طرز تهیه خورش ونوشک مجلسی
خورش ونوشک نوعی غذای کرمانشاهی است که با گوشت قرمز یا سفید و یا بدون گوشت درست میشود. ماده اصلی مورد استفاده در تهیه این خورش، ونوشک (پسته کوهی) بوده که دارای خواص زیادی برای رفع بیماری های گوارشی است.
ستاره | سرویس آشپزی - شاید شما نیز نام خورش ونوشک را شنیده باشید. خورش ونوشک نیز مانند خورش خلال ریشهای کرمانشاهی داشته و از غذاهای مناسب برای ناهار است. در این مطلب طرز تهیه این خورش بسیار خوشمزه آموزش داده خواهد شد.
پسته کوهی درختی خودرو است که ارتفاع آن به ۳-۲ متر میرسد. زیستگاه اصلی این درخت در استان لرستان است ولی در دیگر نقاط کشور مانند ایلام و کرمانشاه نیز به طور پراکنده یافت میشود. از میوه این درخت نوعی ترشی خوشمزه درست میکنند و خشک شده آن نیز دارای مغزی با طعم پسته است که در زبان کردی به آن ونوشک میگویند. این گیاه در خراسان با نام "بنه"، در لری و لکی "قولنگ یا کولنگ" و در دزفول "بنک" خوانده میشود.
از درخت ونوشک، صمغی به رنگ سبز خیلی روشن، غلیظ و چسبنده حاصل میشود که استفادههای دارویی زیادی دارد و از آن به عنوان یک ملین قوی در درمان بیماریهای گوارشی استفاده میشود. از این صمغ در تهیه آدامس، عطرها و خوشبوکننده ها، حشره کش ها، نرم کنندهها و ضدعفونی کنندهها استفاده میشود. میوهی درخت ونوشک نیز برای تقویت بدن، تسکین درد کمر، تقویت استخوانها و جلوگیری از پوکی استخوان مفید است و از آن در تهیهی خورش ونوشک استفاده میشود.
طرز تهیه خورش ونوشک
این خورش را طبق دستور اصلی با گوشت قرمز تکهای یا چرخ کرده درست میکنند، ولی با گوشتهای سفیدی همچون مرغ و بوقلمون نیز قابل تهیه است. افرادی که از رژیمهای خاصی پیروی میکنند و نمیتوانند از گوشت استفاده کنند، میتوانند این غذا را بدون گوشت نیز درست کنند.
مواد لازم | |
گوشت خورشتی | 400 گرم |
ونوشک پاک شده | 200 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
گوجه فرنگی بزرگ | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 1-2 قاشق غذاخوری |
آبلیمو یا آبغوره | 2 قاشق غذاخوری |
روغن | به میزان لازم |
زردچوبه، نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه: