احیای سیب زنوز نیازمند عزم جدی نهادهای مسوول است


احیای سیب زنوز نیازمند عزم جدی نهادهای مسوول است

تبریز - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند با اشاره به آغاز برداشت محصول سیب از باغات شهر زنوز گفت: احیاء «سیب زنوز» نیازمند عزم جدی مسئولان مرکز تحقیقات کشاورزی است.

منوچهر رحمانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شهرستان مرند 4 هزار و 245 هکتار باغ سیب دارد که از این مقدار 3 هزار و 960 هکتار باغات بارده است.
وی میانگین تولید سیب از هر هکتار را 10 تن اعلام کرد و افزود: پیش‌بینی می‌شود در سال زراعی 97-96 میزان برداشت سیب به 39 هزار تن برسد که نسبت به سال گذشته با توجه به سرما زدگی و عدم تلقیح باغات، 60 تا50 درصد کاهش محصول داریم.
مدیر جهاد کشاورزی مرند خاطرنشان کرد: امیدواریم با تغییر اصول باغبانی و اصلاح باغات و استفاده از روش‌های مناسب، کاشت رقم‌های اصلاح شده به ویژه کاشت پایه‌های مالینگ (پایه کوتاه)، تولید محصول سیب افزایش چشمگیری در سال‌های آتی داشته باشد.
وی افزود: در شهرستان مرند به خصوص در شهر زنوز، 30 نوع سیب درختی اعم از سیب زنوز پائیزه، زودرس، قابالا، بالجه‌ای، اسدکوهی، سلطانی، بشقابی، شیشه‌ای و ارقام اصلاح شده رد، گلدن، گران اسمیت و سیب گلابی تولید می‌شود که سیب رقم کوهی زنوز شهرت جهانی دارد.
رحمانی با اشاره به اینکه سیب تولید شده در مرند مقداری به صورت تازه‌خوری در شهرستان و مقداری نیز با ارسال به سایر شهرستان‌ها و استان‌های کشور مصرف می‌شود، گفت: بقیه نیز در جعبه‌های مخصوص بسته‌بندی و در سردخانه‌های موجود شهرستان برای ذخیره‌سازی شب عید نگهداری می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: مکاتبات و بازدیدهایی با حضور کارشناسان مرکز تحقیقات جهادکشاورزی استان از ایستگاه تحقیقات برای ایجاد باغات مادری و الگویی این محصول انجام شده که با مساعدت مسئولان امکان توسعه کمی و کیفی این محصول در سطح منطقه قوت بیشتری می‌یابد.
مدیر جهاد کشاورزی مرند همچنین خواستار توجه بیشتر فعالان بخش خصوصی جهت شناساندن سیب زنوز و ارتقاء جایگاه واقعی این محصول با عرضه محصولات بسته بندی شده در بسته های مناسب و برنددار شد و تاکید کرد: در صورت ورود بخش خصوصی، جهاد کشاورزی آماده ارائه هرگونه همکاری فنی و تخصصی در این زمینه است.
وی با اشاره به اهمیت حفظ منابع ژنتیکی و ارزش صفات مورفولوژیکی برتر سیب زنوز و امکان استفاده از آن به عنوان منبعی جهت طرح‌های تحقیقاتی و به نژادی، اظهار داشت: حفظ و گسترش رقم سیب زنوز امری بسیار مهم و در عین حال اقتصادی است و با توجه به وجود عطر، طعم و رنگ شاخص و میزان باردهی مناسب این رقم، حفظ و گسترش آن به عنوان محصولی برتر نیازمند همت مسئولان مرکز تحقیقات است.
شهر زنوز یکی از معدود باغ شهرهای ایران است که بیشتر مردم ایران آن را با نام (سیب زنوز) می شناسند.
سیب تولیدی این شهر به اعتقاد کارشناسان می تواند به عنوان نمادی دائمی محسوب شده و گردشگران داخلی و خارجی زیادی را به این منطقه از آذربایجان جذب کند.
سیب زنوز از نظر کیفیت و کمیت مقام اول محصولات سردرختی‌ های زنوز را دارد؛ هر چند انواع مختلف زردآلو مانند طبرزه،‌ مخملی، خودرو،‌ کشاورزی و انواع مختلفی از گلابی،‌ گردو، آلو، آلبالو، گیلاس و سر درختی‌ های دیگر در اقتصاد باغداران منطقه نقش زیادی دارد، اما سیب به لحاظ سرآمد بودن کیفیت و انواع آن جایگاه ممتازی دارد.
سیب زنوز حتی در نوع لقمانی آن تفاوت بسیار با محصولات سیب دیگر مناطق کشور دارد. طعم و مزه لذیذ، آبدار بودن،‌ داشتن پوشش چرب و‌ رنگ قرمز خوش رنگ از عمده ویژگی‌های سردرختی سیب زنوز است. سیب‌هایی که بر اساس افسانه‌های قدیمی منطقه سرخی آن بر اثر تابش نور ستاره قطبی است.
شهر زنوز با بیش از 10 هزار نفر جمعیت در 100 کیلومتری شمال غرب تبریز واقع شده است.
9916/6132/518

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه کشاورزی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


گرگی ناگهان وارد بیمارستان شد/ اما زمانی که پرستاران علت را فهمیدن، نتوانستند جلوی گریه...