1500 هکتار از اراضی شیبدار سردشت به باغ تبدیل می شود


1500 هکتار از اراضی شیبدار سردشت به باغ تبدیل می شود

مهاباد - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی سردشت گفت: یکهزار و 500 هکتار از اراضی شیبدار در دهستان «آلان» این شهرستان به باغ تبدیل می شود.

احمد علیپور روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح احداث باغات در اراضی شیبدار در قالب دستورالعمل های ارسالی سازمان جهاد کشاورزی است که در مناطق مستعد دهستان آلان واقع در بخش مرکزی این شهرستان اجرا می شود.
وی بیان کرد: پیش طرح احداث باغات در اراضی شیبدار در روزهای آتی و در قالب چهار فاز توسط تیم کارشناسی مدیریت جهاد کشاورزی این شهرستان تهیه و جهت بررسی اولیه به معاونت سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی ارسال می شود.
وی اظهار داشت: در راستای اجرای این دستورالعمل و پس از تامین اعتبارات اجرای طرح، در این سطح از اراضی این دهستان باغات انار، انجیر، زیتون، گل محمدی، سماق و انگور سیاه احداث می شود.
علیپور اظهار داشت: دهستان آلان با شرایط ویژه اقلیمی دارای 2 منطقه گرمسیری و سردسیری بوده که در خصوص پیش رَسی برخی از محصولات از نظر درآمدزایی و توجیه اقتصادی برای روستاییان مرزنشین این شهرستان حایز اهمیت فراوانی است.
وی با بیان اینکه بخش زیادی از روستاییان دهستان آلان وابسته به درآمدهای مرزی هستند، گفت: این طرح در راستای کاهش نرخ بیکاری در سطح شهرستان تهیه و به عنوان یکی از مطالبات چندین ساله اهالی این دهستان مطرح می شود.
مدیر جهاد کشاورزی سردشت اضافه کرد: طرح احداث باغات در اراضی شیبدار دهستان آلان به 2 صورت دیمی و آبی انجام می شود که روستاهای همجوار رودخانه زاب در قالب ایستگاه پمپاژ از این طرح بهره مند می شوند و در اراضی زراعی واقع در ترازهای بالاتر به شیوه دیمی اقدام به کشت سماق، انگورسیاه و گل محمدی می شود.
وی با بیان اینکه در این رابطه با معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بحث و تبادل نظر لازم صورت گرفته و قول های مساعدی داده شده است، گفت: برهمین اساس مقرر شده است برای شروع عملیات و جذب اعتبارات طرح در اسرع وقت پیگیری های لازم صورت پذیرد.
وی در رابطه با ساخت ایستگاه پمپاژ نیز گفت: قرار است این موضوع به وزارت جهاد کشاورزی ارسال و در نهایت برای بررسی بیشتر طرح احداث باغات در اراضی شیبدار کارشناسان معاونت باغبانی وزارت جهادکشاورزی در سردشت حضور پیدا کنند.
علیپور از اجرای این طرح برای روستاهای بخش وزینه نیز خبر داد و اظهار داشت: این طرح برای روستاهای میرآباد همچون «نیزه علیا»، «سفلی» و «گرور» تا قلعه تاسیان در سطح هزار و 500 هکتار نیز پیش بینی شده است تا پس از تامین اعتبارات اجرایی شود که محصول مورد نظر در این باغات انگورسیاه سردشت با سیستم داربستی خواهد بود.
وی ابراز امیدواری کرد که با اجرای طرح احداث باغات در اراضی شیب دار، سردشت به یکی از قطب های مهم تولید محصولات باغی در منطقه تبدیل شود.
به گزارش ایرنا، مجموع اراضی کشاورزی سردشت 28 هزار هکتار است که از این میزان هشت هزار هکتار زیر کشت باغ است و 20 هزار هکتار اراضی زراعی است.
عمده ترین محصول باغی سردشت با پنج هزار هکتار انگور دیم است.
دهستان آلان با 1500 خانوار و جمعیت پنج هزار نفری در جنوب شهرستان سردشت و هم مرز با اقلیم کردستان عراق قرار گرفته است؛ در سال های اخیر به علت وابستگی این دهستان به بازارچه مرزی اشکان و انسداد آن از سوی کشور عراق بخش زیادی از مردم این منطقه بیکار شده اند که اجرای چنین طرح هایی در این بخش از شهرستان زمینه اشتغال پایدار را برای روستاییان فراهم و مانع از کاهش جمعیت روستایی می شود.
7562/6185/7129

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه کشاورزی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دیکته شب | دیکته کلاس اول دبستان