Sony Alpha A7000: هر آن‌چیزی که تاکنون از این دوربین جدید می‌دانیم


Sony Alpha A7000: هر آن‌چیزی که تاکنون از این دوربین جدید می‌دانیم

پس از گذشت تقریبا دو سال از تولید آخرین مدل دوربین بدون‌آینه‌ی APS-C سونی، به نظر می‌رسد این شرکت قصد دارد به‌زودی مدل جدیدی از این سری دوربین‌ها را به بازار عرضه کند. آیا در چند هفته‌ی آتی شاهد معرفی Alpha A7000 خواهیم بود؟

سونی در طول چند سال گذشته کم‌و‌بیش توجه خود را به دوربین‌های فول‌فریم بدون‌آینه‌ی خود همچون آلفا A9، آلفا A7 III و آلفا A7R III معطوف کرده است. در نتیجه، دوربین‌های بدون‌آینه‌‌ی APS-C تا حدودی نادیده گرفته شده‌اند؛ آخرین بار در اکتبر ۲۰۱۶ بود که این شرکت پیشرو در صنعت دوربین‌های عکاسی مدل Alpha A6500 را معرفی کرد.

کنجی تاناکا، مدیر ارشد بخش تصویربرداری دیجیتال سونی، در مصاحبه‌ی اخیر خود عنوان کرد که هم‌اکنون زمان آن فرا رسیده است که این شرکت دوباره به توسعه‌ی دوربین‌های APS-C روی آورد. این روزها شایعاتی به گوش می‌رسند که خبر از تولید پرچم‌دار بدون‌آینه‌ی جدیدی توسط سونی می‌دهند؛ به نظر می‌رسد نام این دوربین نوپا SONY Alpha A7000 خواهد بود.

Sony Alpha A7000: هر آن‌چیزی که تاکنون از این دوربین جدید می‌دانیم

درحالی‌که اخبار نادرست زیادی درباره‌ی این دوربین منتشر شده است، در این مقاله سعی کرده‌ایم قابل اعتماد‌ترین مشخصات A7000 را از میان انبوه شایعات استخراج کرده و یک تصویر کلی از آنچه که باید از این دوربین جدید انتظار داشته باشیم ارائه کنیم. با زومیت همراه باشید.

سونی آلفا A7000: مشخصات کلی

این دوربین شاید سرآغاز سری جدیدی از دوربین‌های APS-C سونی باشد

در رده‌ای بالاتر از Alpha A6500 قرار می‌گیرد

فلسفه‌اش مشابه با نیکون D5 و D500 است

منطقی به نظر می‌رسد که تصور کنیم آلفا A7000 مدل پیشرفته‌تر جایگزین آلفا A6500 باشد، اما این دوربین می‌تواند منشأ سری جدیدی از دوربین‌های سونی باشد که بالاتر از دوربین‌های سری A6000 قرار خواهند گرفت. شاید استراتژی سونی، خلق برادر کوچک‌تر Alpha A9 باشد؛ مانند فلسفه‌ای که نیکون سال‌های اخیر در مورد فول‌فریم D5 و مدل رده‌ی پایین‌تر D500 به‌کار برده است.

Sony Alpha A7000: هر آن‌چیزی که تاکنون از این دوربین جدید می‌دانیم

سونی آلفا A7000: طراحی

طراحی آن بیشتر به دوربین‌های سری Alpha A7 شباهت دارد

مجهز به منظره‌یاب الکترونیکی بهبودیافته می‌شود

توازن و خوش‌دستی بهتری دارد

اگر هدف سونی از A7000 تولید مدل سطح پایین‌تر برای آلفا A9 باشد، باید منتظر مشاهده‌ی تغییرات اساسی در مسیر طراحی آن باشیم که در نتیجه آلفا A7000 را از آلفا A6500 متمایز خواهد کرد. براساس شایعات منتشرشده، A7000 بدنه‌ای مشابه با دوربین‌های DSLR دارد که با دوربین‌های سری آلفا A7 سونی شباهت بیشتری دارد. همچنین، منظره‌یاب الکترونیکی (EVF) هم‌راستا با حسگر و مانت لنز این دوربین قرار دارد.

