مردم آذربایجان غربی مراقب قارچ های وحشی در فصل بهار باشند


مردم آذربایجان غربی مراقب قارچ های وحشی در فصل بهار باشند

ارومیه – رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: مردم استان مراقب قارچ های وحشی در فصل بهار باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، رسول جلیلی ظهر دوشنبه در جلسه کارگروه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل کشاورزی استان با تاکید برخطر استفاده خوراکی از قارچ‌های وحشی افزود: با توجه به فصل رویش قارچ‌های وحشی در طبیعت، مصرف این نوع قارچ‌ها احتمال مسمومیت‌های شدید را می‌تواند به همراه داشته باشد.

وی ادامه داد: با اینکه تعداد کمی از قارچ‌ها سمی هستند ولی به دلیل شباهت‌های ظاهری، تشخیص قارچ‌های سمی از غیر سمی امکان پذیر نیست و به همین دلیل ممکن است قارچ‌های سمی به ویژه در فصل بهار و پاییز، مورد استفاده خوراکی قرار گرفته و منجر به مسمومیت افراد و عوارض جدی و حتی مرگ شود.

جلیلی با اشاره به افزایش نزولات آسمانی، رشد انواع قارچ‌ها در طبیعت و استفاده ناآگاهانه خانواده‌ها از قارچ‌های وحشی اضافه کرد: از طریق ویژگی‌های ظاهری، بو و رنگ قارچ نمی‌توان بطور قطعی سمی و غیر سمی بودن آن را تشخیص داد و کوچک‌ترین اشتباهی در تشخیص ممکن است منجر به مرگ یا آسیب‌های جدی به اعضای بدن شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه ۱۲ واحد تولیدی پرورش قارچ خوراکی با ظرفیت تولید دو هزار تن در سال در سطح استان فعالیت می‌کنند، اضافه کرد: با توجه به گسترش مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ‌های خودرو (وحشی) در روزهای اخیر در کشور و ادامه فصل رویش اینگونه قارچ‌ها در عرصه‌های جنگلی و مرتعی کشور تا اواخر خردادماه سال جاری و عدم امکان تشخیص قارچ‌های خودرو سمی و غیر سمی، توصیه می‌کنیم کلیه مصرف کنندگان، قارچ‌های خوراکی موردنیاز خود را به صورت بسته بندی شده برچسب دار و دارای پروانه بهره برداری از وزارت جهاد کشاورزی که در مراکز و فرشگاه های معتبر کشور عرضه می‌شوند، تهیه نمایند.

رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه اظهار داشت: رصد، پایش، شناسایی، تشخیص، هشدار دهی، پیشگیری، کنترل و مقابله با تهدیدات زیستی و توسعه زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های نرم افزاری لازم در این زمینه و همچنین توسعه توانمندی‌ها و ظرفیت‌های لازم برای پیشگیری و کاهش تبعات ناشی از تهدیدات زیستی باید در اولویت کارهای اجرایی قرار بگیرد.

پرویز امجد با تاکید بر ساماندهی و ارائه برنامه اجرایی پیشگیری از وقوع مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در استان، خاطر نشان کرد: انسان، دام، نباتات، آب آشامیدنی، محیط زیست و منابع طبیعی و غذا، دارو و صنایع مرتبط با آن در حوزه تهدیدات زیستی قرار می‌گیرند و باید راهکارهای لازم برای مقابله با این تهدیدات تببین و ارائه شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه بر افزایش آگاهی کشاورزان در خصوص مصرف و شناخت کودهای تقلبی از غیر تقلبی تاکید کرد و افزود: کشاورزان برای اطمینان از اصالت انواع مواد کودی خریداری شده می‌توانند شماره ثبت برچسب روی بسته کود را به شماره ۳۰۰۰۶۴۶۴۲۴ پیامک کنند تا با ارسال اطلاعات و مشخصات ماده کودی مورد نظر از تقلبی نبودن محصول خریداری شده، اطمینان حاصل کنند.

جعفر وحدت خاطر نشان کرد: اقدام مزبور در بهبود وضعیت تولید، عرضه و مصرف مواد کودی مؤثر و از هزینه‌های اضافی کشاورزان در خرید و مصرف کودهای تقلبی و بی کیفیت و زیان رسان به محیط زیست، جلوگیری می‌کند.


