ثبت مستندات سیل برای انجام کارهای علمی


ایسنا نوشت: معاون وزیر علوم گفت: جمع آوری اطلاعات سیل و ثبت مستندات کار بسیار مهمی است تا بعد از سیل بتوان از این طلاعات استفاده کرد و وزارت علوم نیز در این حوزه کوتاهی نخواهد کرد.

محمدتقی نظرپور در جلسه هم اندیشی دانشگاهیان درخصوص مدیریت سیل و مسؤولیت اجتماعی دانشگاه که امروز، ۲۵ فروردین‌ماه در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، اظهارکرد: بحث اصلی مطرح شده نقش آموزش عالی در سیل اخیر در خوزستان است. مقام عالی وزارت به معاون پژوهشی، معاون اداری مالی و معاون فرهنگی مأموریت داده است که در سه حوزه اقداماتی در این زمینه انجام دهد.

وی افزود: در حوزه پژوهش در زمینه سیل، در بحث روانشناسی اجتماعی حوادث اخیر و چگونگی همکاری و مساعدت دانشگاهیان در این حوادث باید اقداماتی انجام شود. دانشگاه شهید چمران اهواز قرار است به عنوان دانشگاه معین در این حوزه انتخاب شود و همه دانشگاه‌ها و دانشکده‌های سطح استان و کشور که می‌خواهند در این حوزه فعالیتی داشته باشند حتماً باید با هماهنگی دانشگاه چمران باشد.

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: من فکر می‌کنم نقش دانشگاهیان در مدیریت استان سیل زده تا حدی کمرنگ است و توانمندی علمی دانشگاهیان می‌توانست کمک زیادی در این حوزه کند. اگر بتوانیم در مستندسازی سیل اخیر قدم‌های مناسبی برداریم، مطمئناً اقدامات مناسبی در این زمینه می‌تواند انجام شود. حضور دانشگاه در فضای مجازی و حقیقی و فعالیت‌هایی که دانشگاهیان در این حوادث انجام دادند، می‌تواند پررنگ‌تر باشد.

وی تصریح کرد: گفته شد در دانشگاه پروتکل مشخصی باید برای بلایای طبیعی داشته باشیم از دانشگاهیان انتظار می‌رود که بتوانند این کار را انجام دهند. در بحث انسجام در خدمات‌دهی در زمان بحران نیز باید گفت هماهنگی با همه حوزه‌ها در این زمان کار سختی است.

نظرپور افزود: باید تحقیقات علمی در دانشگاه‌ها صورت گیرد. تشکیل کنفرانس‌های علمی نیز می‌تواند به دانشگاه و دانشگاهیان کمک کند تا از منظر علمی به بحث‌ها توجه کنند. تهیه دستورالعمل راهنما برای بعد از سیل بسیار مهم است، به خصوص در خوزستان که در حوزه کشاورزی فعال است. در حوزه کشاورزی هم می‌توان قدم‌های خوبی برداشت.

وی خاطرنشان کرد: انجام شدن این کارها باید انعکاس بیرونی نیز داشته باشد و باید بتوانیم با مدیریت عالی استان همکاری داشته باشیم. گفته شد شکل بارش‌ها در حال تغییر است. این مساله باید به صورت علمی ثابت شود و باید منابعی برای آن داشته باشیم. ما اطلاعات قطعی نداشتیم و اگر چنین اطلاعاتی را در اختیار داشتیم مطمئناً مدیریت آب‌ها در پشت سد بهتر انجام می‌شد.

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: جمع آوری اطلاعات سیل و ثبت مستندات کار بسیار مهمی است تا بعد از سیل بتوان از این اطلاعات استفاده کرد و وزارت‌خانه نیز در این حوزه کوتاهی نخواهد کرد. آنچه اهمیت دارد، این است که این ارتباط علمی باید برقرار شود. به طور مثال در دانشکده علوم زمین باید بتوانیم این همکاری را داشته باشیم.

نظرپور تصریح کرد: باید دقت کنیم که بیان برخی موضوعات تا چه حد می‌تواند به مجموعه مدیریت استان سیل‌زده کمک کند. شاید نقدهایی به مدیریت استان داشته باشیم اما الان زمان مطرح کردن این نقدها نیست، بلکه باید همه ما در این وضعیت کمک کنیم تا بتوانیم از این شرایط بحرانی خارج شویم.

وی افزود: گفته شد که اعتماد عمومی مردم در حال کمرنگ شدن است ولی ما دانشگاهیان چه کاری انجام داده‌ایم تا این اعتماد را افزایش دهیم؟ ما در مسیر تقویت یا تضعیف این اعتماد حرکت کرده‌ایم؟ دانشگاه چمران می‌تواند در تقویت این اعتماد کمک کند و با اطلاع رسانی دقیق شاید بتوانیم بخشی از اعتماد عمومی را جذب کنیم.

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: شبکه‌های صدا و سیما باید خدمات دولت را انعکاس دهند. در جریان سیل، دولت با وجود همه خدماتی که انجام داده است، دستگاهی است که مظلوم واقع شده است. شاید دلیل این مساله این باشد که این اقدامات چندان خوب انعکاس داده نمی‌شود.

5656

کد خبر 1250136

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه علمی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


«اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج»، بهترین دعا و ظهور بزرگ‌ترین جایزه لیله الرغائب...