کتاب صوتی راهنمای خودشناسی مارک منسون، دادبه دادمهر+ عکس


کتاب صوتی راهنمای خودشناسی مارک منسون، دادبه دادمهر+ عکس

مارک منسون در کتاب صوتی راهنمای خودشناسی، راهکارهای مفید و جامعی ارائه می‌دهد تا بتوانید ذهن خود را کنترل نمایید و به سمتی که دلتان می‌خواهد ببرید تا در مسیر موفقیت قرار بگیرید.

اتاق خبر 24:

مارک منسون در کتاب صوتی راهنمای خودشناسی، راهکارهای مفید و جامعی ارائه می‌دهد تا بتوانید ذهن خود را کنترل نمایید و به سمتی که دلتان می‌خواهد ببرید تا در مسیر موفقیت قرار بگیرید.

کتاب"صوتی راهنمای خودشناسی"مارک منسون، دادبه دادمهر+ عکس

در این جهان ابهامات و اسرار زیادی وجود دارد و موقعیت‌های مختلفی هست که خارج از کنترل ماست. اما هنوز امید وجود دارد ولی این آخرین نقطه‌ای است که احتمالاً به آن پناه می‌بریم. تنها یک چیز هست که همه ما کنترل و اختیار کامل آن در دستانمان است و آن خودمان هستیم. از این رو، مهمترین چیزی که می‌توانیم یاد بگیریم، درمورد خودمان است. از این‌ها گذشته، چه کس دیگری صاحب زندگی شماست غیر از خودتان؟

ذهن شما، سازنده تمام اتفاقاتی است که در زندگی‌تان رخ می‌دهد. شاید این حرف به نظر مسخره باشد اما چه خوش‌تان بیاید چه نه، تنها حقیقت موجود در زندگی است. هر اتفاقی که تا امروز تجربه کردید، مسئولش خودتان هستید. بله شما خواستید تا آن‌ها اتفاق بیفتند. در واقع شما در ذهن‌تان آن‌ها را ساخته‌اید.

گفته می‌شود که یونانیان واژه «خودشناسی» را روی مجسمه‌های باستانی‌شان حک می‌کردند، آن‌ها از مردم دعوت می‌کرده‌اند تا لحظه‌ای تامل کنند و انگیزه‌ها و اعمال‌شان را مورد بررسی قرار دهند. در بسیاری از ادیان و فلسفه‌های سراسر جهان، پیدا کردن خود‌آگاهی موضوعی محوری است. به نظر می‌رسد یکی از اثرات ناخوشایند ذهن خارق‌العاده‌ ما در به پرسش گرفتن همه چیز، توانایی‌اش در به پرسش گرفتن خودش است.

«من چه کسی هستم؟ چرا چنین کارهایی انجام می‌دهم؟ آیا می‌توانم تغییر کنم؟»
این‌ها پرسش‌هایی هستند که به ناچار ما را وارد یک حالت خاص می‌کنند، اما از آن‌جا که من فکر نمی‌کنم پاسخی قطعی و همیشگی برای این پرسش‌ها وجود داشته باشد، این امید وجود دارد که بتوانیم درک بهتری از خودمان بدست آوریم. علم روانشناسی به روش‌های بی‌شماری نشان داده است که باورهای ما درباره‌ خودمان، نه تنها روی رفتارها، بلکه روی ذهنیت‌مان از جهان هم تاثیر می‌گذارد. افرادی که باور دارند از دیگران باهوش‌تر هستند واقعا عملکرد بهتری از خودشان نشان می‌دهند، حتی اگر واقعا باهوش نباشند و از دانش‌آموزان متوسط بیشتر مطالعه نکرده باشند. افرادی که باور دارند نوشیدنی انرژی‌زا مصرف کرده‌اند نسبت به حالت عادی وزنه‌های سنگین‌تری برمی‌دارند حتی اگر نوشیدنی که به آن‌ها داده شده است حاوی هیچ چیز ویژه‌ای نبوده باشد. افرادی که باور دارند به خواب کم‌تری احتیاج دارند واقعا در شرایطی که خواب کافی ندارند عملکردشان از دیگر افراد بهتر است.

