پالایش جمعیت بیمه شدگان روستایی در سال 98/ ضرورت رعایت سیستم ارجاع توسط بیمه‌شدگان صندوق روستائیان


پالایش جمعیت بیمه شدگان روستایی در سال 98/ ضرورت رعایت سیستم ارجاع توسط بیمه‌شدگان صندوق روستائیان

حاجی قاسمعلی گفت: طبق برنامه ریزی صورت گرفته در سال 98 بیمه‌شدگان روستایی مورد پالایش قرار خواهند گرفت.

پالایش جمعیت بیمه شدگان روستایی در سال 98/ ضرورت رعایت سیستم ارجاع توسط بیمه‌شدگان صندوق روستائیان

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، داوود حاجی قاسمعلی مدیرکل ‏بیمه گری و درآمد سازمان بیمه سلامت ایران درباره بیمه روستائیان سازمان بیمه سلامت ایران توضیحاتی ارائه داد و اظهار کرد: از مجموع ۲۸ میلیون جمعیت بیمه شده روستایی حدود ۱۹ میلیون نفر تحت پوشش سازمان بیمه سلامت هستند؛ البته تعدادی از بیمه‌شدگان اعتبار دفترچه بیمه‌ای آنان به اتمام رسیده است که جزء بیمه‌شدگان فعال محسوب نمی‌شوند که با احتساب آنان تعداد بیمه‌شدگان این صندوق حدود ۲۲ میلیون نفر می‌شود.

۲۵ میلیون بیمه‌شده روستایی دفترچه گرفتند

وی ادامه داد: شروع به کار صندوق بیمه روستایی به شکلی که اکنون ارائه خدمت می‌دهد از سال ۸۴ بود که دولت اعتبار خوبی را به این صندوق اختصاص داد و سازمان مکلف شد که به بیمه‌شدگان روستایی دفترچه درمانی دهد که در مجموع حدود ۲۵ میلیون نفر دفترچه دریافت کردند.

مدیرکل ‏بیمه‌گری و درآمد سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به اینکه براساس قانون تنها بیمه شدگان روستایی و شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر می‌توانند از خدمات این صندوق بهره‌مند شوند، گفت: براساس مصوبه دولت تعدادی از روستا‌ها تبدیل به منطقه شهری می‌شوند که اگر زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت داشته باشند، از قالب روستایی خارج شده و در قالب شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت قرار می‌گیرند و همان خدمات به آن‌ها ارائه می‌شود.

حاجی قاسمعلی با تاکید بر اینکه براساس قانون، بیمه شدگانی که بیمه‌پردازی ندارند و به صورت رایگان خدمات دریافت می‌کنند تنها مجاز به دریافت خدمت از مراکز دولتی هستند، افزود: خدمات سطح یک در روستا‌ها از آنجایی که بیشتر مراکز بهداشتی و درمانی روستایی وابسته به دانشگاه‌ها و وزارت بهداشت بوده از ابتدا ذیل قرارداد با وزارت بهداشت به بخش دولتی محدود شده است.

نظام پرداخت کارانه مناسب نیست

وی ادامه داد: از آنجایی که اعتقاد داشتیم نظام پرداخت فیفور سرویس یا کارانه نامناسب بوده و باعث تقاضا‌های القایی می‌شود، به همین دلیل نظام پرداخت سطح یک، سرانه‌ای شد به نحوی که در ابتدای هر سال قیمت بسته خدمت با وزارت بهداشت مشخص می‌شود به نحوی که قیمت بسته خدمت در مناطق مختلف کشور براساس دوری، نزدیکی، محرومیت و برخورداری منطقه تعیین شده و در چارچوب آن هر سال تفاهم نامه‌ای امضاء می‌شود.

مدیرکل ‏بیمه‌گری و درآمد سازمان بیمه سلامت ایران بر رعایت سیستم ارجاع توسط بیمه‌شدگان صندوق روستائیان تاکید کرد و گفت: بعد از اینکه بیمار در سطح یک در مرکز بهداشتی و درمانی ویزیت شد براساس تشخیص پزشک به جز در موارد اورژانس و مواردی که دانشگاه‌ها تعیین کرده است به متخصص ارجاع داده می‌شود.

حاجی قاسمعلی ادامه داد: از آنجایی که دولت مکلف کرده است که کسانی که بیمه رایگان دارند فقط به بخش دولتی مراجعه کنند سطح ۲ و ۳ ارائه خدمات نیز به مراکز دولتی محدود شده است.

میزان پرداختی بیمه‌شدگان صندوق روستائیان با نظام ارجاع

به گفته وی، در صورتی که بیمه‌شدگان صندوق روستائیان در قالب نظام ارجاع در بیمارستان دولتی بستری شوند، تنها ۵ درصد هزینه را پرداخت می‌کنند در غیر این صورت سهم بیمه شده ۱۰ درصد خواهد بود.

مدیرکل ‏بیمه‌گری و درآمد سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به اینکه طبق برنامه ریزی صورت گرفته در سال ۹۸ بیمه‌شدگان روستایی مورد پالایش قرار خواهند گرفت، گفت: در این شرایط بیمه‌شدگانی که دیگر در روستا سکونت نداشته و همچنان خدمت دریافت می‌کنند، شناسایی شده و افراد دیگری از جمله متولدین جدید، مهاجرین و ... جایگزین آنان می‌شوند.

انتهای پیام/

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه علمی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


چرا انسان های مدرن جایگزین نئاندرتال‌ها شدند؟