معاون وزیر: کاهش قیمت خودرو در پایان سال 97 محسوس بود؛ سیاست 5 درصد زیر قیمت بازار در درازمدت اثرگذار است/ خروج ارز برای واردات کالا‌ به صابون حمام رسید/ ثروتمندان آمریکایی چه قدر مالیات می‌پردازند؟


معاون وزیر: کاهش قیمت خودرو در پایان سال 97 محسوس بود؛ سیاست 5 درصد زیر قیمت بازار در درازمدت اثرگذار است/ خروج ارز برای واردات کالا‌ به صابون حمام رسید/ ثروتمندان آمریکایی چه قدر مالیات می‌پردازند؟

این پیمانه تیتر‌هایی همچون هشدار مسکو به واشنگتن درباره تضعیف جایگاه دلار، بین 2016 تا 2018 پنج میلیون در هند بیکار شدند، اروپایی‌ها در هر ساعت چقدر دستمزد می‌گیرند؟، ثبات قیمت طلا در بازار جهانی، رد خبر کاهش 15 درصدی تولید نیسان، میتسوبیشی ژاپن به بازار هواپیماسازان جهان وارد می‌شود و سقوط آزاد پول سوئد در مقابل دلار را در بر دارد.

معاون وزیر: کاهش قیمت خودرو در پایان سال 97 محسوس بود؛ سیاست 5 درصد زیر قیمت بازار در درازمدت اثرگذار است/ خروج ارز برای واردات کالا‌ به صابون حمام رسید/ ثروتمندان آمریکایی چه قدر مالیات می‌پردازند؟پیمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون هشدار مسکو به واشنگتن درباره تضعیف جایگاه دلار، بین ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ پنج میلیون در هند بیکار شدند، اروپایی‌ها در هر ساعت چقدر دستمزد می‌گیرند؟، ثبات قیمت طلا در بازار جهانی، رد خبر کاهش ۱۵ درصدی تولید نیسان، میتسوبیشی ژاپن به بازار هواپیماسازان جهان وارد می‌شود و سقوط آزاد پول سوئد در مقابل دلار را در بر دارد.

معاون وزیر صنعت: کاهش بهای خودرو در پایان سال 97 محسوس بود

فرشاد مقیمی، معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره برخی خبرها مبنی بر اینکه وزارت صنعت به دنبال واردات محدود خودرو است، گفت: وزارت صمت به دنبال واردات خودرو نیست و هیچ برنامه‌ای برای این موضوع حتی با ارز منشأ خارجی ندارد. وی درباره سرنوشت سرمایه‌گذاری خودروسازی‌های خارجی در ایران، افزود: شرکت‌هایی که در ایران برای تولید خودرو سرمایه گذاری کرده‌اند با توجه به حجم سرمایه‌گذاری‌ها مجددا به ایران بازمی‌گردند؛ اما این بازگشت با شرایط قبلی تکرار نمی‌شود. ما بازار خود را در اختیار شرکت‌هایی که بر اثر یک چالش ایران را ترک می کنند، قرار نمی‌دهیم. وی اظهار کرد: مجموع سرمایه گذاری‌هایی که شرکت های خودروسازی خارجی در ایران انجام داده‌اند یک میلیارد دلار است. مقیمی درباره قطع همکاری سوزوکی با ایران، خاطرنشان کرد: قطعاتی که شرکت سوزوکی به ایران می‌فروخت در حال حاضر جزو لیست تحریمی است به همین دلیل واردات این قطعات با مشکل روبه رو شد اما وزارت صمت در تلاش است با سایر روش‌ها مشکلات موجود در این زمینه را حل کند. وی با اشاره به راهکارهای لازم برای کاهش قیمت خودرو، خاطرنشان کرد: افزایش تولید باعث کاهش قیمت خودرو می‌شود که در حال حاضر نیز این مهم در حال تحقق است. مقیمی افزایش قیمت خودرو در روزهای اخیر را رد کرد و ادامه داد: این قیمت‌ها در سایت‌ها مطرح می‌شود و با سیاست‌های اتخاذی وزارت صنعت، معدن و تجارت روند تولید افزایش پیدا کرده است و در روند افزایشی تولید، قیمت‌ها کاهش پیدا می کند. وی با بیان اینکه کاهش قیمت خودرو در پایان سال 97 - که اوج تقاضا بود- محسوس بود، تصریح کرد: در حال حاضر اکثر مردم فروشنده هستند. اگرچه سوءاستفاده‌گران قیمت خودرو را درسایت‌ها بیش از مقدار واقعی اعلام می‌کنند نمی‌توان فردی را پیدا کرد که خودرو با این قیمت خریداری کرده است. وی درباره اعمال سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت ـ 5 درصد زیر قیمت بازار ـ تصریح کرد: این سیاست در دراز مدت اثرگذار است وزارت صمت برای ساماندهی این وضعیت در حال انجام مجموعه‌ای از اقدامات است./خانه ملت