باورها، قدرت دارند و به همین دلیل است که ما باید ذهن‌مان را آموزش دهیم تا باورهایش را تحت نظر بگیرد و آن‌ها را زیر سوال ببرد. میکروکتاب راهنمای خودشناسی (self knowledge) حاوی 3 ایده‌ای است که برای کمک به شما طراحی شده‌اند تا بتوانید این کار را انجام دهید. این 3 ایده عبارتند از:

1. ذهن دو بخشی.
2. باور داشتن به چیزهای سودمند، نه چیزهای درست.
3. باور اولیه

خودشناسی یکی از مهم‌ترین مهارت‌های موفقیت است. رفتار شما و واکنشی که در برابر محرک‌های بیرونی از خود نشان می‌دهید، با فرآیندهای ذهنی درونی‌تان کنترل می‌شود. خودشناسی تمام الگوهای فکری مخرب و عادت‌های ناسالم را آشکار و آن‌ها را اصلاح می‌کند. با تقویت این مهارت، می‌توانید در زندگی تصمیمات بهتری بگیرید و در موقعیت‌های گوناگون، واکنش‌های رفتاری عاقلانه‌تری نشان دهید.

مارک منسون (Mark Manson)، نویسنده، وبلاگ‌نویس و کارآفرین آمریکایی است. او فارغ‌التحصیل رشته مدیریت مالی است، اما علاقه زیادی به روانشناسی دارد و در این زمینه مطالعات زیادی داشته است. او زمانی که کاملا ناشناس بود اولین کتابش را منتشر کرد و با اینکه کسی او را نمی‌شناخت، در کمتر از یکسال توانست 15 هزار نسخه از آن را بفروشد. او همچنان وبلاگش را به روز نگه می‌دارد و یکی از پر مخاطب‌ترین وبلاگ‌های آمریکا را دارد.

در بخشی از میکرو کتاب راهنمای خودشناسی می‌شنویم:

زمانی که ما مسئول ارزش‌های خودمان باشیم دیگر نیازی نیست که تقلا کنیم و جهان را با نیازهای خود هماهنگ کنیم، بلکه می‌توانیم ارزش‌هایمان را به شکلی تنظیم کنیم که با شرایطی که در جهان داریم هماهنگ باشند. این همان تصمیم ساده‌ای است که بر اساس آن ما مسئولیت وضعیت و ارزش‌مان را بر عهده می‌گیریم و این امکان را برای ما فراهم می‌کند که کنترل هر چیزی که برای‌مان اتفاق می‌افتد را بر عهده بگیریم. به این ترتیب می‌توانیم تجربه‌های منفی را به تجربه‌هایی که ما را قدرتمند می‌کنند تبدیل کنیم. این ایده که ما خود را مسئول تمام بداقبالی‌هایی که برایمان اتفاق می‌افتد بدانیم، کاملا خلاف شهود به نظر می‌رسد، اما ایده درستی است. بر عهده گرفتن مسئولیت وضعیت‌مان به ما اجازه می‌دهد یک اتفاق ناخوشایندی را به ارزشی تبدیل کنیم که یکی از نیازهای ما را برآورده می‌کند. به این ترتیب پتانسل‌های زیادی در ما آزاد می‌شود. برای مثال فرزندان سرکش این فرصت را برای ما فراهم می‌کنند که والدین خوبی باشیم و نظم و مسئولیت‌پذیری را برقرار کنیم. ترک شغل این فرصت را برای ما فراهم می‌کند که یک مسیر شغلی تازه که همیشه رویای آن را داشتیم تجربه کنیم. یک شکست عاطفی وحشتناک این فرصت را به ما می‌دهد تا به شکلی صادقانه خودمان را ارزیابی کنیم و بررسی کنیم که رفتارمان چگونه روی روابط‌مان با دیگرانی که عاشق‌شان هستیم تاثیر می‌گذارند.

البته این تجربیات قطعا دردناک خواهند بود اما تجربه‌های منفی، بخشی از زندگی هستند. مسئله این نیست که آیا ما چنین چیزهایی تجربه می‌کنیم یا نه، بلکه مسئله اصلی این است که چگونه با این تجربیات برخورد می‌کنیم. مسئولیت‌پذیری این امکان را فراهم می‌کند که از درد و رنج به عنوان فرصتی برای پیشرفت استفاده کرده و ناراحتی‌ها را به نقطه قوت و کاستی‌ها را به فرصت تبدیل کنیم.

موضوع: عمومی

نوسنده: مارک منسون، دادبه دادمهر


حتما بخوانید: سایر مطالب گروه روانشناسی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


متن دیکته شب کلاس دوم ابتدایی برای همه درس ها