برای افزایش هوش نوزاد چه باید کرد؟


برای افزایش هوش نوزاد چه باید کرد؟

کف دست‌های‌تان را به هم بزنید، با انگشتان‌تان بشکن بزنید و صداهای عجیب و غیر معمول در موقعیت‌های مختلف اطراف سر نوزاد دربیاورید. حتی می‌توانید موسیقی آرام پخش کنید.

نی نی بان، گروه ترجمه: مغز کودک شما همینطور که رشد میکند، شکل می‌گیرد. هرچه ارتباط سلول‌های عصبی با هم بیشتر باشد کودک باهوش‌تر است. تشکیل این اتصالات زمانی که کودک در محیط پر از رنگ و صدا و بو و لمس باشد بیشتر می‌شود. علاوه بر محیط شما می‌توانید با بازی‌هایی رشد مغز او را افزایش دهید.

در اینجا برخی بازی‌هایی که می‌توانید تا یک سالگی با کودک انجام دهید به شما معرفی می‌کنیم.

برای افزایش هوش نوزاد چه باید کرد؟

صفر تا 6 ماهگی

اعتماد ایجاد کنید
نوزاد را بردارید و در بغلتان نگه دارید. این کار را با تمام حس‌تان انجام دهید. با او حرف بزنید و به او لبخند بزنید و به او نشان دهید در آینده می‌تواند روی شما حساب کند.

او را تکان دهید
کودک را در آغوش بگیرید و مانند گهواره از یک سو به سوی دیگر حرکت دهید. در حین انجام این کار با او حرف بزنید و برایش آواز بخوانید.

برایش صدا درآورید
کف دست‌های‌تان را به هم بزنید، با انگشتان‌تان بشکن بزنید و صداهای عجیب و غیر معمول در موقعیت‌های مختلف اطراف سر نوزاد دربیاورید. حتی می‌توانید موسیقی آرام پخش کنید.

مجبورش کنید نگاه کند
با استفاده از اشیایی به رنگ روشن یا اسباب‌بازی‌هایی رنگارنگ توجه کودک را جلب کنید طوری که بخواهد آن جسم را بگیرد. خیلی آرام اسباب بازی را از یک سو به سوی دیگر ببرید یا آن را بالا و پایین کنید.

برایش شکلک دربیاورید
نوزاد را روی بازوی‌تان بگیرید و جلوی صورت‌تان بیاورید. در همین حالت او را طوری نگهدارید که بتواند صورت شما را ببیند. بعد برایش شکلک دربیاورید، بخندید، حرف بزنید، ابروهای‌تان را بالا ببرید و ...

6 تا 12 ماه

او را بنشانید
سعی کنید کودک را بنشانید یا اطراف او بالش بگذارید تا نیفتد. بعد به او اسباب بازی نشان دهید که بالا می‌رود و او مجبور است بالا را نگاه کند و بالاتر بیاید.

جلوی آینه بگذارید
نوزاد را جلوی آینه بگذارید و همه قسمت‌های صورتش را به او نشان دهید. برای مثال دماغش را لمس کنید و بگویید « دماغ» کمک کنید خودش هم دماغش را لمس کند.

قایم موشک بازی کنید
نوزاد را روی پاهای‌تان قرار دهید و جلوی آینه بنشینید. صورت کودک را در آینه به او نشان دهید بعد روی آینه را بپوشانید و بگویید « آتبین کجاست؟» بعد پارچه را بردارید و بگویید « ایناهاش» این کار را چند بار دیگر انجام دهید و ببینید خودش پارچه را برمی‌دارد یا نه.

ادای کلماتش را درآورید
صداهایی که کودک در می‌آورد به شکل حروف تکرار کنید. کودک را طوری نگهدارید که شما را ببیند بعد صدایی را که از او می‌شنوید مانند « لا لا لا» یا « دا دا دا» تکرار کنید. به او زمان بدهید تا خودش هم آن را بگوید و خوشحالی‌تان را از ادای کلمات توسط او نشان دهید.

بگذارید از روی صدا پیدای‌تان کند
نوزاد را مجبور کنید از روی صدای‌تان شما را پیدا کند. او را در گهواره یا صندلی ماشین وسط اتاق قرار دهید. به عقب بروید و حرف بزنید یا صداهای بامزه دربیاورید. بگذارید صدای شما را دنبال کند.

بگذارید تقلید کند
به نوزاد کمک کنید کارهای ساده‌ای که شما انجام می‌دهید را تقلید کند؛ کارهایی مانند کف زدن، صدای بوسیدن و ...هر بار که او تلاش میکند کارهای شما را تقلید کند او را در آغوش بگیرید و نوازشش کنید.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سلامت مادر و نوزاد

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


نقاشی سیزده بدر | 70 نقاشی کودکانه و رنگ آمیزی درباره سیزده به در