هشدار مسکو به واشنگتن درباره تضعیف جایگاه دلار

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه دیروز اعلام کرد که آمریکا با سوءاستفاده از دلار در حال تضعیف جایگاه این واحد پولی در جهان است. وی گفت: «ما شاهد سوءاستفاده مستقیم آمریکا از جایگاه دلار هستیم. البته این موضوع قطعا تاثیری منفی بر این واحد پولی خواهد داشت، چرا که همگان می‌فهمند که (دلار) چقدر غیرقابل اعتماد است». به گزارش «اینترفکس»، سرگئی لاوروف تأکید کرد، آمریکا با سوءاستفاده از دلار در کوتاه مدت، دارد جایگاه آن را در درازمدت تضعیف می‌کند. وی افزود: دخالت آمریکا در ایجاد روند پروژه خط لوله "نورد استریم ۲" بی‌وقفه است و فقط کافی است به اظهارات پیاپی سفیر آمریکا در برلین نگاه کنید و او اساسا از دولت آلمان می‌خواهد که موضعش را تغییر داده و علیه منافع خود اقدام کند. این اظهارات بعد از آن صورت گرفته که رئیس‌جمهور روسیه تاکید کرده که این کشور در نظر دارد که با انجام تدابیری خود را از «انحصارگری خطرناک» آمریکا در قبال دلار رهایی بخشد. ولادیمیر پوتین همچنین فشارهای اقتصادی آمریکا علیه روسیه و سوءاستفاده از دلار را نقض اصول تجارت بین‌المللی خوانده بود. وزیر خارجه روسیه، امروز همچنین تأکید کرد آمریکا با اهداف سیاسی، همکاری اقتصادی بین دو کشور را ممنوع کرده است.

بین ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ پنج میلیون تن در هند بیکار شدند

بنا به گزارش دانشگاهی خصوصی در بنگالورو، حداقل ۵ میلیون هندی از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ شغل خود را از دست داده‌اند. در این میان، کارگران مرد ساکن شهرها، بیشترین آسیب را دیده‌اند. گزارش دانشگاه عظیم پرمجی در حالی منتشر می‌شود که شهروندان هندی درگیر انتخاب عمومی غیر متمرکز این کشور هستند، که قرار است در نوزدهم ماه می به پایان می‌رسد. دولت نخست‌وزیر نارندرا مودی، مایل است در این انتخابات از سوابق اقتصادی خود، که شامل مشاغل هم می‌باشد، دفاع کند. آمیت باسول، مؤلف اصلی این گزارش که یک اقتصاددان هم هست، می‌گوید: از سال ۲۰۱۶، به علاوه رشد بیکاری در میان افراد داری تحصیلات بالا، کارگران کم‌سواد هم بیکار شده‌اند و شاهد فرصت‌های شغلی کمتری بوده‌اند. در این گزارش اعلام نشده است که در این مدت چه میزان شغل ایجاد شده است. کنار گذاشتن ناگهانی اسکناس‌های با ارزش بالا از چرخه اقتصادی در سال ۲۰۱۶ توسط نارندرا مودی، با هدف محدود کردن فرار مالیاتی و ارتقای تراکنش‌های دیجیتال، باعث مختل شدن عملکرد شرکت‌های کوچک و آغاز اخراج کارکنان شد. معرفی مالیات بر فروش ملی در سال بعد، مشکلاتی برای برخی از شرکت‌ها ایجاد کرد. طبق مطالعه‌ای با عنوان «وضعیت مشاغل هند»، بیشتر بیکاران دارای تحصیلات عالی و جوانانی در محدوده سنی ۲۰ تا ۲۴ ساله، هستند. برای مثال در این مقاله آمده است، در بین کارگران مرد شهری، این گروه سنی ۱۳.۵ درصد از جمعیت موجود در سن کار هستند، اما آنها ۶۰ درصد کل بیکاران را تشکیل می‌دهند.

