رییس جمهوری:القاء وجود پدیده خشکسالی در ایران از نقشه دشمنان بود


رییس جمهوری:القاء وجود پدیده خشکسالی در ایران از نقشه دشمنان بود

اهواز – ایرنا- رییس جمهوری گفت: یکی از نقشه های دشمنان به ویژه رژیم صهیونیستی و آمریکا القای وجود پدیده خشکسالی در ایران و عدم امکان زیست در بسیاری از نقاط آن بود.

به گزارش ایرنا حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی شامگاه شنبه در نشست مدیریت بحران استانداری خوزستان با اشاره به اینکه به آینده کشور امیدوار هستیم اظهار داشت: سالهاست که دشمنان با تبلیغات گسترده از مساله گرد و غبار و خشک شدن تالاب ها به نفع خود سوء استفاده می کنند.
وی ادامه داد: دشمنان تمام تلاش خود را به کار بسته اند تا بذر نا امیدی و یاس را در بین مردم پراکنده کنند اما خداوند در بهار امسال با دست پر قدرت خود ضربه ای اساسی بر این تفکرات دشمنان زد.
حجت الاسلام روحانی اینگونه سخنان از سوی دشمنان را ابزاری برای تحت فشار قرار دادن مردم دانست و گفت: البته بارش های خوب باران در فروردین ماه امسال به معنای رفع مشکلات اقلیمی و شروع دوره ترسالی نیست.
وی ادامه داد: ایران همچون سدی در برابر دشمنان ایستاده است و به الگویی برای تمام کشورهای جهان مبدل گشته که همین امر سبب خشم آنها شده است.
وی ادامه داد: امروز به صورت هوایی از سه استان درگیر سیل دیدن کردیم از استان ایلام به سمت دریاچه و سد کرخه و سپس نقاط مختلف اهواز را به وسیله بالگرد بازدید کردیم زیرا بررسی وضعیت سیل از نزدیک بسیار مهم است.
رییس جمهوری تاکید کرد: حوادث پیش آمده در پلدختر و آق قلا تمام کشور و همچنین دولت را از نظر روحی تحت فشار قرار داد چرا که یکی از نگرانی ها ما قطع ارتباط در پلدختر بود.
وی با تقدیر و تشکر از صیر و مقاومت مردم ادامه داد: اگر چه این سیلاب خسارت های بسیار سنگینی را وارد کرد اما به دلیل حفظ جان مردم بسیار خرسند هستیم.
حجت الاسلام روحانی خاطر نشان کرد: در بخش هایی از پلدختر تمام منازل مردم به صورت کامل از بین رفته که فشار سنگینی بر مردم وارد کرده است و بسیاری از روستاییان هفته ها در چادر زندگی می کنند و تمام دارایی خود را از دست داده اند.
وی با اشاره به اینکه روحیه مقاومت در مردم ایلام نیز مشهود بود اظهار داشت: در استان ایلام نیز برخی منازل تا ارتفاع بیش از 2.5 متر به زیر آب رفته است اما همچنان مردم روحیه خود را حفظ کرده اند.

**سربلندی ملت ایران از این امتحان
رییس جمهوری با بیان اینکه ملت ایران از این امتحان سربلند بیرون خواهند آمد گفت: امیدواریم که دولت بتواند همپای مردم و با تمام ظرفیت ها برای رفع خسارت های وارده اقدام کند.
وی ادامه داد:در این مدت تمام مسئولان وزارتخانه ها، فرمانداران و بخشداران شبانه روزی فعالیت کرده اند و باعث افتخار است که استاندار خوزستان 33 روز برای پیگیری مشکلات سیل زدگان به منزل خود نرفته است.
حجت الاسلام روحانی خاطر نشان کرد: نیروی انتظامی، وزیران نیرو، کشاورزی، بهداشت و درمان، راه و شهرسازی و کشور در این حادثه بار سنگینی را بر دوش کشیدند.
وی ادامه داد: مسئولیت ها زودگذر است اما آنچه باعث افتخار است خدمت به مردم و حل مشکل همنوع می باشد این فرصتی است که خداوند در اختیار ما قرار داده است و این نوع خدمات ارائه شده در تاریخ منطقه و حتی دنیا کم سابقه است.

