آخرین وضعیت شهرهای بدون شهردار


آخرین وضعیت شهرهای بدون شهردار

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور آخرین وضعیت 3200 میلیاردی که از اعتبارات شهرداری‌ها، حذف و به ردیف هدفمندی یارانه‌ها اختصاص داشته بود را تشریح کرد.

آخرین وضعیت شهرهای بدون شهردار
به گزارش فانوس، مهدی جمالی‌نژاد در نشست خبری بعدازظهر امروز در خصوص وضعیت مالی شهرداری‌های کوچک که برخی از آنها به ورشکستگی رسیده و توان پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان خود را نیز ندارند، اظهار داشت: شهرداری‌ها، نهادهایی هستند که درآمد و هزینه‌های خود را خود تعیین می‌کنند و نقش سازمان شهرداری‌ها و وزارت کشور، اصلاح نظام شهری در کشور است. متأسفانه نظام شهری در کشور ما بیمار است و دچار سندرم کلانشهرها شده‌ایم.

وی ادامه داد: مردم از روستاها به سمت شهرهای کوچک، از سمت شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ و سپس به سمت کلانشهرها می‌آیند؛ اتفاقی که ممکن است چند دهه آینده به این ختم شود که تنها مراکز استان ما مملوء از جمعیت باشد و روستاها و شهرهای کوچک، خالی از سکنه شود. نقش ما کمک به تعادل‌بخشی و توجه به شهرهای کوچک و روستاها است.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور تأکید کرد: توجه خاص به شهرهای کوچک و روستاها و شهرهای میانی، بازی برد ـ برد است زیرا اگر به این شهرها توجه کنیم، دیگر شاهد مهاجرت و معضلاتی که ناشی از مهاجرت است، در کلانشهرها نخواهیم بود.

جمالی‌نژاد با بیان اینکه اتفاق عجیبی که طی یک سال گذشته افتاد، این بود که اعتبارات لازمی که سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها برای تعادل‌بخشی به شهرهای میانی و روستاها در اختیار داشت، به فرآیند هدفمندی یارانه‌ها اختصاص یافت و سازمان شهرداری‌ها با جیب خالی نتوانست کمکی به شهرداری‌های کوچک کند، گفت: خوشبختانه با پیگیری‌هایی که از سمت مجلس انجام شد، بازگشت این اعتبارات به سازمان شهرداری‌ها، در مجلس مصوب شد که شورای نگهبان ابهاماتی نسبت به آن داشت؛ البته دوباره در مجلس مصوب شد یعنی کمتر از یک ماه، دوبار این موضوع در مجلس مصوب شد و ما منتظر تائید شورای نگهبان هستیم. اگر این مبلغ به سازمان شهرداری‌ها اختصاص داده شود، شهرداری‌های کوچک، شب عید خوبی خواهند داشت.

وی در خصوص شهرهای بدون شهردار و اینکه برخی شهرداران انتخابی، صلاحیت تعیین شده در آئین‌نامه اخیر وزارت کشور را ندارند، گفت: پیش از این ضوابط انتخاب شهرداران بسیار آسان بود و هر شخصی را می‌توانستند به عنوان شهردار انتخاب کنند اما این ضوابط انتخاب ساده، طی این مدت مورد بازبینی قرار گرفت و شرایط تصدی سمت شهردار تغییر کرد. این شرایط سختگیرانه‌تر است زیرا شهردار یک سمت مهم است. اگر هر دستگاهی یک وظیفه بر عهده دارد، شهرداری‌ها بیش از ۳۰۰ مسئولیت و مأموریت بر عهده دارند. همچنین لازم بود شرایط احراز پست شهردار تغییر کند.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور با تأکید بر اینکه شرایط تعیین شده، نگاهی جامع‌نگر در پست شهردار دارد، گفت: پیش از این برخی شهرداران به طور تک‌بُعدی به مسئولیت خود می‌پردازند. به طور مثال اگر شهرداری چهره‌ای اجتماعی داشت، تمرکزش بر مسئولیت‌های فرهنگی اجتماعی بود یا اگر علاقه شهرداری به موضوعات عمرانی بود، این موضوعات در دستور کار قرار می‌گرفت یا برخی شهرداران تنها به فضای سبز و موضوعات خدمات شهری می‌پرداختند درحالی‌که یک شهر نیاز به یک نگاه جامع‌نگر دارد که خوشبختانه این نگاه در تصدی‌گری‌های اخیر دیده شده است.

جمالی‌نژاد ادامه داد: از میان بیش از ۱۰۰۰ شهرداری که در کشور وجود دارد، همه شهردار دارند و تنها به اندازه انگشتان یک دست، شهرهایی وجود دارد که شهردار ندارند که تا پایان سال برخی از آنها انتخاب شده و تا اوایل سال آینده، شهرهای باقی‌مانده نیز شهردارانی پویا، جوان، چابک و خوش‌فکر بر اساس آئین‌نامه جدید انتخاب می‌کنند.

وی در خصوص آئین‌نامه ضوابط تشخیص مشاغل و اصناف مزاحم شهری و موضوع دستفروشان در این آئین‌نامه گفت: در تمام شهرهای دنیا، ضوابط دستفروشی مشخص است و در این حوزه دستورالعمل‌های خاص خود را دارند و ما نیز دستورالعمل دستفروشی را تهیه و ابلاغ خواهیم کرد.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور تأکید کرد: نباید به موضوع دستفروشی، نگاهی سلبی داشت بلکه با برخوردهای ایجابی، باید تدابیری برای ساماندهی این موضوع بیاندیشیم.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اجتماعی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


عکس | قابی دیدنی از بازیگر زن پُرحاشیه در حرم امام رضا(ع)