Sony Alpha A7000: هر آن‌چیزی که تاکنون از این دوربین جدید می‌دانیم

کافی است تنها به موفقیت دوربین‌های X-T2 و X-T3 فوجی‌فیلم نگاه کنید تا این استراتژی احتمالی سونی منطقی به نظر برسد. چنین طراحی‌ای نه‌تنها حمل و استفاده از دوربین با لنزهای بزرگ‌تر را بهتر می‌کند، بلکه گزینه‌ی مناسب‌تری برای آن دسته از عکاسانی است که قصد دارند دوربین‌های DSLR خود را با بدون‌آینه‌ها تعویض کنند اما ابعاد جمع‌وجور سری A6000 آن‌ها را ناامید می‌کند.

سونی آلفا A7000: حسگر

بعید است که A7000 از حسگر ۲۴ مگاپیکسلی استفاده کند

احتمالا شاهد حسگر ۲۶ مگاپیکسلی BSI سونی در این دوربین خواهیم بود

استفاده از یک حسگر ۳۲ مگاپیکسلی در A7000 دور از ذهن نیست

حسگر ۲۴ مگاپیکسلی A6500 بسیار خوب عمل می‌کند، اما انتظار می‌رود که آلفا A7000 از چیپ حسگر کاملا جدید بهره ببرد. اگرچه یک گزینه مجهزشدن به حسگر ۲۴ مگاپیکسلی با طراحی جدید است، با تولید حسگر ۲۶مگاپیکسلی APS-C جدید سونی (با فناوری BSI) استفاده از آن در این دوربین گزینه‌ای عالی به نظر می‌رسد. این بهبود دو مگاپیکسلی شاید سونی را راضی نکند و حسگر APS-C با رزولوشن ۳۲ مگاپیکسل به‌نام IMX510 که شایعاتی از تولید آن به گوش می‌رسد را به‌کار ببرد.

هر دو حسگر جدید ممکن است به یک حالت جدید ADC دوبهره‌ای مجهز باشند؛ گفته می‌شود این حالت جدید محدوده‌ی دینامیکی حسگر را تقریبا به اندازه‌ی دو استاپ افزایش می‌دهد ولی این بهبود به قیمت کاهش ۵۰ درصدی سرعت حسگر تمام می‌شود. جزییات چگونگی عملکرد این ویژگی هنوز مشخص نیست. هم‌اکنون Fujifilm X-T3 از این فناوری در سنسورهای (تولید سونی) خود بهره می‌برد.

Sony Alpha A7000: هر آن‌چیزی که تاکنون از این دوربین جدید می‌دانیم

به‌علاوه، آلفا A7000 از قابلیت HDR هم‌پوشان دیجیتال (DOL-HDR) برخوردار است. این ویژگی را می‌توان مانند حالت براکت دوربین‌ها تصور کرد، اما با سرعت بیشتر؛ با استفاده از این قابلیت، دوربین می‌تواند فاصله‌ی زمانی بین ثبت دو فریم متوالی با نوردهی متفاوت را به حداقل ۱/۶۰۰۰ ثانیه کاهش دهد.

سونی آلفا A7000: منظره‌یاب و صفحه‌‌نمایش پشت

منظره‌یاب احتمالا بدون قطعی است

رزولوشن EVF به ۳.۶۹ میلیون نقطه افزایش می‌یابد

صفحه‌نمایش پشتی دوربین به عملکرد لمسی مجهز خواهد بود

هم‌اکنون شایعات حاکی از آن هستند که منظره‌یاب الکترونیکی (EVF) در آلفا A7000 در حین ثبت عکس خاموش نمی‌شود و نمایش پیوسته‌ی منظره در عکاسی ممتد امکان‌پذیر خواهد بود. انتظار می‌رود رزولوشن منظره‌یاب هم از ۲.۳۶میلیون نقطه، مشابه آنچه که در A6500 دیده می‌شود، به مقدار عالی ۳.۶۹ میلیون نقطه‌ مشابه آلفا A9 ارتقا پیدا کند.