**وحدت مثال زدنی
رییس جمهوری با اشاره به اینکه این نوع وحدت و ایستادگی در مقابل مشکلات مثال زدنی است اظهار داشت: در این حادثه بزرگ هیچ کدام از خدمات دولت حتی یک روز متوقف نشد، در هیچ کدام از روستاهای گاز کشی شده مشکلاتی نظیر انفجار گاز وجود نداشت.
وی ادامه داد: بلایای طبیعی همچون سیل هیچگاه روند خدمات رسانی دولت به مردم را متوقف نکرده است، یکی از اقدامات شاخص وزارت بهداشت و درمان در این مدت عدم سرایت بیماری های مسری و عفونی بین مردم و به ویژه ساکنان اردوگاه ها است.
حجت الاسلام روحانی در بخش دیگرd از سخنان خود تصریح کرد: سازمان جمعیت هلال احمر نیز در این مدت تلاش های ارزنده ای در خدمات رسانی داشته است و خانواده های سیل زده از روند امدادرسانی رضایت داشتند، نیروهای مسلح، بسیج و نیروهای امدادی نیز فعالیت های شایسته ای ارائه دادند.
وی با اشاره به اینکه یکی از اخبار نگران کننده در مورد خوزستان احتمال محاصره شدن اهواز بود افزود: خوزستان با تمام قداستش دوران سختی همچون حصر خرمشهر را پشت سر گذاشته است و تمام این سختی ها بر دوش مردم این استان بود.
رییس جمهوری گفت: در سوم خرداد سال ۶۱ خبر آزادسازی خرمشهر برای ما بسیار خوشحال کننده بود، نیروهای ارتش، سپاه و بسیج در کنار هم خرمشهر را آزاد کردند.
وی با اشاره به اینکه مردم خوزستان همواره مرزداران غیور کشور هستند ادامه داد: مردم استان خوزستان شجاعانه در این میدان ایستادگی کردند و با تمام وجود برای حفظ استان خود پای کار آمدند.
حجت الاسلام روحانی با ابراز امیدواری برای گذر از شرایط بحران گفت: اهواز به عنوان مرکز خوزستان دیگر در معرض بحران نیست و شهرستان های شادگان و خرمشهر نیز به زودی از این سیلاب رها می شوند.
وی با بیان اینکه در این حادثه در پیشگاه خداوند و ملت شریف ایران سربلند شدیم یادآور شد: یکی از مهم ترین نکات مطرح شده در این نشست آن hست که مبنای اقلیمی سال بعد را بر ترسالی قرار دهیم و آمادگی مقابله با آن را داشته باشیم هرچند که ممکن است این نوع حوادث در سال های بعد تکرار نشود.
رییس جمهوری کشورمان گفت: در 100 سال گذشته سیلی با چنین حجمی در کشور دیده نشده است اما با فداکاری مردم و تلاش نیروهای امدادی تلفات انسانی به حداقل رسید، در سیلاب اخیر کشور 76 نفر جان خود را از دست دادند که برخی از آنها به سیل مربوط نبود.
وی تصریح کرد: در این حادثه عملکرد مردم بالاترین نمره را کسب کرد و همچنین نیروهای مسلح عملکرد قابل قبولی را در تاریخ به ثبت رساندند، از این پس مسئولیت دولت سخت تر و مشکل تر خواهد بود زیرا مردم در چادر و اردوگاه ها زندگی می کنند و هوا نیز درحال گرم شدن است.
حجت الاسلام روحانی با اشاره به اینکه در استان خوزستان باید هرچه سریعتر میزان خسارت ها را برآورد کنیم ادامه داد: دولت از نظر مالی شرایط سختی دارد اما اولویت نخست آن جبران خسارت های وارده به مردم است.
وی اظهار داشت: طبق اعلام نظر آقای تابش عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی خسارت های وارده به خوزستان در اثر سیل 200 هزار میلیارد ریال است.
رییس جمهوری ادامه داد: در مصوبات دولت اعلام شد که مردم تحت پوشش بیمه نباید احساس کنند با افراد فاقد پوشش بیمه یکسان هستند زیرا آنها از قبل هزینه هایی پرداخت کرده اند و از این رو شرایط متفاوتی دارند.
وی با بیان اینکه باید ضمن کمک به همه، پرداخت ها را مدیریت کنیم افزود: پرداخت سریع خسارت ها در اولویت است چرا که مردم درخصوص زمان و چگونگی پرداخت خسارت ها سوال می کردند که باید برنامه ما در مورد پرداخت ها روشن باشد.
حجت الاسلام روحانی با اشاره به اینکه فرماندهی قرارگاه بازسازی مناطق سیل زده بر عهده وزیر کشور است اظهار داشت: مقام معظم رهبری تاکید داشتند که یک نفر به عنوان فرمانده تعیین شود و همه دستگاه ها از وی تبعیت کنند.
وی ادامه داد:کمیته های مختلفی همچون تعیین خسارت، بازسازی و نوسازی، اطلاع رسانی، اجتماعی و بهداشتی، نظارت ، ارزیابی و بازرسی، تولید و اشتغال به همین منظور تشکیل شده است.
رییس جمهوری با تاکید بر اینکه مردم باید بدانند خسارت ها چگونه پرداخت می شود گفت: یکی از مباحثی که مردم مطرح می کردند این بود که ممکن است دولت نتواند خسارت های اعمال شده را پرداخت کند، سعی ما این است که به جای وجه نقد، لوازم منزل برای آنها تامین شود.
وی ادامه داد: باید با تولیدگران کشور، کارخانجات و وزارت صنعت معدن و تجارت وارد میدان شویم تا دغدغه های مردم کاهش یابد و بتوانیم به مردم یاری برسانیم.
حجت الاسلام روحانی یادآور شد: در مساله آب بها نیز اعمال تخفیف بخشودگی وزارت نیرو مناسب است همچنین باید در کشور برای پرداخت اقساط وام های مردم آسیب‌دیده به بانک‌ها زمان داده شود تا بتوانیم از این شرایط عبور کنیم.

