگی امکان پذیر بوده و شما می توانید از خواص یک شربت گیاهی و سنتی برخوردار شوید.
ستاره | سرویس آشپزی - شربت خاکشیر و تخم شربتی نوعی نوشیدنی خنک و گواراست که در ماه مبارک رمضان طرفدارای زیادی دارد و مصرف آن در هنگام افطار عطش را برطرف میکند. طرز تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی نیاز به مهارت خاصی ندارد و تنها مرحله شستن آنها مقداری زمان میبرد. شیرین کنندههای این شربت میتوانند شکر یا عسل باشند و استفاده از طعم دهندههایی همچون گلاب، زعفران و عرق بیدمشک در آن کاملا اختیاری بوده و بستگی به ذائقه افراد دارد. در ادامه این مطلب با روش تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی آشنا خواهید شد.
طرز تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی
مواد لازم | |
تخم شربتی | 4 قاشق غذاخوری |
خاکشیر | 6 قاشق غذاخوری |
شکر (عسل) | 2 پیمانه (8 قاشق غذاخوری) |
گلاب | 1/2 پیمانه |
لیمو ترش کوچک | 2 عدد |
محلول زعفران (اختیاری) | 1-2 قاشق غذاخوری |
آب برای رقیق کردن شربت | به میزان لازم |
دستور تهیه
اگر دوست دارید شربت خاکشیر و تخم شربتی به صورت دولایه باشد:
نکات مهم برای دولایه شدن شربت خاکشیر و تخم شربتی هنگام شستن تخم شربتی اجازه ندهید زیاد در آب خیس بخورد. خیس خوردن زیاد، باعث سنگین شدن تخم شربتی و ته نشین شدن آن میشود. برای سالم بودن شربت به جای شکر میتوانید از عسل استفاده کنید که در اینصورت نیازی به جوشاندن شربت نیست، زیرا عسل در اثر حرارت خواص خود را از دست میدهد. در صورت تمایل میتوانید ۱/۲ پیمانه عرق بیدمشک به شربت اضافه کرده و بر ارزش غذایی و خواص آن بیفزایید.
خواص شربت خاکشیر و تخم شربتی
شربت خاکشیر و تخم شربتی حاوی انواع ویتامینهای A، C، B۱، B۲، B۳، B۶، اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶، پالمتیک و لینولئیک، آنتی اکسیدان، گلوکز اینولات، گوگرد، فسفر، آهن، پتاسیم، کلسیم، سدیم، منیزیم، پروتئین، صمغ موسیلاژ، منگنز، مس، روی و فیبر است.
خاکشیر و تخم شربتی، آب را جذب کرده و در طول روزه داری آن را در بدن آزاد میکنند، بنابراین برای رفع عطش و گرمای بدن موثر است.
مصرف شربت خاکشیر و تخم شربتی به خصوص در وعدهی سحری از گرمازدگی و تشنگی در طول روزه داری جلوگیری میکند.
شربت خاکشیر و تخم شربتی به جذب کلسیم در بدن کمک زیادی میکند و وجود مادهای به نام بورون در تخم شربتی باعث انتقال کلسیم به استخوانها میشود.
این شربت نقش به سزایی در از بین بردن جوش، کهیر، خارش و التهابات پوستی دارد و با از بین بردن لکهای بدن و به ویژه صورت، سبب باز شدن رنگ چهره میشود.
شربت خاکشیر و تخم شربتی باعث تقویت قلب و عروق شده و التهابات کلیه را رفع میکند.
از دیگر خواص این شربت میتوان به تأثیر چشمگیر آن در صاف شدن صدا، رفع تنگی نفس، خروج خلط از ریه و درمان سرفه اشاره کرد.
شربت خاکشیر و تخم شربتی باعث تقویت حافظه و رشد کودکان شده و در رفع لکنت زبان موثر است.
خاصیت آنتی اکسیدانی این شربت در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است و به درمان فشار خون و یبوست کمک میکند.
شربت خاکشیر و تخم شربتی نشاط آور و آرامش بخش بوده و با تقویت اعصاب، نقش مهمی در از بین بردن استرس و اضطراب دارد.
شربت خاکشیر و تخم شربتی در بارداری
مصرف تخم شربتی در دوران بارداری برای تقویت قلب، صحت مزاج و زیبایی جنین مفید بوده و در دوران شیردهی باعث ازدیاد شیر مادر میشود.
خاکشیر دارای اثر نرم کنندگی دهانه رحم بوده و مصرف آن در اوایل و اواسط بارداری ممکن است باعث سقط جنین و زایمان زودرس شود؛ بنابراین افرادی که دارای سابقه سقط جنین هستند باید در مصرف آن احتیاط کرده و در این مورد با پزشک خود مشورت کنند.
مصرف خاکشیر برای تسهیل زایمان طبیعی از هفته سی و هفتم بارداری به بعد توصیه میشود. در هفته آخر بارداری مصرف روزانه یک لیوان شربت خاکشیر و تخم شربتی بلامانع است و به زایمان طبیعی کمک می کند.
تجربه شما از نوشیدن شربت خاکشیر و تخم شربتی چیست؟ دیدگاهها و تجربیات خود را از طریق بخش "ارسال نظر" با مخاطبان ستاره درمیان بگذارید