بررسی سریع نمونه های آزمایشگاهی با کمک حسگر زیستی دانشمند ایرانی


بررسی سریع نمونه های آزمایشگاهی با کمک حسگر زیستی دانشمند ایرانی

یک محقق ایرانی با رهبری گروهی از دانشمندان، یک حسگر زیستی ابداع کرده که می تواند نمونه آزمایشگاهی بیماران را برای وجود باکتری های مضر در مدت زمانی بسیار کوتاه تحلیل کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس،به طور معمول طی ۲تا ۵ روز مشخص می شود آیا باکتری زیان آوری در نمونه های بیولوژیک بیمار وجود دارد یا خیر. در این زمان احتمال دارد هرگونه عفونتی در بدن او وخیم تر می شود.

در همین راستا محمد حسین ظریفی استادیار دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا با رهبری گروهی از محققان و با همکاری با دانشگاه کلگری یک حسگر زیستی ابداع کرده اند که می تواند نمونه ها را بلافاصله در محل بررسی کند.

هم اکنون فقط نمونه اولیه این حسگر ساخته شده که کوچک و ارزان است. دستگاه مذکور سیگنال های میکروویو ۲.۵ گیگاهرتزی را به نمونه های مایع زیستی وارد می کند. حسگر با تحلیل تغییرات در دامنه رزونانس و فرکانس سیگنال می تواند هر گونه باکتری را شناسایی و میزان غلظت آن در نمونه را تعیین کند.

این حسگر هنگامیکه روی نمونه های مایع با غلظت های مختلف باکتری E.coli آزمایش شد، خوانش دقیقی از میزان باکتری و تقریبا بلافاصله و در مدت زمانی بسیار کوتاه ارائه کرد.

این تحقیق در نشریه Nature Scientific Reports منتشرشده است.


به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس،به طور معمول طی ۲تا ۵ روز مشخص می شود آیا باکتری زیان آوری در نمونه های بیولوژیک بیمار وجود دارد یا خیر. در این زمان احتمال دارد هرگونه عفونتی در بدن او وخیم تر می شود.

در همین راستا محمد حسین ظریفی استادیار دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا با رهبری گروهی از محققان و با همکاری با دانشگاه کلگری یک حسگر زیستی ابداع کرده اند که می تواند نمونه ها را بلافاصله در محل بررسی کند.

هم اکنون فقط نمونه اولیه این حسگر ساخته شده که کوچک و ارزان است. دستگاه مذکور سیگنال های میکروویو ۲.۵ گیگاهرتزی را به نمونه های مایع زیستی وارد می کند. حسگر با تحلیل تغییرات در دامنه رزونانس و فرکانس سیگنال می تواند هر گونه باکتری را شناسایی و میزان غلظت آن در نمونه را تعیین کند.

این حسگر هنگامیکه روی نمونه های مایع با غلظت های مختلف باکتری E.coli آزمایش شد، خوانش دقیقی از میزان باکتری و تقریبا بلافاصله و در مدت زمانی بسیار کوتاه ارائه کرد.

این تحقیق در نشریه Nature Scientific Reports منتشرشده است.

کد خبر 4471781

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه علمی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


هیچگاه موز و تخم مرغ را باهم نخورید