در مورد صفحه‌نمایش پشت دوربین هم می‌توان گفت که به احتمال زیاد از مکانیزم چرخشی که در سایر دوربین‌های آلفای سونی دیده‌ایم استفاده خواهد شد؛ درحالی‌که اندازه صفحه همان ۳ اینچ باقی می‌ماند.

تاکنون سونی در به‌کارگیری عملکرد لمسی صفحه‌نمایش در دوربین‌های خود کمی کند عمل کرده است و اگر این ویژگی در دوربین جدید آلفا A7000 نباشد، متعجب خواهیم شد.

سونی آلفا A7000: عملکرد

انتظار می‌رود دوربین از پایداری تصویر (لرزشگیر) ۵محوره برخوردار شود

قابلیت عکس‌برداری ممتد تا ۲۰ فریم بر ثانیه داشته باشد

سیستم فوکوس خودکار پیشرفته در آن به کار رود

باتوجه‌به مجهزبودن بدنه‌ی همه‌ی دوربین‌های فول‌فریم و حتی دوربین APS-C آلفا A6500 به لرزشگیر تصویر IBIS، انتظار داریم که نوعی از این سیستم لرزشگیر عالی ۵محوره‌ی سونی را در A7000 شاهد باشیم. این ویژگی به‌طور حتم می‌تواند در پیشی گرفتن A7000 از رقیب سرسختی همچون Fujifilm X-T3 مؤثر باشد.

Sony Alpha A7000: هر آن‌چیزی که تاکنون از این دوربین جدید می‌دانیم

به کمک آخرین چیپ پردازنده تصویر BIONZ X سونی، آلفا A7000 مانند آلفا A9 قادر به ثبت تصویر متوالی تا ۲۰ فریم بر ثانیه خواهد بود؛ هرچند هنوز کاملا مشخص نیست که این قابلیت تنها به وسیله‌ی شاتر مکانیکی است یا آنکه شاتر الکترونیکی به کمک می‌آید. به امکانات بالا، EVF بدون خاموشی را هم اضافه کنید که به نوبه‌ی خود آلفا A7000 را به دوربینی عالی برای عکاسی سریع تبدیل می‌کند.

دوربین A6500 از سیستم فوکوس خودکار ۴۲۵ نقطه‌ای برخوردار است، اما در A7000 می‌توان انتظار سیستم پیشرفته‌تری داشت و شاید حتی سیستم ۶۹۳ نقطه‌ای فوق‌العاده‌ای که در A9 و A7 III دیده‌ایم را در این دوربین شاهد باشیم.

فیلم‌برداری 4K قابلیتی کاملا جاافتاده در این رده از دوربین‌های سونی است؛ بااین‌حال، هنوز سرعت فریمی که این دوربین پشتیبانی می‌کند مشخص نشده است. اگرچه شاید سرعت 30p یک حدس بدیهی به نظر برسد، اما 60p هم دور از ذهن نیست.

سونی آلفا A7000: تاریخ عرضه و قیمت

قیمت دوربین احتمالا در حدود ۱۸۴۹دلار /۱۷۹۹پوند است

علاوه‌بر این، سونی می‌تواند از نمایشگاه +CP ژاپن در اواخر ماه فوریه برای پرده‌برداری از دوربین APS-C جدید خود استفاده کند.

در مورد قیمت می‌توان حدس زد که A7000 برچسب هزینه‌ای بالاتر از A6500 یعنی در حدود ۱۱۹۹دلار داشته باشد. چندان منطقی هم به نظر نمی‌رسد که قیمت آن با Alpha A7 III که در حدود ۱۹۹۹دلار/۱۸۴۹ پوند است برابری کند ولی باتوجه‌به قابلیت‌های چشمگیر دوربین جدید نمی‌توان قیمت آن را خیلی دور از این محدوده تصور کرد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه فناوری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


بیوگرافی نسرین جواد زاده زیباترین بازیگر ایرانی / در جذابیت تک است + عکس شوهرش