نمایشگاه ایران مهد تمدن در اسپانیا برپا می شود


نمایشگاه ایران مهد تمدن در اسپانیا برپا  می شود

آبادان - ایرنا - مدیر کل موزه ها و اموال منقول و تاریخی سازمان میراث فرهنگی گفت: با موافقت دولت جمهوری اسلامی ایران، نمایشگاه ایران مهد تمدن در اسپانیا برپا می شود.

به گزارش ایرنا محمدرضا کارگر عصر سه شنبه در حاشیه افتتاح موزه کارآموزان آبادان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از سال 2001 تاکنون حداقل 40 نمایشگاه در خارج از کشور برپا شده و تمامی آثار تاریخی بدون هیچگونه کمبودی به کشور بازگشته اند و تمامی دنیا و موزه ها در این جهت فعال هستند.
وی افزود: در حال حاظر مدت زمان برپایی نمایشگاه ایران در کشور هلند به پایان رسیده که آثار این نمایشگاه با موافقت دولت و تحت عنوان ایران مهد تمدن به کشور اسپانیا انتقال خواهد یافت.
کارگر با تاثیر مثبت برپایی نمایشگاه در نقاط مختلف جهان اشاره کرد و گفت: برگزاری این نمایشگاه ها سبب آشنایی مردم با تمدن و فرهنگ غنی ایران می شود، که در مذاکرات سیاسی هیچوقت به این دستاوردها نمی رسیم.
وی با بیان اینکه امروز زمانی نیست که کشوری آثار تاریخی کشور دیگر را خریداری کند و به کشور خود منتقل دهد بیان داشت:تمامی قوانین مانع انجام این عمل می شود و هر کشور برای پویا کردن موزه خود و فراهم کردن آموزش برای جامعه و مخاطبانش آثاری را به امانت می گیرد.
مدیر کل موزه ها و اموال منقول و تاریخی سازمان میراث فرهنگی گفت: به طور مثال ما اگر بخواهیم مردم مان را با فرهنگ چین آشنا کنیم این رسالت موزه ملی ایران است که نمایشگاهی با مزمون معرفی فرهنگ و تمدن چین را به ایران بیارود تا در معرض دید قرار دهد و این عمل در حال اتفاق افتادن است.
کارگر تصریح کرد: امروز هم میزبان این آثار هستیم و هم امانت دهنده، این آثار سفیران فرهنگی یک کشور است و نگاه مردم جهان به ویژه مخاطبین اینگونه نمایشگاه ها نگاهشان نسبت به ایران تغییر یافته است.
وی در خصوص احداث زیر گذر در تقاطع ورودی شهر شوش نیز گفت: سازمان میراث فرهنگی در خصوص این چهار راه و احداث زیر گذر یا روگذر اعتقادی ندارد و معتقد است که با انجام کار کارشناسی می توان مشکل ترافیک محدوده مذکور را حل کرد تا به میراث فرهنگی آسیبی وارد نشود. تصمیمی که گرفته شده در آینده مورد نقد قرار خواهد گرفت.
کارگر تصریح کرد: در حال حاضر کاوش های باستانشناسی در این محدوده در حال انجام است و اگر قرار است در آن مکان خاک برداری شود در صورتیکه آثار تاریخی نباشد با اجرای طرح در آن محدوده همراهی می شود.
وی در خصوص خسارت ناشی از بارندگی به بناهای تاریخی در استان خوزستان گفت: بناهای تاریخی مانند انسان های مسنی هستند که نیاز به رسیدگی دارند و از این دست مسائل به طور تقریبی در کشور اتفاق می یفتد و به طور حتم سازمان میراث فرهنگی وظیفه خود می داند که در بازآفرینی این بناها ورود کند.
کارگر در خصوص اولویت سازمان میراث فرهنگی در بحث مرمت بناهای تاریخی، فرهنگی در کشور گفت: بخشی از این بناها متعلق به میراث فرهنگی است و بخشی نیز به افراد حقیقی و حقوقی تعلق دارد. آن بخش از این آثار که به سازمان میراث فرهنگی تعلق دارد مرمت می شوند ولی قریب به اتفاق آثار متعلق به میراث فرهنگی نیست اما وظیفه حمایت از آنها را داریم.
وی تصریح کرد: اقدامات کارشناسی و ارائه کمک های بلاعوض به آثاری که متعلق به افراد حقیقی و حقوقی می باشد انجام می شود تا مالکان آنها نسبت به مرمت آثار اقدام کنند.
7104/6068

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه فرهنگی و هنری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


فال حافظ روزانه پنجشنبه 6 اردیبهشت 1403 با معنی و تفسیر دقیق