ته چین مرغ یکی از آن غذاهای لذیذ سنتی ایرانی است که به خاطر داشتن مواد بسیار مغذی و رنگ و لعاب بسیار زیبای زعفران و زرشک بین بسیاری از افراد محبوب است. پخت ته چین مرغ کار ساده و راحتی است به شرط آنکه مراحل را دقیق و درست انجام دهید. در ادامه این نوشتار با ما همراه باشید تا طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی و خوشمزه را بدانید و چند عکس از تزیین ته چین مرغ هم ببینید.
مواد لازم برای ته چین مرغ برای ۴ نفر-۲ پیمانه برنج
-۲ عدد تخم مرغ
-۱ عدد سینه مرغ
-نصف پیمانه ماست
-۳ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
-نصف پیمانه روغن
-۲ قاشق غذاخوری کره
-نصف پیمانه زرشک
– نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی
ابتدا سینه مرغ را با مقداری زردچوبه و نمک و پیاز می پزیم تا به خوبی نرم و پخته و خوش عطر شود. پس از اینکه مرغ کاملا پخت اجازه می دهیم خنک شود و بعد با چاقو و چنگال مرغ را به رشته های باریک خرد میکنیم.
سپس زرشک ها را خیس کرده و با اندکی کره تفت دهید تا رنگ زیبایی پیدا کند و باز و درشت شوند. حالا برنج را با چند لیوان آب و مقداری نمک داخل قابلمه و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و بعد از آن با آب نیمه گرم آبکشی کنید. میزان پخت برنج باید اندازه ای باشد که وقتی دانه برنج را بین دو انگشتان می فشارید وسط آن مقداری خام و اطرافش نرم و پخته باشد.
حالا یک ظرف بزرگ و توگود انتخاب کنید و ماست و تخم مرغ و نمک و فلفل و زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد حسابی با هم مخلوط شوند. در این مرحله آرام آرام برنج را به مخلوط مواد اضافه کنید و هم بزنید تا تمام برنج رنگ زعفران را بگیرد. ظرفی که برای پخت ته چین مرغ در نظر گرفته اید را با روغن حسابی چرب کنید و نیمی از مخلوط برنج را کف آن بریزید و فشار دهید تا به خوبی قالب ظرف تان را بگیرد. سپس مرغ پخته شده و تکه تکه شده را به شکل یک لایه روی مواد بخوابانید و زرشک سرخ شده را روی آن بریزید. در این مرحله قسمت دوم برنج آغشته با مواد را به آن اضافه کنید و مجددا فشار دهید تا قالب ته چین خوش شکل و زیبا در بیاید. حالا کره را داغ کنید و روی برنج بریزید.
پخت روش شعله اجاق گاز یا فر و مایکروویو فرقی نداردقابلمه را روی حرارت ملایم شعله گاز قرار دهید یا ظرف تان را در فر یا مایکروویو بگذارید. حدود ۱ ساعت زمان برای آماده شدن ته چین مرغ لازم است. در این فاصله خلال بادام و خلال پسته را خیس کنید و مقداری دیگر زرشک برای تزیین روی ته چین تفت بدهید.
پس از اینکه ته چین آماده شد در ظرف مخصوص سرو به همان شکل قالبی برگردانید و با خلال پسته و بادام و زرشک تزیینش کنید.
۵ ایده برای تزیین ته چین
برای اطلاع از دستور غذاهای مختلف و طرز تهیه انواع غذا، شیرینی و دسر و … اینجا کلیک کنید.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – گروه آشپزی تحریریه بازده
منبع: howsweeteats