سقوط آزاد پول سوئد در مقابل دلار

کرون پول سوئد در هفت سال اخیر تقریبا ۳۰ درصد از ارزش خود را در مقابل یورو از دست داده است؛ ضمن اینکه روند سقوط آزاد ارزش کرون در مقابل دلار آمریکا ۵۰ درصد در این بازه زمانی گزارش شده است. همچنین پیش بینی بانک دانمارکی Nordea حاکی از روند کاهشی بیشتر کرون در مقابل یورو در ماه های آینده است. در همین حال، به گفته رئیس استراژیک این بانک دانمارکی، روند نزولی ارزش کرون شبیه به کشورهایی است که در آنجا کودتا اتفاق می افتاد. کاهش جدید ارزش کرون به عنوان یک سقوط آزاد تعبیر شده است. در ماه فوریه سال جاری میلادی، ارزش کرون به کمترین سطح خود رسید و از رکورد نزولی بحران مالی جهان هم گذشت. از هر یک کرونی که سوئدی ها در اقتصاد این کشور سرمایه گذاری می کنند، فقط ۸۰ درصد از آن بازمی گردد. به گفته برخی کارشناسان اقتصادی، علت کاهش ارزش کرون به سیاست های بانک مرکزی این کشور برمی گردد که نرخ بهره را در زمره پایین ترین نرخ ها در جهان قرار داده است. البته رئیس بانک مرکزی سوئد از سیاست های خود که مدعی است منجر به افزایش اشتغال زایی و رشد بهتر اقتصادی شده، دفاع کرده است. وی تصریح کرد: بانک مرکزی نمی تواند و نباید تورم و نرخ ارز را ثبات بخشد. شما باید انتخاب کنید. مطمئا با تورم هدف گذاری شده نرخ ارز حرکت می کند. این در حالی است که کارشناسان اقتصادی بر این باورند بانک مرکزی سوئد در مورد حفظ ارزش کرون کوتاهی کرده است. بر پایه این گزارش، نرخ بهره سوئد در حال حاضر منفی ۰.۲۵ درصد است.

خروج ارز برای واردات کالا‌ به صابون حمام رسید

آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی یازده ماهه سال ۹۷ نشان می‌دهد، در این مدت بیش از ۵۶ تن صابون حمام و دستشویی از کشور‌های مختلف جهان وارد ایران شده است. بر اساس واردات این حجم صابون حمام و دستشویی به کشور ۴۲۲ هزار و ۶۱۶ دلار ارز از کشور خارج شد که معادل ریالی آن بالغ بر یک میلیارد و ۷۰۸ میلیون و ۳۰۹ هزار و ۷۹۵ تومان در آمار گمرک به ثبت رسیده است. بر اساس این گزارش، صابون حمام و دستشویی از کشور‌های آلمان، امارات متحده عربی و فرانسه وارد ایران شده است. بنا بر آمار منتشره از سوی گمرک بیشترین واردات صابون حمام و دستشویی از کشور فرانسه به ارزش ۲۳۰ هزار و ۵۸۳ دلار بوده است.

معاون وزیر: کاهش قیمت خودرو در پایان سال 97 محسوس بود؛ سیاست 5 درصد زیر قیمت بازار در درازمدت اثرگذار است/ خروج ارز برای واردات کالا‌ به صابون حمام رسید/ ثروتمندان آمریکایی چه قدر مالیات می‌پردازند؟

اروپایی‌ها در هر ساعت چقدر دستمزد می‌گیرند؟

تا پایان سال ۲۰۱۸ میلادی متوسط دستمزد پرداختی به شاغلین در ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا ۲۷ یورو و در منطقه یورو معادل ۳۰.۶ یورو بوده است. در عین حال، اختلاف معناداری بین کمترین و بیشترین دستمزدها وجود دارد. در بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا، کمترین دستمزد ساعتی متعلق به بلغارستان با ۵.۴ یورو در هر ساعت است و پس از این کشور، رومانی با ۶.۹ یورو، لیتوانی با ۹ یورو، مجارستان با ۹.۲ یورو و لتونی با ۹.۳ یورو قرار دارند. از سوی دیگر، بیشترین متوسط دستمزد ساعتی در سال ۲۰۱۸ متعلق به دانمارک با ۴۳.۵ یورو بوده و پس از این کشور، لوکزامبورگ با ۴۰.۶ یورو، بلژیک با ۳۹.۷ یورو، سوئد با ۳۶.۶ یورو، هلند با ۳۵.۹ یورو و فرانسه با ۳۵.۸ یورو قرار دارند. به نقل از ایسنا، در بین بخش‌های مختلف، کارفرمایان اروپایی در سال ۲۰۱۸ به طور متوسط ۲۷.۴ یورو در بخش صنعت، ۳۳.۲ یورو در بخش خدمات متحمل هزینه ساعتی شده‌اند. هزینه ساعتی شامل دستمزد و هزینه‌های دیگر شده است. هزینه نیروی کار در مجموع معادل ۲۳.۷ درصد از تولیدات ناخالص داخلی اتحادیه اروپا و ۲۵.۶ درصد از حجم تولیدات ناخالص داخلی منطقه یورو بوده است.

