شمار بالای مزاحمت‌های جنسی در میان کارکنان سازمان ملل


شمار بالای مزاحمت‌های جنسی در میان کارکنان سازمان ملل

بر اساس پژوهشی که نتایج آن منتشر شده در دو سال اخیر از هر سه کارمند سازمان ملل متحد یک کارمند حین کار در محیط کار مزاحمت جنسی را تجربه کرده است.

به گزارش جام نیوز، دویچه وله گزارش داد، بر اساس پژوهشی که نتایج آن منتشر شده در دو سال اخیر از هر سه کارمند سازمان ملل متحد یک کارمند حین کار مزاحمت جنسی را تجربه کرده است. مزاحمت‌ها شامل جوک‌ و داستان و توهین و کنایه‌های جنسی و لمس نامتناسب بدن می‌شده است.

بیش از ۳۰ هزار تن از کارکنان سازمان ملل به پرسش‌هایی پاسخ داده‌اند که شرکت مشاوره خدمات حرفه‌ای "دیلویت" در زمینه تجربه مزاحمت جنسی تهیه کرده بود. سازمان ملل متحد از این مؤسسه خواسته بود این پژوهش را انجام دهد. حدود ۴۴ هزار نفر در سراسر جهان برای سازمان ملل کار می‌کنند.

طبق پژوهش یاد شده، یک نفر از هر پنج نفر که به پرسش‌های دیلویت پاسخ داده، گفته که در دو سال گذشته جوک‌ها و داستان‌های جنسی‌ای شنیده که با شنیدن‌شان احساس آسیب و ناراحتی کرده است.

حدود ۱۴ درصد افراد به دلیل ظاهرشان، بدن‌شان یا فعالیت جنسیت‌شان مورد توهین و بی‌احترامی قرار گرفته‌اند. ۱۳ درصد با موقعیتی روبرو بوده‌اند که کسی می‌خواسته آن‌ها را به زور وارد بحث درباره موضوع‌های سکسی بکند.

حدود ۱۱ درصد گفته‌اند که با حرکت‌ها یا اشارات بدنی که مفهوم سکسی داشته روبرو بوده‌اند. ۱۰ درصد گفته‌اند که بدنشان را کسی به طور نامتناسب لمس کرده است.

در دو سوم موارد این مردان بوده‌اند که آزار و مزاحمت جنسی ایجاد کرده‌اند. در یک چهارم موارد رؤسای مرد ایجاد مزاحمت جنسی کرده‌اند.

بیش از نیمی از پرسش‌شوندگان مزاحمت جنسی را در محل کار تجربه کرده‌اند، بسیاری دیگر این تجربه را حین مراسم و میهمانی‌های مرتبط با کار داشته‌اند. تنها یکی از هر سه نفر پس از مزاحمت جنسی اقدامی علیه آن کرده است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، گفت که این پژوهش "یک سری آمار و اشاراتی دارد که به ما می‌گوید چه چیزهایی باید تغییر کند تا محیط کاری عاری از مزاحمت را بشود متحقق کرد".

گوترش همچنین می‌نویسد: «ما هنوز راهی دراز در پیش داریم تا به آنجا برسیم که بتوانیم بی‌پروا و آزادانه درباره مزاحمت‌های جنسی صحبت کنیم.»

دبیرکل سازمان ملل پس از آنکه در سال ۲۰۱۸ گزارش‌هایی درباره مزاحمت‌ها و سوء استفاده جنسی از کارکنان زن این نهاد در رسانه‌ها منتشر شد اعلام کرد که این موضوع را سرسختانه پیگیری خواهد کرد.

گفتنی است، به نظر می‌رسد فرهنگ غربی که حتی در کشورهای اسلامی نیز رسوخ پیدا کرده است (و حتی در عربستان، امارات و.... کاباره ایجاد شده است) این مشکلات را برای جامعه جهانی ایجاد کرده است. فرهنگ غربی قائل به استفاده آزاد از امیال جنسی بدون محدودیت‌های حداقلی برای حفظ حریم خانواده و عفت عمومی است.

این فرهنگ قائل به آزادی پوشش، استفاده از محرکات جنسی در فضای عمومی جامعه، رسمیت دادن به رسانه‌های مروج اعمال جنسی در ملأعام، روابط جنسی آزاد بین زنان و مردان است. حضور محرکات جنسی در رسانه ها و سطح جامعه موجب شده است که مردان و زنان در خارج از خانه و در فضای جامعه که محل کار و تلاش است با محرکات جنسی مواجه شده و مشکلاتی برایشان ایجاد شود.

آمار سازمان ملل از آزار و اذیت جنسی [که در آن آمار واقعی تجاوز بیان نشده و فقط به آزار و اذیت جنسی توجه شده است] و همچنین آمار رسمی موجود در آمریکا و کشورهای اروپایی از تجاوز، آزار و اذیت جنسی که با یک سرچ ساده در گوگل قابل دسترسی است نشان می‌دهد که فرهنگ غربی با آزادی جنسی بدون حد و حصر موجب شده است که مشکلات زیادی در سطح جامعه در این مورد ایجاد شود. به این آمار طلاق ها و فرزندان بی سرپرست ناشی از روابط جنسی آزاد را هم باید اضافه کرد.

در حال حاضر وضعیت کشورهای اسلامی از جمله ایران در این موارد بسیار بهتر و قابل قبولتر از کشورهای غربی است اما با توجه به نفوذ فرهنگ غربی احتمال اینکه کشورهای اسلامی نیز به این مسائل مبتلا شوند وجود دارد. نباید فراموش کرد که هرچه جامعه غربی تر شود تبعات ناشی از آن نیز به همان میزان افزایش خواهد یافت.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه فرهنگی و هنری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


خواص آب هویج که از آن بی‌خبرید