عوارض«بدشنوایی»را جدی بگیرید/ توجه به سلامت گوش کودکان


یک ادیولوژیست، نسبت به عوارض شیوع اختلال «بدشنوایی» هشدار داد و گفت: بد شنوایی یک اختلال پنهان است.

ایران اکونومیست - عوارض«بدشنوایی»را جدی بگیرید/ توجه به سلامت گوش کودکانبه گزارش ایران اکونومیست، سعید ملایری در خصوص بدشنوایی، اظهار داشت: زمینه درمان و توانبخشی بدشنوایی گسترش پیدا کرده و امروزه نیاز جدی جامعه است و باید برای مخاطبی که نیاز جدی دارد، اطلاع رسانی کنیم.

وی افزود: در مورد بدشنوایی باید گفت فراوانی و شیوع این اختلال به مراتب از اختلال کم شنوایی بیشتر است و باید بیشتر مورد توجه و اهمیت قرار گیرد زیرا بدشنوایی یک اختلال پنهان است.

ملایری ادامه داد: تعریف ساده بدشنوایی به نقص عملکرد دستگاه شنوایی گفته می شود که فرد در شنیدن صدا دچار مشکل نیست بلکه در گوش دادن به صداها دچار مشکل است پس می توان گفت که کم شنوایی ضعف شنیدن و بدشنوایی ضعف گوش دادن است.

این ادیولوژیست، تاکید کرد: بدشنوایی یک اختلال عملکردی است نه ساختاری، به همین دلیل این اختلال به راحتی تشخیص داده نمی شود، بطوریکه برآورد می شود ۲۰ درصد بچه های مدرسه رو به نوعی دچار اختلال عملکردی دستگاه شنوایی هستند.

ملایری در ارتباط با علائم شایع در بدشنوایی، گفت: شایع ترین علائم این اختلال، حساسیت بیش از حد به صدا یا پرشنوایی است.

وی در همین زمینه افزود: کودکانی که دچار این اختلال هستند با مشکلاتی همچون خستگی در کلاس درس، خطاهای زیاد دیکته ای، ضعف در حل مسائل ریاضی، فراموش کردن صحبت های معلم در کلاس درس، تماشا کردن تلویزیون با صدای بلند، مواجه اند.

این ادیولوژیست در ارتباط با علت ایجاد اختلال بدشنوایی، گفت: اختلال بدشنوایی نام دیگری به نام تنبلی گوش (آمبلیودی) دارد. بدشنوایی علل ژنتیکی و اکتسابی دارد و یکی از مهم ترین علت اکتسابی آن، ابتلا به عفونت های مکرر گوش میانی در نوزادان و خردسالان است.

ملایری افزود: طبق آمارهای جهانی تا سن ۳ سالگی بیش از ۹۵ درصد کودکان حداقل یک بار دچار عفونت گوش میانی می شوند.

این ادیولوژیست اظهار داشت: عفونت های گوش میانی باعث می شود ضعف عملکرد دستگاه شنوایی یا تنبلی گوش اتفاق بیافتد و این عارضه بیشتر خودش را در زمان مدرسه رفتن کودک نشان می دهد.

وی ادامه داد: متاسفانه تشخیص این اختلال دشوار است چون آثار عفونت ها در طولانی مدت باعث تخریب زیاد می شود و وقتی کودک وارد مدرسه می شود و نیاز به گوش دادن در کلاس درس جدی تر می شود، ضعف عملکرد گوش دادن، خودش را بیشتر نشان می دهد.

ملایری گفت: یکی از علل افت تحصیلی در کودکان اختلال بدشنوایی است که با مراجعه به کلینیک های شنوایی می توانند راه گشای تشخیص و درمان های بدشنوایی باشند.

وی افزود: یکی از ویژگی های بدشنوایی این است که همراه با یک اختلال دیگر دیده می شود مانند اوتیسم، بیش فعالی و کودکان با تاخیر گفتار. خبر خوب این هست که اگر بدشنوایی به موقع تشخیص داده شود، درمان آن طی یک دوره سه تا ۶ ماهه به آسانی قابل انجام است. در حال حاضر تنها کلینیکی که در تهران خدمات درمان و توانبخشی بدشنوایی به بیماران ارائه می دهد کلینیک توانبخشی نیوشا است.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سلامت

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


استقبال هیات آفریقای جنوبی از رای جدید لاهه درباره غزه