ثبات قیمت طلا در بازار جهانی

در معاملات دیروز بازار جهانی فلزات گرانبها، هر اونس طلا ۱۲۷۵.۵ دلار قیمت‌گذاری شد که نسبت به روز قبل تغییری نداشته است. قیمت کنونی در مقایسه با متوسط قیمت یک ماه گذشته ۳۰.۵ دلار و در مقایسه با متوسط قیمت یک سال گذشته آن ۷۳.۷ دلار پایین‌تر است. البته قیمت نقره ۲ سنت افزایش یافت و به ۱۴.۹۸ دلار در هر اونس رسید. پلاتین و پالادیوم نیز با ۱۳ و ۲۳ دلار رشد، ۹۰۰ و ۱۴۰۲ دلار در هر اونس قیمت‌گذاری شدند.

رد خبر کاهش ۱۵ درصدی تولید نیسان

دنیای اقتصاد: شرکت نیسان‌موتور گزارش روزنامه «نیکه» ژاپن را مبنی بر برنامه این خودروساز برای کاهش ۱۵ درصدی تولید جهانی خود در سال‌مالی ۲۰۱۹ تا مارس ۲۰۲۰، تکذیب کرد. این‌ درحالی است که نیسان در تلاش است تا بار دیگر فروش و درآمد خود را رونق ببخشد؛ آن هم در دوره‌ای که بحران فساد مالی کارلوس گوسن، رئیس پیشین این شرکت و بازداشت او نیز گریبانگیر شرکت مذکور شده است. روزنامه نیکه در گزارش خود مدعی شده بود که نیسان برنامه خود را برای توسعه گسترده که توسط گوسن کلید خورده بود لغو کرده، درحالی‌که کاهش فروش در بازارهای خارجی ازجمله آمریکا موجب کاهش درآمدهای آن شده است. همچنین در این گزارش آمده است، تولید این شرکت در ژاپن بدون تغییر در همان سطح ۹۰۰ هزار دستگاه باقی می‌ماند؛ در حالی‌ که تولید در کارخانه‌های خارجی با افت ۲۰ درصدی به ۷/ ۳ میلیون دستگاه خواهد رسید. نیسان نیز با انتشار بیانیه‌ای اطلاعات مندرج در این گزارش را کامل نادرست دانست.
میتسوبیشی ژاپن به بازار هواپیماسازان جهان وارد می‌شود

واحد هوانوردی غول صنعت ژاپن، میتسوبیشی، در حال برنامه‌ریزی برای آغاز تحویل اولین هواپیمای مسافربری ژاپنی است، که از دهه ۱۹۶۰ در حال ساخت است. اولین هواپیما، همین سال آینده تحویل خواهد شد. این جت مسافربری با گنجایش ۸۸ مسافر، دارای برد پرواز حدود ۲۰۰۰ مایل است، گونه کوچک‌تر آن هم می‌تواند ۷۶ مسافر را در همین مسافت جابه‌جا کند. شرکت ام‌آرجی (جت منطقه‌ای میتسوبیشی)، در نوامبر ۲۰۱۵ پرواز آزمایشی خود را انجام داد و اولین سری این هواپیماها قرار است در اواسط ۲۰۲۰ تحویل شوند. شرکت هواپیماسازی میتسوبیشی در ابتدا در نظر داشت اولین سری از این جت‌ها را در ۲۰۰۸ تحویل دهد، اما به علت مشکلاتی که در تولید پیش آمد، تحویل این هواپیماها پنج بار به تعویق افتاد. سفارش خرید این هواپیما که زمانی تا رکورد ۴۷۴ فروند هم افزایش یافته بود، با این تأخیرها تا ۴۰۷ فروند، پایین آمد. این شرکت بزرگ ژاپنی که در چند جبهه فعالیت دارد، یکی از تأمین‌کنندگان دیرینه تجهیزات هواپیما برای بوئینگ است. میتسوبیشی تا مارچ ۲۰۱۸ بیش از ۶۰۰ میلیارد ین (معادل ۵.۳۶ میلیارد دلار) در ام‌آرجی سرمایه‌گذاری کرده و انتظار می‌رود ۲۰۰ میلیارد ین (۱.۸ میلیارد دلار) دیگر تا پایان ۲۰۲۰ به این شرکت تزریق کند. در ماه اکتبر میتسوبیشی برنامه‌های خود برای ۱۷۰ میلیارد ین (۱.۵ میلیارد دلار) سرمایه‌گذاری جدید در واحد هواپیماسازی را اعلام کرد و گفت ۵۰ میلیارد ین بدهی این واحد را کنسل خواهد کرد. هواپیمای مورد انتظار ام‌آرجی، که برای حمل‌ونقل هوایی داخلی طراحی شده است. این هواپیما به رقیبی برای هواپیماهای میان‌برد سری سی بمباردیر کانادا، که به عنوان ایرباس ای ۲۲۰ به فروش می‌رسند، خواهند شد. همچنین انتظار می‌رود این هواپیما با هواپیماهای امبرائر برزیل هم وارد رقابت شوند.