**لزوم افزایش تاب آوری در کشور
وی در بخشی دیگر از سخنان خود بر لزوم تسریع در تعیین خسارت ها و تسریع در جبران آنها تاکرد کرد و افزود: دولت با همه امکانات خود در کنار این قرارگاه، نیروهای مسلح، همه بخش های کمک رسان و نهادهای عمومی غیر دولتی است.
حجت الاسلام روحانی با اشاره به لزوم افزایش تاب آوری در کشور خاطر نشان کرد: تاب آوری در برابر حوادثی همچون ریزگرد و زلزله باید بیشتر شود، برای این کار هیات رسیدگی از اساتید دانشگاه تشکیل شده است که امیدواریم ظرف مدت 6 ماه راه حل های اساسی در این زمینه برای پیشگیری از بلایای طبیعی انجام شود.
وی ادامه داد: در اوایل انقلاب اسلامی تعداد کل سدهای کشور 19 عدد بود اما درحال حاضر بالغ بر 172 سد بزرگ وجود دارد که یک کار بزرگ در طول چهل سال انقلاب است.
رییس جمهوری یادآور شد: طبق گفته استاندار خوزستان در طول سه روز 21 کیلومتر راه احداث شده است این نشان می دهد اگر همه ما کنار هم باشیم کارهای عظیمی می توانیم انجام دهیم، در بازسازی نیز باید همین حرکات جهادی، وحدت ملی و این نوع ایثار ادامه داشته باشد تا بتوانیم از این شرایط خارج شویم و زندگی مردم را به حالت قبل بازگردانیم.
وی با بیان اینکه درحال حاضر بار سنگینی بر عهده وزارت راه و شهرسازی است ادامه داد: بسیاری از جاده ها دچار خسارت شده اند، برخی از پل ها از بین رفته است همچنین پمپاژها باید تعمیر و تقویت شوند.
حجت الاسلام روحانی اظهار داشت: یکی از مباحث مطرح شده در طول سال ها با دولت های مختلف کشور عراق بحث لایروبی رودخانه اروند بوده است که در سفر اخیر به عراق برای تسریع در لایروبی این رودخانه به توافق رسیدیم، لایروبی اروند می تواند بسیاری از مشکلات ما را رفع کند و بسیاری از سیلاب ها را در خود جای می دهد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: همچنین اتصال راه آهن خوزستان به بصره از طریق شلمچه مورد توافق هر 2 کشور ایران و عراق است که می تواند سبب تحول بزرگی شود.
رییس جمهوری با اشاره به از بین رفتن محصول گندم کشاورزان خوزستان در سطح 152 هزار هکتار افزود: امیدواریم که با لطف خداوند محصول گندم امسال ما کمتر از سال گذشته نباشد.
رییس جمهوری بعد از وقوع سیلاب در استان خوزستان این دومین باری است که در خوزستان حاضر و پس از بازدید از مناطق سیل زده خوزستان در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران خوزستان شرکت می کند.
سیلاب از نهم فروردین ماه سالجاری بخشهای وسیعی از استان خوزستان را در بر گرفته و همچنان قسمت هاایی از این استان درگیر سیلاب هستند به گونه ای که مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان پیشتر اعلام کرده بود که 400 هزار خوزستانی در معرض سیلاب قرار دارند.
9887/6064

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه دولت

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


لعیا زنگنه راه بهاره رهنما را می رود!/ عکس