طرز تهیه بزقرمه مجلسی خوشمزه
بزقرمه یکی از غذاهای سنتی استان کرمان است که گوشت و حبوبات از مواد اصلی آن هستند. بزقرمه قشقایی نیز نوع دیگری از این غذاست که تنها با گوشت درست میشود و به عنوان یک غذای مجلسی مورد استفاده قرار میگیرد.
ستاره | سرویس آشپزی – بزقرمه از غذاهای سنتی استان کرمان محسوب میشود. در تهیه آن از کشک، گوشت سر دست و ماهیچه پرچربی بز، نخود، سیر، سیر داغ، نعنا داغ، زعفران دم کرده و پیاز به همراه ادویه استفاده میشود. بزقرمه با داشتن نخود، گوشت و کشک غذایی سرشار از پروتئین است و یک وعده غذایی کامل محسوب میشود که بهتر است به عنوان نهار مورد استفاده قرار گیرد. در ادامه با طرز تهیه این غذا به دو روش آشنا میشوید.
برای تهیه این غذا گوشت، پیاز، سیر و نخود را با آب روی حرارت قرار میدهند تا گوشت و نخود بپزند، سپس کشک را به مخلوط فوق اضافه کرده، درب قابلمه را نیمه باز گذاشته و شعله را خیلی ملایم میکنند تا غذا ریز جوش بزند و آب آن لعاب دار و غلیظ شود. پس از آماده شدن بزقرمه، آن را در ظرف سرو کشیده و روی آن را با سیر داغ، پیاز داغ و نعنا داغ تزئین میکنند.
۱. طرز تهیه بزقرمه کرمان
مواد لازم | |
گوشت سردست و ماهیچه بز یا گوسفند | 500 گرم |
نخود | 1 پیمانه |
پیاز بزرگ | 2 عدد |
سیر | 1 بوته |
کشک | به میزان لازم |
زعفران دم کرده | 3 قاشق غذاخوری |
پیاز داغ و نعنا داغ برای تزیین | به میزان لازم |
گردوی خرد شده برای تزیین | به میزان لازم |
آب | 2 پیمانه |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
دستور تهیه:
۲. طرز تهیه بزقرمه قشقایی
دلیل نامگذاری
در قدیم برای تهیه این غذای پرطرفدار از گوشت بزغاله که بر خلاف گوشت بز، بسیار لطیف و خوشمزه است، استفاده میشد و به همین دلیل بزقرمه (قرمهی بزغاله) نام گرفته است، اما امروزه از گوشت گوسفند استفاده میشود.
یکی از بهترین راههای جذب توریست در کنار جاذبههای طبیعی، تفریحی، تاریخی و باستانی، غذاهای محلی است. استان کرمان در کنار همه جاذبههای فرهنگی خود، غذاهای سنتی و محلی آن طرفداران زیادی دارد. یکی از این غذاها بزقرمه است که در این مطلب طرز تهیه آن ارائه شد. امیدواریم از این مقاله نهایت استفاده را برده باشید و این غذای محلی را درست کنید. اگر در این زمینه پیشنهادی دارید لطفا آن را در بخش "ارسال نظر" با ما و دیگران مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.