ثروتمندان آمریکایی چقدر مالیات می‌پردازند؟

مؤسسه " اینترنال روینیو سرویس" در گزارشی اعلام کرده است که در سال ۲۰۱۶، مالیات پرداختی ۵۰ درصد مالیات دهندگان آمریکایی با مالیات ۳ درصد ثروتمند این کشور برابر و معادل ۴۳.۹ میلیارد دلار بوده است. از کل درآمدهای مالیاتی دولت در آن سال، ۳۷.۳ درصد سهم یک درصد ثروتمند جامعه این کشور بوده است. این افراد درآمد تعدیل شده‌ای معادل یک تریلیون دلار داشته‌اند و ۱.۴ میلیون اظهارنامه مالیاتی تکمیل کرده‌اند. همچنین در بین جامعه ۵ درصد ثروتمند آمریکایی، ۷ میلیون اظهارنامه مالیاتی تکمیل شده است و ۵۸ درصد درآمد مالیاتی دولت را مالیات‌های پرداختی توسط این گروه درآمدی تشکیل داده است. این گروه در مجموع ۸۳۹.۸ میلیارد دلار مالیات در سال ۲۰۱۶ پرداخت کرده اند. این افراد حدود ۱۹.۲ درصد کل درامد خود را تحت عنوان مالیات به دولت بازگردانده اند. این مؤسسه هم چنین اعلام کرده، دهک نخست درآمدی آمریکا دارای درآمد ناخالص ۴.۷ تریلیون دلاری بوده‌اند و افراد متعلق به این دهک، یک تریلیون دلار مالیات به دولت پرداخته کرده اند که معادل ۶۹ درصد کل درآمد مالیاتی این کشور در سال ۲۰۱۶ بوده است. در مجموع ۹۷ درصد درآمد مالیاتی دولت این کشور را مالیات پرداختی ۵۰ درصد مودیان مالیاتی شکل داده است و سهم پنج دهک پایین درآمدی جامعه از درآمدهای مالیاتی دولت آمریکا تنها معادل ۳ درصد بوده است.

تحریم‌ها به افزایش صادرات سیمان ایران به افغانستان منجر شد

جان آقا نوید سخنگوی اتاق بازرگانی و صنعت افغانستان اعلام کرد، بازگشت تحریم‌ها علیه ایران به افزایش صادرات سیمان این کشور به افغانستان منجر شده است. وی افزود: افغانستان سالانه 80 هزار تن سیمان وارد می‌کند و ظرفیت تولید سیمان این کشور می‌تواند به 420 هزار تن افزایش یابد. وی همچنین گفت: واردات سیمان افغانستان از پاکستان نیز کاهش یافته اما واردات از ایران رشد کرده که دلیل آن کاهش ارزش ریال در برابر ارزهای دیگر است. سخنگوی اتاق بازرگانی افغانستان تأکید کرد: مصرف‌کنندگان افغانستانی سیمان ایران را به سیمان پاکستان ترجیح می‌‌دهند، چون کیفیت آن بالاتر است در سال 2018 ایران 127 میلیون دلار سیمان به افغانستان صادر کرد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اقتصادی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


فیلم ممنوعه و مبتذل دنیا جهانبخت با نیلی افشار ! / بخاطر دلار هرکاری می کنند !