به گزارش خبرنگار مهر، رسول جلیلی ظهر دوشنبه در جلسه کارگروه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل کشاورزی استان با تاکید برخطر استفاده خوراکی از قارچ‌های وحشی افزود: با توجه به فصل رویش قارچ‌های وحشی در طبیعت، مصرف این نوع قارچ‌ها احتمال مسمومیت‌های شدید را می‌تواند به همراه داشته باشد.

وی ادامه داد: با اینکه تعداد کمی از قارچ‌ها سمی هستند ولی به دلیل شباهت‌های ظاهری، تشخیص قارچ‌های سمی از غیر سمی امکان پذیر نیست و به همین دلیل ممکن است قارچ‌های سمی به ویژه در فصل بهار و پاییز، مورد استفاده خوراکی قرار گرفته و منجر به مسمومیت افراد و عوارض جدی و حتی مرگ شود.

جلیلی با اشاره به افزایش نزولات آسمانی، رشد انواع قارچ‌ها در طبیعت و استفاده ناآگاهانه خانواده‌ها از قارچ‌های وحشی اضافه کرد: از طریق ویژگی‌های ظاهری، بو و رنگ قارچ نمی‌توان بطور قطعی سمی و غیر سمی بودن آن را تشخیص داد و کوچک‌ترین اشتباهی در تشخیص ممکن است منجر به مرگ یا آسیب‌های جدی به اعضای بدن شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه ۱۲ واحد تولیدی پرورش قارچ خوراکی با ظرفیت تولید دو هزار تن در سال در سطح استان فعالیت می‌کنند، اضافه کرد: با توجه به گسترش مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ‌های خودرو (وحشی) در روزهای اخیر در کشور و ادامه فصل رویش اینگونه قارچ‌ها در عرصه‌های جنگلی و مرتعی کشور تا اواخر خردادماه سال جاری و عدم امکان تشخیص قارچ‌های خودرو سمی و غیر سمی، توصیه می‌کنیم کلیه مصرف کنندگان، قارچ‌های خوراکی موردنیاز خود را به صورت بسته بندی شده برچسب دار و دارای پروانه بهره برداری از وزارت جهاد کشاورزی که در مراکز و فرشگاه های معتبر کشور عرضه می‌شوند، تهیه نمایند.

رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه اظهار داشت: رصد، پایش، شناسایی، تشخیص، هشدار دهی، پیشگیری، کنترل و مقابله با تهدیدات زیستی و توسعه زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های نرم افزاری لازم در این زمینه و همچنین توسعه توانمندی‌ها و ظرفیت‌های لازم برای پیشگیری و کاهش تبعات ناشی از تهدیدات زیستی باید در اولویت کارهای اجرایی قرار بگیرد.

پرویز امجد با تاکید بر ساماندهی و ارائه برنامه اجرایی پیشگیری از وقوع مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در استان، خاطر نشان کرد: انسان، دام، نباتات، آب آشامیدنی، محیط زیست و منابع طبیعی و غذا، دارو و صنایع مرتبط با آن در حوزه تهدیدات زیستی قرار می‌گیرند و باید راهکارهای لازم برای مقابله با این تهدیدات تببین و ارائه شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه بر افزایش آگاهی کشاورزان در خصوص مصرف و شناخت کودهای تقلبی از غیر تقلبی تاکید کرد و افزود: کشاورزان برای اطمینان از اصالت انواع مواد کودی خریداری شده می‌توانند شماره ثبت برچسب روی بسته کود را به شماره ۳۰۰۰۶۴۶۴۲۴ پیامک کنند تا با ارسال اطلاعات و مشخصات ماده کودی مورد نظر از تقلبی نبودن محصول خریداری شده، اطمینان حاصل کنند.

جعفر وحدت خاطر نشان کرد: اقدام مزبور در بهبود وضعیت تولید، عرضه و مصرف مواد کودی مؤثر و از هزینه‌های اضافی کشاورزان در خرید و مصرف کودهای تقلبی و بی کیفیت و زیان رسان به محیط زیست، جلوگیری می‌کند.

کد خبر 4571380

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه آذربایجان غربی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


انواع فونت و متن بسم الله الرحمن الرحیم برای بیو اینستا